Akinek IUGR babája lett, később hogyan alakult a gyerkőc fejlődése? Kellett hordani valamilyen fejlesztésre?
1. Kislány, 2200 gramm 44 cm, 38. hét.
2. Kisfiú, 2670 gramm 54 cm, 38. hét.
Mindkettővel normál csecsemőosztályon voltunk, nem volt szükség semmi különleges ellátásra.
Most 6 és 2,5 évesek. Teljesen egészséges mindkettő, alacsonyak és vékonyak, de ez alkati dolog is, én 156/50 kg vagyok (45 kg voltam a szülések előtt), apjuk átlag magas, vékony alkat.
Normális ütemben fejlődtek/fejlődnek, a lányom picit sután mozog, jár is alapozó tornára, de ez inkább a farfekvésnek tudható be. Amúgy okosak, értelmesek, teljesen átlagos gyerekek :)
engem is érdekel
1-es vagyok és októberben született a második babám ugyanazokkal a paraméterekkel... 2400g 😅
most sem derült ki mi a baj velem...
de kint jól tudok "táplálni", 7 hét alatt hizott 1800g-tv🙈
utolsó: igen, ö is 2400g-al született, most 3 éves és teljesen rendben van
annyi hogy most is viszonylag kicsi és vékony pedig eszik
Engem is érdekelne! 35.hétre született a kisfiam kp.súlyosan sorvadtan.
A 30.héten toxémiás lettem ott kezdett elmaradni, de 2600 grammra jósoltak végül 1900 grammal született. Majdnem egy hónapot voltunk a PIC-en, de szerencsére izomtónus rendellenességet leszámitva teljesen egészséges! Erre tornát javasoltak és persze vinni kell majd kontrollra. Még nincs 3 hónapos de már megduplázta a születési súlyát és nagyon szépen fejlődik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!