Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nagyon szeretnél szülő...

Ha nagyon szeretnél szülő lenni, de nem alakulnának jól a párkapcsolataid 30 éves korodig, mit választanál az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

- várnál, hátha mégis összejön 30 fölött

- belemennél egy olyan kapcsolatba a gyerekvállalás érdekében, amiben egyébként nem lennél boldog

- lombikos babát vállalnál egyedül ismeretlen apától

- örökbe fogadnál egyedül

- lemondanál a gyerekvállalásról

- egyéb...?

2015. máj. 29. 10:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Még várnék, hátha találnék olyan férfit, akivel érdemes gyereket vállalni.
2015. máj. 29. 10:22
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hiszem várnék
2015. máj. 29. 10:24
 3/22 anonim ***** válasza:
79%

Nem várnék, hanem TENNÉK érte, hogy összejöjjön egy megfelelő párkapcsolat!

Egyedül semmiképpen nem vállalnék gyereket, és nem vállalnék olyantól sem, akivel nem vagyok boldog.

2015. máj. 29. 10:28
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Rossz kapcsolatba semmikepp ne!!! Varnek meg es par ev mulva, ha ugyanott tartok elgondolkodnek mas megoldason, de azt is jol meg kell gondolni, mert parban is nehez a gyerekneveles, boldog kapcdolatban is, ezert egyedul el sem tudom kepzelni milyen nehez lehet...
2015. máj. 29. 10:28
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Saját eset. 30 évesen sehova sem haladó kapcsolatból kiléptem, majd nem sokkal később megismerkedtem a férjemmel, aki nem akarta húzni-vonni a dolgot, eljegyzett, hamarosan úton volt a lányom, össze is házasodtunk azóta.

Egyesek szerint nagy kockázatot vállaltam, hogy kiléptem a biztosból, de hogy lehetett egy jövőtlen kapcsolat biztos. A kívülállók csak azt látták, hogy ide megyünk, oda megyünk, wellness, nyaralás, csak ez engem már nem tett boldoggá, a továbblépéstől meg elzárkózott. Úgyhogy én nem bántam meg.

2015. máj. 29. 10:42
 6/22 A kérdező kommentje:
# 3 - Nyilván a "várakozást" nem tétlen várakozásnak gondolom. :-)
2015. máj. 29. 10:43
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
várnék :) egy válással a hátam mögött 35 évesen ismertem meg a jelenlegi férjemet, 1 éves a kisfiúnk :)
2015. máj. 29. 10:45
 8/22 anonim ***** válasza:
38%
30 évesen elindítanám az ügyintézést örökbefogadás ügyben, úgyis beletelne még pár évbe, mire tényleg kapnék egy gyereket. Persze ha időközben jönne az "igazi" nem küldeném el a búsba.
2015. máj. 29. 10:48
 9/22 anonim ***** válasza:
29%

Bocsi, de rossz a kérdés.

"Örökbe fogadnál egyedül" helyett: kamuból férjhez mennél valakihez, örökbe fogadnátok, majd elválnátok vagy valami hasonlót lehetne kérdezni, ugyanis az egyedül örökbe fogadás nem lehetséges. Valamikor ugyanis egy se nő se férfi kishazánk felkapott akárkije ezt elrontotta az összes nőnek. Amikor megpróbáltam nem teljesen egyedül, hanem élettársi kapcsolatban örökbe fogadni azt mondták, hogy persze, adjam be a jelentkezést. Utána az elbíráláskor két családot és egy egyedülállót (márpedig hiába volt az élettársiról közjegyzői okirat mégis egyedülállónak számítottam) vizsgálnak meg, hogy hol lesz jobb anyagi lelki és család szempontjából is (!) legjobb helye a gyereknek.

A kérdésre egyébként én azt mondom, hogy vagy várnék (mármint ahogy valaki már írta: tennék) azért hogy összejöjjön egy jó kapcsolat.. vagyis nálam meg is történt, úgyhogy hajrá mindenkinek akinek ez a problémája :D

2015. máj. 29. 10:48
 10/22 anonim ***** válasza:

Ne mondj le a gyerekvállalásról, de a boldog párkapcsolatról sem. Én azt mondom, a kettővel együtt kerek az életem, akár a férjem,a kár a fiam hiányozna az életemből, az olyan lenne, mintha szinte egy testrészemet veszíteném el. Ez az érzelmi rész.

praktikum szempontjából is: előbb egy működő, jó párkapcsolat, utána a gyerek. Bár egy gyermek addig ismeretlen, euforikus örömöt tud szerezni, amit semmi más sem, de vannak nehézségek is, amiket néha még ketten is nehéz kezelni, megoldani. Másrészt, és ez még fontosabb, a gyerek iránti szeretetünket próbáljuk szerintem abban is kifejezni, hogy az ő szempontjait helyezzük előtérbe, és egy gyereknek családra van szüksége, mégpedig apára és anyára. Az én személyes véleményem az, hogy még a nagyon biztos anyagi háttérnél is sokkal fontosabb az érzelmi biztonság, amit egy teljes család nyújt.

2015. máj. 29. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!