Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nagyon szeretnél szülő...

Ha nagyon szeretnél szülő lenni, de nem alakulnának jól a párkapcsolataid 30 éves korodig, mit választanál az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

- várnál, hátha mégis összejön 30 fölött

- belemennél egy olyan kapcsolatba a gyerekvállalás érdekében, amiben egyébként nem lennél boldog

- lombikos babát vállalnál egyedül ismeretlen apától

- örökbe fogadnál egyedül

- lemondanál a gyerekvállalásról

- egyéb...?

2015. máj. 29. 10:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%

Szia! Először is: nem igaz, hogy nem lehet egyedülállóként örökbefogadni. Előnyben részesítik a házaspárokat, de ha megfelelsz a követelményeknek, nincs akadálya egyedül sem. Azonban azt tudnod kell, hogy az örökbefogadás hosszú éveket vesz igénybe, hacsak nem ragaszkodsz ahhoz, hogy egészséges fehér csecsemő legyen a gyereked.

Szóval, ha ez valós opció (átgondoltad, utánanéztél, mivel jár, ha nem vér szerinti gyermeked van – nem azért, mert „rosszabb”, de mindenképpen felmerülnek majd olyan dolgok is, amelyek a vér szerinti gyerekeknél nem, és erre fel kell készülni), és úgy érzed, nagyon szorít az idő, akkor érdemes mihamarabb belevágnod az örökbefogadásba.

A konkrét kérdésre is válaszolok, bár én sosem voltam „gyerekfanatikus”, nem gondoltam, hogy mindenáron gyerek kell nekem, ezért a válaszom nem lesz számodra testhezálló: én várnék, egyrészt mert számtalan nő van, aki 30 fölött találja meg a párját és válik anyává, másrészt mert – ahogy már előttem írták – baromi nehéz lehet egyedül gyereket nevelni. És nem csak arról van szó, hogy neked nehéz, de a gyerekednek is az, ha apa nélkül nő fel. Nyilván vannak élethelyzetek, amikor így sikerül és muszáj, de alapvetően nem erre kellene törekedni.

2015. máj. 29. 11:56
 12/22 A kérdező kommentje:

"ezért a válaszom nem lesz számodra testhezálló" - Ezt az egyet kihagyhattad volna. Nem én vagyok az a típus, aki ragaszkodik a huszonévesen gyerekvállalás, mert kifutunk az időből elmélethez. De szeretnék anya lenni, csak nem úgy alakult az életem, hogy eddig egyáltalán egy jó, tartós kapcsolat összejött volna, közben meg ahányszor nagyanyám felhív, mindig rákérdez, hogy állok, van-e már valami kilátásban, másik oldalról anyám (ehhez egy betegsége is hozzájárul) folyton azzal "püföli a fejem", hogy minden férfi szemét, és szerinte maradjak csak egyedül, és ő ha most lenne fiatal, nem házasodna, máskor meg azzal nyaggat, hogy neki ennyi idősen már megvoltam, és már nekem is ideje lenne.

Gyerekkoromban nőgyógyászati problémával voltam kivizsgáláson, akkor meglengettek egy olyan dolgot, hogy megtörténhet, hogy nem lehet gyerekem. Azóta nem nézték, de kicsit félek is utánajárni. Nem tudom, milyen anya lennék, de bennem van, hogy jó lenne, szeretném, nem minden áron, de sajnálnám, ha nem sikerülne, viszont nem csak rajtam múlik, és rosszul esik, ha bántanak ezzel, nem szívesen alkudnék meg.

2015. máj. 29. 12:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
ha volt a valami problémád, akkor annak viszont tényleg járj utána, mert ha akkor derül ki, hogy baj van, amikor már szeretnél gyereket, akkor már tényleg előrfordulhat, hogy mire sikerül rendberakni a szervezetedet, addigra kicsúszol az időből.
2015. máj. 29. 12:15
 14/22 anonim ***** válasza:
Én (fiatal anyukaként) azt mondom, hogy várnék! Viszont ha valami probléma merülhet fel szerinted, azt dokival kideríteném! Ne akkor kezd mikor már x ideje próbálkoznátok a megfelelő partnerrel.
2015. máj. 29. 12:48
 15/22 anonim ***** válasza:
14-es vagyok! Örökbe nem fogadnék, max ha 10 évig nem jönne össze saját! Teljesen más lehet más gyerekét nevelni...nekem nehezen menne!
2015. máj. 29. 12:51
 16/22 A kérdező kommentje:
Félek megtudni, egyedülállóként, hogy nem lehet. Nem mondták biztosra, de mondták, hogy gond lehet. Nem érzek erőt magamban, hogy egyedül elfogadjam, ha tényleg gond van, akkor tényleg nem keresnék tovább senkit magam mellé.
2015. máj. 29. 13:00
 17/22 anonim ***** válasza:
lombik vagy örökbefogadás
2015. máj. 29. 13:04
 18/22 anonim ***** válasza:

9. vagyok. Nyugodtan lehet lepontozni, gondolom főleg olyanok, akik meg sem próbáltak örökbe fogadni. 10 éve adtam be az örökbefogadásit. Elvileg nem kell megújítgatni a kérelmet. Ha mégis, akkor erről a tényről "elfelejtettek" szólni. Egyetlen telefon nem jött azóta sem, pedig bevállaltam azt is, ami a legnehezebb: ha van egy csecsemő akiek anya kell akkor kiadják örökbefogadó szülőnek úgy, hogy x napon belül az anya meggondolhatja magát. Akkoriban igen magasnak számító nettó 180 ezres fizetéssel történt mindez.

Kérdező: ha bajod van vizsgáltasd ki. Hidd el, a rosszat is jobb tudni, mint félni évekig, aztán rájönni, hogy talán ha eljuthattál volna hosszú keresgélés után X orvoshoz aki ennek az atyaistene akkor már lehetne gyereked... én is húztam, halasztottam, addig míg kivették a méhemet. Ne tedd.. én nagyon megbántam.

2015. máj. 29. 13:55
 19/22 A kérdező kommentje:
Más jellegű a problémám, ami meg is oldódhat magától, nem javasoltak kezelést.
2015. máj. 29. 14:23
 20/22 A kérdező kommentje:
Gyereknőgyógyászati klinikán vizsgálták, szerintem ha olyan lenne, elirányítottak volna konkrét helyre minket már akkor. A családom nem az a jóféle támogató hátország, egyedül maradnék a problémával, ha az lenne, ezért is nem akarok tudni többet. Meg nincs pénzem orvosokhoz járni.
2015. máj. 29. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!