Akinek idő kellett ahhoz, hogy érezze a gyermeke iránti mindent elsöprő szeretetet, a gyermek mennyi idős korában érezte ezt?
Igazából csupán kiváncsiságból kérdezem. Saját példámmal való összehasonlításból és mert jó volna olvasni esetleg hasonló sorokat.
Nekem (édesanyaként) annak ellenére hogy nagyon vágytam a babára és nagyon vàrtam őt, viszonylag sok idő kellett ehhez. Érdekes mert kb 10-12 hónapos kora körül, de leginkább 1 éves korában kezdtem el ezt a nagyon erős szeretetet, köteléket érezni.
Aggódni az első perctől aggódtam érte, mind a fizikális úgy az egyéb fejlődési területeken. Hogy minden rendben legyen, nehogy megüsse magát, eleget egyen, jól aludjon, stb...
De ez amit most érzek (1,5 éves) ez tényleg egész más mar. Elsöprő szeretet, ami semmihez sem hasonlítható.
Mondjuk rólunk tudni kell hogy volt egy pici izgalom a terhesség alatt hogy minden rendben van-e, amiről később ugyan kiderült hogy semmi gond, viszont én nagyon nehezen engedtem el a félelmeimet. Talán ezért is alakult ki ez a fajta szeretet, ennyire későn. Van ugyanis barátnőm, aki picit előbb szült mint én, ő például annyira nem is akart még babát, mégis elmondása szerint az első pillanattól érezte ezt a fajta anyai szeretetet. Sokszor lelkifurdalásom volt és visszatekintve van is hogy nálam csak később alakult ki.
Néha az is eszembe jut hogy azért lett talán így mert egész sokáig olyan kb 10-11 hómapos koráig, mosolyon kivül semmiféle komolyabb érzés kifejezése, kommunikációja nincs egy babának. Legalábbis nem úgy mint később. Most már magától is puszit ad, megsimogat, odabujik, fogja a kezem ha megijed, stb stb.
Néha félek hogy második babánál
Is ilyen sokat várat majd magára ez a mostani érzés.
Nalatok hogy volt első vagy többedik gyermeknél?
3
Szerintem az is valami evolúciós gond lehet, hogy a nem neked szánt kérdésre mindenképp leírod, hogy aki nem úgy működik, mint az átlag az biztos defektes:D
Mi is terveztük a babát,de amikor megszületett nekem sem volt szerelem első látásra.
Persze napról napra jobban szerettem és kötődtem hozzá,odafigyeltem az igényeire,de kb csak 3hónapos korában kezdtem el úgy érezni,hogy szeretem nagyon,viszont ez még mindig fokozódik,most 6hónapos a csajszim :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!