Tényleg csak a gyerekem szívatnám ilyen hosszú névvel?
A párom vezetékneve 2 részből áll, pl: Horváth-Varga és ő a lányunknak az én nevemet szeretné adni viszont én egyáltalán nem, mert nem szeretem a nevemet. Kitaláltam már sok jó nevet amiből lehetne választani és így ezt a problémát csak úgy lehetne megoldani, hogy a 2.neve az én nevem lenne. Tehát pl.: Horváth-Varga Sára Kinga
Félek hogy ezzel csak ő szívna és később megbánnánk, leghamarabb mondjuk az érettségin de más megoldási lehetőséget nem látunk erre úgy hogy mindkettőnknek jó legyen.
Igen.
Próbáljatok kompromisszumot kötni.
"úgy hogy mindkettőnknek jó legyen"
Az megvan, hogy nem nektek kell, hogy jó legyen? Meg attól, hogy te nem szereted a neved nem biztos, hogy rossz név, nem a te neved lesz! Ahogy leírtad az tényleg túl hosszú.
Az aláírás az aláírás. Gyerekkorban, alsó tagozatban olvashatónak kell lennie, mert a pedagógusok ezt várják el, bla-bla-bla. Ha ilyen hosszú nevet kap szerencsétlen gyerek, hogy Horváth-Varga Sára King , tehát még csak nem is háromtagú nevet, hanem négytagút, akkor alsóban simán megszívja, mire leírja.
Viszont jó hír, hogy az aláírásnak nem kell kiolvashatónak lennie, innentől én amint lehet, kitalálnék a helyében egy kézjegyet, és amint lehet, azt alkalmaznám aláírás gyanánt.
Nekem nagyon nem tetszik ez a "gyerek kapja a szülő nevét" hagyomány. A gyereknek legyen saját neve. A hideg ráz a Kati mama, Katika, Kis Kati megkülönböztetéstől.
Mivel a vezetéknév eleve kéttagú, csak egy keresztnevet adnék.
#4 ezt én sem értem.
Aláírásnál nem kell kiírni. Dolgozatra nem kell kiírni a teljes nevet. Hivatalos ügyeknél általában gépelik, tehát nem kell kiírni. De ha mégis, nem megy az ember naponta. Ráadásul a Sára Kinga nem hosszú. A Horváth-Varga Hajnalka egy keresztnév lenne, mégis csak 1 betűvel rövidebb.
Nekem két keresztnevem van, és mindig kiirom az egészet, aláírásnál is, pedig én sokszor írok alá.
A fiamnak dupla vezetékneve és két utóneve van, általában rövidíti, de igazából tetszik neki, hogy ilyen hosszú, sokszor mondta már, hogy neki van a leghosszabb neve az iskolában (nem csoda, hiszen az egyik keresztneve Krisztián, ami eleve sok karakter). Alapvetően nem zavarja, szokott rajta poenkodni, hogy reméli, hogy a feleségének is ilyen hosszú neve lesz, és felveszi a sajátja mögé egyben az övét is :D
Pl. Takács-Debreceni Krisztián Tamásné Szentkereszty-Pintér Annamária Viktória, na azt azért már tényleg szívás lenne leírni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!