Akinek IUGR babája lett, később hogyan alakult a gyerkőc fejlődése? Kellett hordani valamilyen fejlesztésre?
Szia
Az én lányom 37.heten született 2400g-al
32.hettol nem nőtt minimálisan a súlya.
Mivel természetes úton, 9/10 apgarral született, alapból a normál csecsemős osztályra kerültünk.
6 hósan 6500g
1 évesen 8100g
1,5 évesen 10 kg volt a súlya.
Mozgása minimálisan maradt el, Dévényesnél voltunk 3x állapot felmérésen, de semmi nem volt.
16,5 hósan indult el, de akkor 1 nap után rögtön stabilan járt folyamatosan, elesés nélkül.
Egyéb vizsgálatra nekünk nem kellett menni, de igazából sem a doki, sem a védőnő nem foglalkozott velünk, mert minden statuszon megfelelő volt a fejlődése, így devenyeshez is pl én önszorgalomból és a magam megnyugtatasara vittem...
Most mekkora a babád? Megszületett már? Vagy még most indítanak?🙂
Köszönöm szépen a válaszokat. 😊
Elvileg holnap császároznak ha továbbra sem nőtt megfelelően a kislányom. 36 hetes vagyok, múlt héten volt 2600 gramm. Egész terhesség alatt kicsi volt de nála a többi érték elég aggasztó (BPD, HC, AC, FL).. Konkrétan az FL 5 héttel kisebb.. 😩
De arányosan kisebb minden? Aggodsz konkrétan valami rendellenesség miatt? Mondtak valami gyanút? Csináltál valami genetikai vizsgálatot a terhesség alatt? Neked van valami egészségügyi problémád?
Nagyon egyutterzek veled és szurkolok, gondolom hogy nagyon aggodsz.
2-es.
Van amelyik érték csak 1 héttel kisebb, de pl. az FL egész terhesség alatt 3-4 héttel le volt maradva. Az oka szinte egyértelműen az én Leiden - mutációm, nem gondoltam volna hogy ekkora problémát tud okozni. 😩 Pedig évek óta rendesen van kezelve.
Genetikai tesztet csináltam, viszont "csak" az alap dolgokat. Down: 1:28.685 Edwards: 1:193.799 Patau: 1:995.526 Tarkóredő 2,7 mm, doki szerint éppen a határon volt, de mivel a genetikai eredmények jók, nem küldött tovább.
A súlyát a kislányom a 30.hétre hozta be, innentől mondja a doki hogy elégedett a súlyával.
Nekem több alapbetegségem is van. Pl. 1-es típusú cukorbetegség. 😩
1es vagyok az én kislányom 49 cm volt
Amikor megszületett látszott, hogy nagyon vékony volt a koldokzsinor
Nem vagyok szakértő, de ezek alapján szerintem jó eséllyel egészséges a bebid, és csak a betegsegeid/állapotod miatt nem megfelelőek neki a méhen belüli feltételek. A súlya is 2500 g felett van, ami nagyon jó! Behozza majd a születése után.
Ha te magad sem vagy túlontúl magas az is számíthat a magzat mereteinel.
Kívánom a legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!