Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mosipelus? Ez csak nekem...

Mosipelus? Ez csak nekem gusztustalan?

Figyelt kérdés

Elég környezettudatos vagyok, és amire tudok figyelek, de ezt a mosipelust nem értem. Pl az én lányomnak régen volt hogy egy nap 4-5* kakilt hígat, nem is egy nagy darabot, de még most is szokott hígat mert sokat iszik meg sok rostot eszik. Olvasom, hogy áztatni kell meg ilyenek. Plusz a pisi is.

Most komolyan sorban áznak a kakás dolgok az útban vagy mi?

Mert gondolom nem xarosan rakod a gépbe, de komolyan léteznek emberek akiknek kedvük van napi 4-5 kakás akármit áztatgatni, meg sikálni, meg minden? És akkor ezen mi környezettudatos? Én elfolyatnék 5 hekto vizet naponta erre meg mosnék orrba szájba mert biztos nem nézem napokig a kakis dolgokat mindenütt. Aki ezt használ világosítson már fel, hogy hogy megy ez?Elképzelni se tudom hogy azzal teljen a napom, hogy a koszos pelenkákat áztatom meg dörzsölöm, hát nekem erre sose lett volna időm. Meg nem mennek soha sehova? Mi volt hogy egész napra elmentünk itthonról, vittem volna a retikülömben a kakis pelenkát vagy mi?

2021. márc. 31. 19:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
45%

Egyáltalán nem büdös. Egyáltalán nem vesz el sok időt. Nekem nem gusztustalan. Ha a ruhája lenne olyan azt is kimosom. Gazdaságosabb is. Nem kell popsikrém, mert a baba bőrének is jobb.

8 lehet kapni olyat. Széklet fogó lap

9 miért ne lenne higiénikus? Mosás fertőtlenít. Vegyszerben áztatni jobb a gyereket? Csak mert a dobós pelenkát azzal kezelik.

Amúgy csak magamból kiindulva: Mindig is rüheltem a betétet. Ahogy hozzáért a bőrömhöz a hideg rázott, nyáron folyton beizzadtam és kipirosodtam. Sztem ilyen lehet a dobós pelusban is.

2021. márc. 31. 21:01
 12/26 anonim ***** válasza:
58%

11! Hány fokon mosod a pelust, hogy azt írod, a mosás fertőtlenít?

Mert CSAK a főzés fertőtlenít (100Cfok). Más nem!

2021. márc. 31. 21:31
 13/26 anonim ***** válasza:
92%

Egyébként én azt mondom Kérdező, hogy ha érdeklődsz a téma iránt, de (még) idegenkedsz tőle, vegyél 2 db mosipelust. Kipróbálod, és ha valóban macerásnak/gusztustalannak gondolod, akkor el tudod adni. A csak párszor használt pelusokat jó áron el lehet adni. Ha mégis megtetszik, akkor rendelhetsz többet.

Nagyon sokan kezdtük így a mosis "karrierünket". Nem tudtuk elképzelni, minek csináljunk magunknak plusz munkát, ki akar egész nap kakit sikálni, stb. De ha mégis a kíváncsiság erősebb, akkor szokott jönni az első vásárlás, millió kérdéssel. Aztán általában rájönnek a szülők, hogy nem ördöngősség ez a mosizás. Annyi, hogy a használt pelust nem a szemétbe dobod, hanem egy lefedhető vödörbe. Amikor összegyűlt a megfelelő mennyiség, akkor pedig nem a kukáskonténerbe, hanem a mosógépbe teszed.

2021. márc. 31. 21:46
 14/26 anonim ***** válasza:
92%

Nekünk nagyon kicsi lakásunk volt, ahová született a fiam. Falat is maximálisan kihasználtuk mint egy ikea bemutatóterem. Akkoriban mikor ezt olvastam a mosipelusról az volt az első gondolatom, hogy nem tudnám hol tárolni azt a vödröt, lavórt amiben gyűjteni kell, mert 6 hoig még kerülgetve csak csak de utána kirámolta volna az tuti.

Én se tudom elképzelni, hogy egy vödörnyi kakis pelussal éljek együtt mosásig. Amit meg az egyik válaszoló írt, hogy kb kakisan tette be a gépbe, attól meg kb rosszul lettem. :) Én kimostam a kakis ruhácskákat is mosás előtt.

Amúgy tuti jó dolog, mert sokan csinálják. Biztos nem idegenkesnéd úgy ha ki tudtam volna probálni de így elmondás alapján nagyon nehéz elképzelnem. Nekem anya mesélte hogy főzte a pelust régen és mennyivel jobb a kész. Kapott akkoriban ajándékba. :)

2021. márc. 31. 23:13
 15/26 anonim ***** válasza:
84%

Én pont a mosható betét miatt szeretném kipróbálni a mosható pelust.

Vettem egy csomagot az egyik drogériába, próba cseresznye alapon. Ha nem jön be, vagy undi lesz akkor hagyom. De nalekem annyira pozitív tapasztalatom volt vele, hogy ha ezt a szintet hozza egy mosható is akkor sokkal jobban járok vele mint az eldobhatóval.

Ami a betétnél tetszett:

-több vért szív fel, mint az eldobható. Volt, hogy 12 órát nem tudtam cserélni és nem ázott így sem át.

-nincs szag. Ezt nem tudom hogy csinálja, de az eldobhatónál azért pár óra rothadás után, már lehet érezni szagokat. Ennél meg a neves 12 órás eset után sem volt büdös (lehet anyag függő is?)

- nem macerás a kezelése, diszkrét. Ha cseréled mondjuk munkahelyen (amitől tartottam) akkor csak össze kell hajtani, én még be szoktam rakni egy zacsiba és szívárgás mentesen jön velem haza.

- tisztítás nem macerás. Kiöblítem tiszta hideg vízzel a vért, utána mosószappannal átdörgölöm, újra kiöblítem és mehet száradni - eddig 2x voltak mosógépbe a 2 év alatt. Szóval kb. olyan mintha elázna a bugyi, úgy kell kezelni. Nagyon gyorsan szárad nálunk 2-8 óra időjárás függvénye. Mai napig foltmentes, pedig az enyémben fehér minták is vannak.

- keveset használok. 5 volt egy csomagba, de ebből 2 db null kilometeres. 3 betéttel lefedtem az 5 napos nehéz napokat.

És azért vannak hátrányok is, amik szót érdemelnek:

- vastag. Én a vékonyított betétek után nehezen szoktam, hogy ennek bizony van vastagsága. (bár lehet kapni ebből is vékonyítottakat, de arról nincs személyes tapasztalat)

- nincs a bugyira ragasztva íhy csúszkálhat, csak egy pattent tartja az egészet. Az enyémnek csúszós anyaga van így az elején el is csúszkált. Azóta meg tanultam vele közlekedni, és nincs ebből gond, de akkor is ez plusz negatívum.

Szóval én összegezve elhültem, hogy mennyire egyszerű ez a dolog, és mennyire le lehet csökkenteni vele a mesi okozta macerákat. Ha a mosható is hozza ezt a szintet, akkor nekem teljesen megéri.

Engem úgy ezek a kakis pelus öblitése és hasonlók nem hatnak meg nagyon, mert ha a pelusból kifolyik a kaki akkor is kezelni kell a ruhát (gondolom senki nem kukázza a kakis bodykat). Szóval egy babával amúgy is jár trutyi ami nem szép és rózsa illatú és nem a pelenka lesz olyan, és azt is ki kell mosni stb. úgyhogy ha az túlélhető akkor a pelenkamosás is.

2021. ápr. 1. 00:29
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Illetve az előnyökhöz még (ami hozzáteszem lehet hátrány is):

- ha nincs darabos vagy nyálkás vérzésem, akkor abszolút nem találkozom a saját menstruációmmal. Az elején nagyon meglepődtem, hogy nem látszódik semmi a betéten, azt hittem semmi nem jött. De otthon az öblítésnél láttam, hogy ja van itt anyag dögivel, csak benyelte a betét.

2021. ápr. 1. 00:35
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Az eldobósban vegyszerek vannak. Kis golyók amik szívják a nedvességet. A betét és a pelenka is ilyen. Emiatt büdös. Plusz ez a cucc ahogy dolgozik még melegszik is. A mosi nem büdös. Ha csak pisis a pelus azt egyáltalán nem érezni, de előfordul, hogy a kakit sem.

Amúgy 14 nem kakásan kell tárolni. Ez butaság. Ahogy az is amit írt az egyik válaszoló h úgy teszi be. Elő szokás kezelni mosószappannal.

2021. ápr. 1. 01:32
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem férnénk el a vödröktől, így is picike a lakás. De amúgy kipróbálnám, mert elsőre tényleg gusztustalanul hangzik, de sokan dicsérik. Amit viszont nem értek egyáltalán és szerintem tényleg gusztustalan, azva mosható pelenka BÉRLÉSE. Kinek van ehhez gusztusa...
2021. ápr. 1. 07:16
 19/26 anonim ***** válasza:
91%

#15 Próbáld ki a menstruációs bugyit. Vékony és nem csúszkál, de bírja az egész napot.

A mosipelus nedvszívása általában kisebb, mint az eldobhatóé. Általában külsőből és belsőből áll a pelus. A külső egy vízzáró réteg. A belsőknek van különböző nedvszívásuk, ezeket ki kell kísérletezni, illetve a mosis csoportokban segítenek ha kérdésed van.

#14 Több féle mosható pelenka van. Amit a mi szüleink használtak, az a hagyományos tetra pelenka volt. Azt a textilpelust, amit mi most büfiztetésre meg alátétnek használunk, azt a szüleink ránk hajtogatták és az volt a pelenka. Sokan kifőzték, de anyósom pl.nézett rám nagy szemekkel, hogy miért kellett volna kifőzni, ő csak simán kimosta.

Ma már vannak modern mosható pelenkák. Az ún.all in one pelusokban egybe van varrva a külső vízzáró és a belső nedvszívó réteg. Ugyanúgy kell ráadni a gyerekre, mint egy bugyit vagy egy rendes eldobható pelust. Utána ugyanúgy kezeled, mint egy ruhát, ami kakis/pisis lett.

Van olyan is, ahol kombinálhatod a külsőket és a belsőket. Ezt már akkor lehet megtenni, ha nagyobb készleted van. Ugyanúgy, ahogy eldöntöd, mit adj a gyerekre, eldöntöd azt is, hogyan állítsd össze a pelenkáját.

2021. ápr. 1. 07:55
 20/26 anonim ***** válasza:
55%
Azért amit a 3. ír, az elég szánalom, meg gusztustalan is. Instant szarosan beteszi a pelenkákat a saját ruháikhoz, nagyon durva. Mi bacillustanya lehet nálatok? Mert legalább 100 fokon kellene kimosnod, hogy fertőtlenítve legyen. Undorító.
2021. ápr. 1. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!