Hogy néz ki nálatok ez a közös kassza dolog ha gyest kaptok vagy épp gyes után nem találtok egyből munkát?
Egy bankszámla, 2 kártya. Minden arra a számlára megy. Fizetés, gyes, csp. Nem kéreget senki pénzt, senki nem számolgatja, ki mire és miért költött. A nagyobb kiadásokat megbeszéljük, ami muszáj, az meg muszáj.
Nálunk nincs én keresetem és te kereseted.
Volt idő, amikor én kerestem jobban, máskor a férjem. Sose dörgöltük egymás orra alá, sose éreztük úgy, hogy egyikünknek több joga van a közös pénzhez, mint a másiknak, csak azért, mert épp most ő adott bele többet a közösbe.
Hónap elején beszéljetek meg egy összeget, akkor adjon annyit.
Nálunk egyébként kb. az én (apa) számlámról éltünk. Mivelhogy nálunk eleve külön bankszámlánk van. Szóval a közüzemi díjak mindig az én számlámról mentek, és mivel én jártam dolgozni, kézenfekvő volt, hogy a napi dolgokat én vásároltam meg hazafelé jövet. Ha saját magának vagy a gyerekeknek kellett valamit vennie a feleségemnek (pl. ruhát), akkor azt maga intézte a maga pénzéből. De én is mondtam neki, hogy bármikor adok, ha kér. Szerintem sosem kért. Sokszor a gyógyszereket is ő váltotta ki (egy torokgyulladás a gyerekeknek lazán ötezer forint szokott lenni).
Igazából, amióta visszament dolgozni, azóta is így vagyunk a költségekkel: mivel én gyakran autóval járok, meg minden szempontból mobilisabb vagyok, legtöbbször még mindig én vásárolok be. A közüzemi díjak természetesen most is az én számlámról mennek. Az autóval kapcsolatos költségek is nyilván, hisz mindig én intéztem, és csak én vezetek kettőnk közül. Így most szépen hízik feleségem bankszámlája. :-)
De ennek nincs jelentősége, hisz a házasság vagyonközösség.
Pont úgy mint az egyesnél.
Nem is értem hogy lehet úgy együtt élni, gyereket nevelni, hogy külön pénzeznek.
Nálam van a kártyája.
A családi pótlék amit én kapok csak a tel. számlámra és az egyik gyerek megtakarítására elég
Nálunk uaz mint a #6-nál.
Megcis őrülnék ha könyvel3st kéne vezetni, hogy ki pénzéből mit....
Ahogy már írták, a házasság vagyonközösség. Ha nem bíztok meg egymásban, miért házasodtatok össze??
Éppen még gyeden vagyok, de előző gyereknél is úgy ment, hogy be volt állítva egy fix átutalás hónap elejére az ő szlájáról az enyémre, ami nagyjából fedezte azt, amire én szoktam költeni.
Én fizetem a szlákat, háztartási (vegyi) költségeket, gyerekek ruházkodását; jellemzően ő jár élelmiszert vásárolni.
A megtakarítást én kezelem az ő szlájához hozzáférve.
Közös kassza nem csak kozös számlával lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!