Anyuka szeretnék lenni, de nem vágyom párkapcsolatra. Idióta lennék?
25 éves nő vagyok. Eddig volt több kapcsolatom, mindegyik rosszul végződött. Kicsit elegem lett. Nem vágyok férfira, már nem is tudok úgy nézni rájuk mint régen. Ha tetszik is valaki, mindig rágondolok, hogy hagyjam a fenébe ez is csak ember....
Viszont nagyon vágyok egy babára. Fel tudnám egyedül is nevelni, de nem akarok örökbefogadni. Én szeretném megszülni. Van erre lehetőség? Nyilván nem várom el egy férfitól se, hogy semmi alapon csináljon nekem gyereket. Meg ilyen esetben az apa is elég sokszor akarja tartani a kapcsolatot és satöbbi. Mik a feltételei annak, hogy spermabankból legyen egy babám?
Tudatosan egyedülálló anyának lenni egoizmus.
Amugy meg egyedülálló nő is részt vehet a lombikprogramban, ha vagy olyan betegsége van, ami miatt a spontán teherbe esés lehetetlen, vagy ha a kora miatt nem valószínű a spontán terhesség. Az első remélhetőleg nem áll fenn, a második meg majd 10 év múlva kerülhet szóba.
Azért aközött, hogy valakinek egyáltalán nincs apja, meg hogy valaki utálja az apját és azt kívánja, hogy bár ne lett volna apja, az ég és föld. Nem ugyanaz. Azért, mert neked rossz a tapasztalatod apáddal vagy anyáddal, az nem azonos azzal, hogy azért, mert nekem rossz tapasztalatom van a férfiakkal, ezért vállalok apa nélkül egy gyereket. Ez hatalmas kib aszás a gyerekkel és (ha normális férfiről van szó) az apukával is.
Azért, mert itt mindenki jónak élte meg, hogy nem volt apja, attól másnak még lehet tragédia az élete.
Kérdező: oké, hogy el tudnád tartani, de sokáig kellene nélkülöznötök, mert hogyha 2-3 évet otthon maradsz a gyerekkel, akkor nem lesz bevétel.
Nem az egyszülőségen kell gondolkodni, hanem a negatív gondolkodásmódodat helyrebillenteni és kirángatni magad az önsajnáltatásból.
Nem tudom,hogy nem küdtem el, vagy törlölték a válaszomat ( bár semmi ürügyet nem làtok rá)
Úgyh. Leírom megint.
Előszőr magaddal kell rendbejönnöd.
Ha a jelen àllapotodban vállasz (akárhogy is) gyereket, akkor mindketten megsínylitek.
Ha minden férfivel bajod van, és ezen fejben nem vagy túl, akkor valószínűleg érzelmileg nem vagy kész egy gyerekre sem.
Jogszabály egyedülállóknak nem kedvez
“ A hatályos egészségügyi törvény szerint egyedülálló nő esetében a reprodukciós eljárás akkor végezhető el, amennyiben a nő életkora vagy egészségi állapota (meddőség) következtében gyermeket természetes úton nagy valószínűséggel nem vállalhat. Vagyis orvosi papírok vagy 40 éve kelt születési anyakönyv nélkül nem sok esély van a fogantatás mesterséges módjára. Ráadásul, ha valaki az életkorára hivatkozik, neki a beavatkozás nem ingyenes”
Szerintem nem kell messzire menni túlságosan, hogy az ember manapság egy elég szembetűnő érvet találjon a mellett, hogy miért is jobb sokkal - főképp a gyereknek -, ha van olyan szerencsés, hogy mindkét szülője ott van. (Persze a normalitáson kívűl, hiszen annak egyenesen a létezését is divat ma kétségbe vonni).
De itt van rögtön ez a járványhelyzet ami most is sokaknak megmutathatta, és sok gyereknek is élményszerű megtapasztalása sajnos (vagy szerencsére), akinek mondjuk az egyik szülője nem ment haza a kórházból, azt gondolom sokunknak van a személyes ismerettségi körében ilyen, akinek a gyereke most pl. nem állami gondozásba kerül, vagy a nem tudom hanyadik fokú rokonaihoz, mert történetesen és hála Istennek megmaradt legalább a másik szülöje. És ehhez a szituációhoz nincs szükség még egy ilyen járványra sem...
Azt hiszem, hogy egy gyereknek nagy esély és nagy vígasztalás a veszteségben, hogy egy normális kétszülős családban -extrém tragédiák kivételével - nem veszíti el teljesen a talajt a lába alól egy ilyen helyzrzben sem.
Egyéjszakás és hasonló ajánlatok hagyjanak. Nem szeretném ha olyan férfitól lenne a gyerekem és közük is lenne egymáshoz, akit én nem akarok. Így ez kilőve. Valóban van még időm a szerelemre, csak fogalmam sincs mikor jön el. Valamiért úgy érzem, hogy az összes normális, komoly, családra vágyó férfi már foglalt. Vagy csak nem értjük meg egymást...
Gyereket pedig tényleg nagyon szeretnék. Tényleg minden vágyam egy baba. Különben a szüleimmel élek. Lenne segítségem és ezt nem azt jelenti, hogy rájuk sóznám a gyereket, de neki sem kéne úgy érezni, hogy rajtam kívűl nincs senkije.
Szia!
Ahogy írtàk koràbban,van mód mesterséges megtermékenyítésre. Nekem több “ismerősöm” (nem közvetlen) vállalt így gyereket.
Én úgy tudom, hogy Magyarorszàgon egyedülálló embereket nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésen, de bizonyos országokban ez minden további nélkül lehetséges.
Ezt csak azért írtam le, hogy tudd ha valóban érdekel ez a dolog.
Viszont azt gondolom én is hogy nem szabad még lemondanod a szerelemről. Emellett hidd el, hogy bár egyedül is fel lehet nevelni egy gyermeket, de nagyon jó ha van társad, pàrod, és közösen haladtok az élet, és a gyereknevelés rögös útján. Persze abszolút megértem miért érzed azt, higy erre nagyon kicsi az esély, mert sajnos saját környezetem példáiból teljes mértékben látom, hogy mennyire nehéz normális férfit találni.
Minden esetre édesanyaként azt mondom, a gyerekvállalásról semmiképp se mondj le, bárhogy is alakul majd az életed.
Voltam tavaly egy munkahelyen 2 hétig..
Ott volt egy csaj, aki annyira elviselhetetlen, hogy senki nem bírta ki mellette, viszont benne van már a korban (40),vágyott egy babára és elintézte donorral, hogy lehessen neki. Már akkor terhes volt mikor én ott voltam, csak még nem látszott.
Szóval simán lehetséges :)
Engem az érdekelne, hogy mit akarsz majd a gyereknek mondani? Miért nincs apja? Ki az apja?
Egyedülálló anyaként szültem anno, mert apuka meggondolta magát. Nagyon nehéz volt am igy is erre a kérdésre válaszolni. Elképzelni se tudom, hogy ha valaki tudatosan apa nélkül vallal gyereket mit mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!