Szuletett mar valakinek igy EGESZSEGES gyereke?
Gondolom néznek nagyon gyakran szívhangot és ami még fontos a vér oxigén ellátásának az Uh-n nézése(kék-piros színes UH).
Egyik legfontosabb kérdés, hogyan méri az orvos. Vagy is mit mond, hogy egy 25 hetes magzatnak mekkora a minimum és maximum mérete? Ès abba nem fér bele? Mert Mo-n rengeteg doki azt mondja, hogy a maxatnak x hetesen x meretnek kell lenni, pedig ez nem igaz a magzatok is mint a születés után a gyerekek vagy mi emberek egy minimum-maximum méret között vagyunk korunkhoz képest.
Ilyenkor szerintem ha szívhang jó és az oxigén ellátás is jó megpróbálják minél tovább bent tartani a babát.
Nekem növérem 40 éve még mikor nem volt Uh egy kicsit sem született 1,5 kg-al. Toxémia miatt, de minél tovább bent tartották. Telejsen egészséges ember, az iskolában 3-4-esre teljesített.
Koszonom a valaszt! Igen persze mindenfele flowmetriat nez, az agyban, koldokzsinorban, placentaban, szivecskejeben... van egy hatarertek ami alatt azonnal cselekedni kell, hal isten meg adelett vagyunk. Egy ideig biztam abban h csak elmertek meg ilyenek de ezt a 4 hetet mar nem
Lehet annak betudnk. A cel az hogy minel tovabb bentmaradjon, de ha annyira romlanak az ertekel h fenyegeto veteles van akkor kiveszi
Mi az oka hogy nincs ellátva megfelelően?
Szerintem mint általában a korababák, egészségesek, de korai fejlesztést igényelnek. Szenzonmotoros, tsmt, babauszas, es behozzák, csak kicsit gürcölősebb a dolog.
Sajnálom.
Lehet valahogy fokozni a működését? En arra gyurnék nagyon.
Kivanom a legjobbakat!
Nekem két IUGR babám született, de mindkettőnél a harmadik trimeszterben lett probléma, és végig tudtam őket hordani. A kislányomnál ki sem derült, csak a műtőben volt meglepi, mikor kivették 38 hetesen (farfekvés miatt). 2200 gramm és 44 cm volt. Utoljára 35 hetesen nézték ultrahanggal, akkor 2320 grammra tippelték... A kisfiam 2670 gramm, 54 cm volt, nála már tudtuk, hogy nem okés. A 34. héten még rendben volt, 36+5-nél a dokimnak már nem tetszett a mérete, visszarendelt 2x, látta, hogy nem nagyon nő, 37+5-nél mondta, hogy császár.
Egészséges lehet, persze, ezek babák általában nagyon picik csak, de iszonyú szívósak, nagyon gyorsan fejlődnek, a szerveik érettsége pedig megfelel a koruknak teljesen. Nekem is mindkét gyerek egészséges, ügyesen szopiztak rögtön, és nagyon gyorsan híztak az elején.
Minden jót kívánok neked!
Nekem 3 héttel volt lemaradva de a 3. Trimesztertől
Diaphillyt kaptam akkor megugrott picit a fejlődés, normál kis súlyú babát szültem vetöltött 41. Hét után ( nápam is kizárt az elszámolás.
Pedig a lepényem és látszólag az áramlás is rendben volt.
Mint a szüléskor kiderült nagyon rövvid a köldökzsinór volt.
Minden rendben a lányommal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!