Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apukák nektek mennyi idő...

Apukák nektek mennyi idő alatt alakult ki az a mély kötődés a gyereketek iránt?

Figyelt kérdés
Én két hete vagyok apuka, de bevallom őszintén bár kissé szégyellve, hogy én még nem érzek szinte semmit a gyerek irànt. Inkàbb feszült vagyok, mert még rendesen fogni sem merjük az anyjával. Nem merek róla beszélni senkivel a családban, hogy így érzek, mert még magam előtt is szégyenlem ezt. Másnál mikor alakult ki a kötődés?

2020. okt. 6. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem apjával azonnal, velem az anyával 2-3 hét kellett hozzá. Majd jön az érzés, ne aggódj!
2020. okt. 6. 20:33
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem van ilyen és gyakori. Még az anyukáknál is, bár tabutéma. Ki fog alakulni. Majd, ha pl. kapsz egy mosolyt, akkor kap el hirtelen a szeretet dömping.
2020. okt. 6. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Ne aggódj, azért van mert csak eszik sir alszik kakil. Majd ha tud mosolyogni, interakcióba lépni veled akkor lesz majd kötődés.
2020. okt. 6. 20:55
 4/8 anonim ***** válasza:
18%

Apukák nektek mennyi idő alatt alakult ki az a mély kötődés a gyereketek iránt?

APUKÁK APUKÁK APUKÁK APUKÁK

Erre válaszol két anya. Szövegértés esetleg?

2020. okt. 6. 20:56
 5/8 anonim ***** válasza:
96%
Apukák a legritkább esetben járnak erre sajnos. Pedig jó lenne sokkal több apuka válaszoló. Olyan tyúkól van itt néha.
2020. okt. 6. 21:20
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

Az első másodpercben, amikor a kórházban a kezembe adták.

Sőt már a terhesség alatt, amikor a feleségem hasát simogattam és beszéltem hozzá. Meg együtt néztük, milyen hullámzásokat produkált feleségem hasában, mikor épp olyan kedve volt. :-)

Kérdező! Fogd meg bátran, csak a fejecskéjét tartsd másik kézzel, nehogy hátranyetlődjön. Öleld magadhoz, hadd érezze a szívdobogásodat, a tested melegét, az illatodat. Puszilgasd meg szeretettel. Hamar elszaladnak ám ezek a hónapok, és utána sajnálni fogod, ha nem használod ki.

2020. okt. 6. 21:56
 7/8 anonim ***** válasza:
73%

Apáknál általában 1,5 éves korra alakul ki az az igazán hatalmas bumm. Teljesen normális amit érzel. Anyaként könnyebb kötődni a gyerekhez: benned fejlődik, hormonok stb., apaként az interakció a fontos.

Sokat tud segíteni, ha megtapasztalod, hogy kompetens vagy a baba körüli dolgokban pl. a fürdetés legyen a te feladatod. Jól írják előttem, az első időszak nehéz, mert nincs visszajelzés, de könnyebb lesz majd!

Szerintem bátor vagy, hogy mertél segítséget kérni, nagyon tabusítva van ez a téma a szülők között. Hajrá!

2020. okt. 6. 23:22
 8/8 anonim ***** válasza:
55%
Nem túl sok ott valamelyik nagyi? Férjem első pillanattól kezdve kötődött, de szerencsére az anyja jó messze lakik, csak magunkra számíthattunk, én nem is bírtam volna nélküle. Első perctől fogva kézbe vette, otthon az ő karjában is elaludt, együtt pelenkáztuk, együtt fürdettük. Nem volt olyan, hogy nem merem kézbe venni, mert muszáj volt. Ha lett volna egy tapasztalt nagyi, biztos én is átengedtem volna sokszor, mert azt gondoltam volna, hogy ő a profibb, bár a csuda se tudja...A kórházban még akkor voltam nyugodt, ha a csecsemősöknél volt, de amikor hazaértünk, onnan kezdve senki másnál nem éreztem őt biztonságban, csak nálam vagy a férjemnél.
2020. okt. 7. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!