Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jó dolog, hogyha a balkezest...

Jó dolog, hogyha a balkezest átszoktatják a jobb kézzel való írásra?

Figyelt kérdés
2021. máj. 10. 14:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%
Tilos. Ha szeretnél diszgráfiás gyereket vagy más problémát..
2021. máj. 10. 16:16
 12/22 anonim ***** válasza:
16%
Engem àtszoktattak,bár elvileg kb.2x kellett csak áttenni és onnantól a jobb lett a dominàns. Nem lett semmi bajom,max.annyi,hogy a kézírásom csúnya. Bár,sokszor keverem a két oldalt,így jogsinál is volt pár meredek szitu emiatt. Tovàbbà van pár dolog,ami csak ballal megy ( kosárlabdában a vezetés is és a dobás is ballal megy és darts-ban is ballal vagyok pontos).
2021. máj. 10. 17:08
 13/22 anonim ***** válasza:
89%
Nem jó, nekem volt egy osztálytársam akit átszoktattak. 2010-ben voltam elsős szóval nem régi a sztori. Olyan csúnyán ír a jobb kezével, hogy senki nem tudja elolvasni, a tanárok sem tudták. A bal kezével meg hiába az lenne a "domináns" keze, nem tud írni hiszen nem azzal tanult. Rajzolni sem tud, ezen kívül is minden kézmozgása (pl evés) nagyon darabos.
2021. máj. 10. 17:11
 14/22 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudom, mi a fene bajotok van mostanában nektek, hogy fáj, ha valaki balkezes. És akkor mi van? Én is az vagyok, inkább büszkeség, mint szégyen. Az emberiség 99%-a jobbkezes.
2021. máj. 10. 17:53
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
bár nem fontos infó, de 14-es, az emberiség 82%-a jobbkezes "csak"
2021. máj. 10. 18:32
 16/22 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Semmi értelme, és amúgy is csak rosszabb lesz. A nagyanyám még ezt a kőkori elvet vallotta, és átszoktatta a nagynénémet, hát csak azt érte el, hogy nagynéném mindkét kezével ügyetlen és borzasztó csúnyán ír.
2021. máj. 10. 18:38
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

Én is valószínűleg balkezes lettem volna, de mindig jobb kezembe adták a ceruzát így azt szoktam meg. (Elvileg nem átteték, csak abba adták, én meg nem vettem át másik kézbe).

Abból lehet rá következtetni, hogy amikor elkezdtem óvoda végén nagy betűket írni, akkor tükörírással írtam (minden betűnek pont a tükörképét írtam).

A kézírásom mindig macskakaparás volt, viszont rajzolni az átlagnál jobban rajzolok (rajzos irányba tanultam tovább).

Ha akarok tudok balkézzel is írni, de olyan szinten és tempóban mint egy első osztályos. A párom balkezes, és neki is ügyes a jobb keze is, egeret, ollót azzal használja, és írni is tud ő is vele.

Én összességében úgy értékelem jobban jártam a jobb kézzel, nincs gondom az ollóval, az egérrel, nem maszatoltam az írásom ceruzával. Most az hogy csúnyán írok... szerencsére kb 12 éves kor felett már pont nem izgat senkit.

2021. máj. 10. 19:25
 18/22 anonim ***** válasza:
30%

Komolyan kérdezem,hogy miért lett 0% a válaszom? Érintett vagyok a dologban és leírtam a tapasztalatomat. Mi benne a nem hasznos?

12-es voltam

2021. máj. 11. 06:49
 19/22 anonim ***** válasza:
55%
Talán az a kijelentés, hogy nem lett tőle semmi bajod, aztán leírod, hogy "csak" életveszélyes szitukat teremtesz az utakon. :D Bár én pont nem szavaztam...
2021. máj. 11. 12:39
 20/22 anonim ***** válasza:
49%

19

Akkor mentsègemre szolgàljon,hogy végül nem lett jogsim,abbahagytam. :) bár nem csak emiatt,egyszerűen nem nekem való a vezetés.

2021. máj. 11. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!