Ki hany evesen engedne a gyerekenek, hogy igyon?
Nem adnék, nem kínálnám, de felnőttnek sem tukmálom.
Minimum 16 szerintem, akkor már tuti a társasága is kipróbálja az alkoholt. Sajátomnak akkortól "engedném" vagyis ha inni akar inkább tudjak róla és ő tudja a mértéket.
Én 17 vagyok, vendégségben gyakran kínálnak,de nem fogadom el, pedig a szüleimet sem zavarná.
De van olyan osztálytársam, aki viszont megissza/meginná. Az ő szüleit sem zavarja. (ő is 17)
Miután felfogta, hogy milyen következményekkel jár/járhat ha nem tart mértéket, és tudnám, hogy nem ez lenne a mindennapi tevékenysége, megengednén neki.
Ez nem kortól függ.
Otthon, felügyelettel szerintem 14 éves kortól. Tehát onnantól kaphat egy kevés finom likőrt vagy egy fél deci bort, ha szeretne. Hogy társaságban, amikor nem vagyok ott, mit csinál, az nem az én engedélyemtől függ.
Nálunk legalábbis így volt, otthon fokozatosan lett "legális" az alkohol 14-18 éves korom között, de a két évvel fiatalabb öcsém úgy volt vele, hogy ha nekem szabad, neki is, és ő már 16 évesen szívbaj nélkül megivott egy sört akkor is, ha a szüleink ott voltak.
A szüleink nélkül amúgy szerintem ebben az időszakban ittunk a legtöbbet, de mint írtam, ahhoz nem kértünk engedélyt. :)
Kedves kérdező, az alkoholtartalmú (szeszes) italok rombolják az emberi szervezetet, tehát károsak az egészségre. Tudatmódosító és tudatkárosító hatásuk miatt rengeteg borzalmas bűncselekmény katalizátorai a szeszes italok.
A szülőknek tudniuk kell, felelősséggel tartoznak a Teremtő előtt azért, ahogyan gyermekeiket nevelik, ezért óvva intek minden kedves olvasót, nehogy akár a saját gyermekét (vagy akár a másét) alkoholfogyasztásra szoktassa.
Ajánlom továbbá olvasásra ezt a kiváló könyvet: [link] mindenkinek, akit érdekel a gyermeknevelés témaköre. A kötet a gyermekneveléssel kapcsolatos gyakorlati élet minden oldalával foglalkozik, olvassák ezért szülők, nagyszülők, nevelők.
Utolso szerintem tulreagalod az egeszet. Amilyen valaszt adtal az alapjan olyan mintha gyorfi pal s egy vallas fanatikus szerelem gyereke lennel.
A masik dolog meg a szohasznalat, miert rejtesz bele ilyen szuksegtelenuk idegen szavakat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!