Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jó dolog, hogyha a balkezest...

Jó dolog, hogyha a balkezest átszoktatják a jobb kézzel való írásra?

Figyelt kérdés
2021. máj. 10. 14:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%

Nem.

A bal kezével ügyetlen lesz, mert leszoktatják róla, és a jobbot erőltetik.

A jobb kezével meg azért lesz ügyetlen, mert "gyárilag" balkezes...

A férjem is balkezes, nem cseszegették ilyen átszoktatással soha, és semmi hátránya sincs ebből. Néha szidja a standard jobbkezes ollót, kb ennyi.

2021. máj. 10. 14:23
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Sosem lesz ügyes jobbal, mint a ballal lenne. Cserébe "kétbalkezes" lehet.

Nálunk anyai ágon a legtöbb nő balkezes volt. Dédimet még átszoktatták a jobb kézre, de olyan csúnyán írt, hogy ember legyen a talpán aki azt megfejti.

2021. máj. 10. 14:24
 3/22 anonim ***** válasza:
99%
Nem. Én is balkezes vagyok, szerencsére senki nem akart átszoktatni már engem sem (39 éves vagyok). Semmi gondom nincsen belőle, persze az ollót néha én is szidom, de azért ez nem egy nagy probléma.
2021. máj. 10. 14:30
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyenesen rossz!
2021. máj. 10. 14:34
 5/22 anonim ***** válasza:
99%
Nem.Balkezes vagyok, semmi hátranyom nincs belőle,az ollóval sem volt gondom soha.Viszont egy időben szerettem volna megtanulni írni jobb kézzel is.10 perc után olyan migrenem lett hogy elengedtem a dolgot.
2021. máj. 10. 14:37
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad.

Gyerekkoromban a tanító néni vonalzóval ütötte a körmömet, hogy átszoktasson. Mindent ballal csinálok, kivéve az írást, az viszont borzalmas.

2021. máj. 10. 14:39
 7/22 anonim ***** válasza:
92%
Ez a kérdés most meglepett. Azt hittem, hogy benne van a köztudatban, hogy kifejezetten káros és komoly egészségügyi problémákat is okozhat az átszoktatás. Amikor pedagógiai tanulmányokat folytattam, ott ezt hangsúlyozottan tiltották.
2021. máj. 10. 14:39
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
6.# vagyok, az 50-es években ez nem volt szempont.
2021. máj. 10. 14:45
 9/22 anonim ***** válasza:
89%

Egyszer Zacher Gábor előadást tartott az iskolánkban, és említette hogy ő is a bal kezével kezdett el rajzolni, de a óvoda dajka mindig megcserélte, mert a "jobb kezünket használjuk". Mondta hogy elkezdett dadogni, de szerencsére a szülei elvitték pszichológushoz, ott derült ki a dadogás oka, és így sikerült megszüntetni.

Mi a fenének kell átszoktatni??

2021. máj. 10. 14:56
 10/22 anonim ***** válasza:
85%
Igen a sötét középkorban, most komolyan mit számít milyen kezes??
2021. máj. 10. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!