Császár után mikor alakult ki a kötődés?
2. Jó neked, de azért nem kell másokat leszólni.
Nekem pl sürgősségi császárom volt. Nem is vajúdhattam mert nem élte volna túl a fiam. Teljesen lesokkolt, az első napokban szinte fel sem fogtam hogy megszületett és az első 24 órában 3szor kaptam meg. Tehát nemhogy aranyóra nem volt, de majdnem fél napig nem is láttam. Csak a kiemelésnél pár másodperce.
Hidd el szar ez annak akinek nem alakul ki egyből anélkül is, hogy te jönnél a fellengzős szövegeddel.
A kötődés nem egy ponton alakul ki, az egy folyamat, ami még akkor is dinamikusan változni fog, amikor viszi hozzád a gyereked látogatóba a saját unokáját. De már magzati korban elkezdődik.
A császár megakasztHATja ezt a folyamatot, főleg a szeparáció is van, de a sok bújás, mese, dajkálás, szopizás/etetés stb helyrehozzák egykettőre.
Az első babám született császárral, kellett pár nap az erős kötődéshez, és nagyon sajnálom hogy elvették tőlünk a kórházban a lehetőséget. Nem tudom megmondani mi volt az áttörés, szerintem nem is volt ilyen, egyszerűen megoldotta az idő. De ma már ugyanolyan erősen kötődünk mint a vbac-tesóival. A császáros gyerekem mindig bújósabb volt a másik kettőnél, de ez lehet hogy csak a természete miatt, nem biztos hogy a születése miatt.
Én fényképen láttam először a fiamat. Akkor, ahogy megláttam.
Pár órával később az őrzőben megkaptam néhány percre, és az maga volt a megtestesült béke. Soha nem is éreztem, hogy ne kötődnék hozzá, mintha mindig is a részem lenne.
Nekem 3-4 hónap kellett.De ez is úgy fokozatosan jött és szerintem teljesen független attól, hogy császárral szültem.Valószínűleg a szülés is ugyanígy sokkolt volna, csak máshogyan.Minden esetre az eleje küzdelmes volt, de napról napra jobb lett.
Én nem látok bántót,sértőt abban, hogy valakinek ez azonnal vagy szinte azonnal megjött.Nem vagyunk egyformák lelkileg sem és nem írtak sértőt vagy bántót, kritikusat meg főleg nem azzal, hogy leírták nekik megjött ez az érzés pikk-pakk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!