Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mosipelus? Ez csak nekem...

Mosipelus? Ez csak nekem gusztustalan?

Figyelt kérdés

Elég környezettudatos vagyok, és amire tudok figyelek, de ezt a mosipelust nem értem. Pl az én lányomnak régen volt hogy egy nap 4-5* kakilt hígat, nem is egy nagy darabot, de még most is szokott hígat mert sokat iszik meg sok rostot eszik. Olvasom, hogy áztatni kell meg ilyenek. Plusz a pisi is.

Most komolyan sorban áznak a kakás dolgok az útban vagy mi?

Mert gondolom nem xarosan rakod a gépbe, de komolyan léteznek emberek akiknek kedvük van napi 4-5 kakás akármit áztatgatni, meg sikálni, meg minden? És akkor ezen mi környezettudatos? Én elfolyatnék 5 hekto vizet naponta erre meg mosnék orrba szájba mert biztos nem nézem napokig a kakis dolgokat mindenütt. Aki ezt használ világosítson már fel, hogy hogy megy ez?Elképzelni se tudom hogy azzal teljen a napom, hogy a koszos pelenkákat áztatom meg dörzsölöm, hát nekem erre sose lett volna időm. Meg nem mennek soha sehova? Mi volt hogy egész napra elmentünk itthonról, vittem volna a retikülömben a kakis pelenkát vagy mi?

2021. márc. 31. 19:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
57%

#20 a pelusokat külön mosom, nem a saját ruhákkal egyben, külön fertőtlenítős mosószerrel 60 fokon. Miután (mint ahogy leírtam) levakarom a kakát, csak nem mosom még elő külön.

Tekintve, hogy már lassan egy éve használom és még se fertőzés, se pirosodás, se büdösödés se semmi ilyesmi nem fordult elő, érdekelne az a sok baci, ami így tenyészne a pelusokon.

2021. ápr. 1. 12:59
 22/26 anonim ***** válasza:
80%
Valaki írta hogy hogy 100 fok fertőtlenít. Nem haragudj de szerintem butaságot írtál. 100 fok a víz forráspontja. A 60 fokon illetve e feletti mosás fertőtlenít, ugyanis 60 foktól pusztul el minden féle élősködő, vírus, bacilus ami az anyagon megtapad. Szerintem össze keverted a két fogalmat. Azont túl megnézném mi marad a textilek többségéből ha 100 fokos vízbe rakod...
2021. ápr. 1. 13:43
 23/26 A kérdező kommentje:

Ez a mentruációs bugyi már inkább érdekel..

Múltkor nézegettem a rossmanban is.

De nekem mióta császárom volt azóta első 2-3 nap ömlik, van hogy a super tampont óránként cserélem + betét..

Ilyen esetben is kibírna egy napot ugyan? Vagy akinek egy napot bír annak nem erős?

2021. ápr. 1. 15:45
 24/26 anonim ***** válasza:
72%
20! Akkor nagyon meglepődnél, ha tudnád, hogy a ti ruháitokon mi van, kezdve a fehérneműitekkel, amit ugye a férjed lyukasra fingik, de a te vaginádból is távozik ez az, még ha hordasz is tisztasági betétet, akkor is érintkezik bizonyos területekkel. Ha szállsz tömegközlekedésre, ott is érintkeznek hozzád koszos emberek, még csak leülnöd sem kell, de meglepődnél, ha tudnád, hogy mi mindent lehet egy buszon összeszedni, pl rüh. Úgyhogy valójában a babakakás cucc a legkevesebb, ugyan én sem rakom be úgy kakásan, de aki ezen pörög, az kicsit gondolja már végig, hogy hol is járkál. Én egyébként fogorvos vagyok, az átlag betegeim szája sokkal nagyobb baktériumtenyészet, mint a babám pelenkája, csak előbbibe valaki ledugja a nyelvét (lehet pont te), utóbbiba nem.
2021. ápr. 1. 16:14
 25/26 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező én a kelyhet akarom kipróbálni. Állítólag az nagyon bírja a strapát. Nekem is van a császár óta 1-2 olyan nap, hogy mint a Niagara 🤦🤦
2021. ápr. 1. 18:53
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kehely bevált. :) viszont nekem az Always túl merev, kemény. Így másfajtára váltottam, ezzel nincs gond :) Higiénikusabb, pláne nyáron. Strandon sem kell dugdosni a cérnaszálat :) Ha jól teszed be semmit nem érzel belőle, hogy fent van
2021. ápr. 1. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!