Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy néz ki nálatok ez a...

Hogy néz ki nálatok ez a közös kassza dolog ha gyest kaptok vagy épp gyes után nem találtok egyből munkát?

Figyelt kérdés
Mikor még dolgoztam akkor hol én fizettem hol ő, ezzel nem volt gond. Viszont mióta gyest kapom már csak az ugye kb 2 vásárlásra elég és ha mondom a férjemnek, hogy adjon már pénzt akkor ad egy 20 ezrest, ha az elfogy megint ad következő héten. Nekem ez annyira megalázó, de mikor mondom ezt neki annyit mond szóljak ha kell. Kézbe kapja a fizetést, nem kártyára, hogy letudjak róla venni mikor kell.

#Közös kassza,
2021. febr. 21. 21:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%

Egy bankszámla, 2 kártya. Minden arra a számlára megy. Fizetés, gyes, csp. Nem kéreget senki pénzt, senki nem számolgatja, ki mire és miért költött. A nagyobb kiadásokat megbeszéljük, ami muszáj, az meg muszáj.

Nálunk nincs én keresetem és te kereseted.

Volt idő, amikor én kerestem jobban, máskor a férjem. Sose dörgöltük egymás orra alá, sose éreztük úgy, hogy egyikünknek több joga van a közös pénzhez, mint a másiknak, csak azért, mert épp most ő adott bele többet a közösbe.

2021. febr. 21. 21:45
 2/25 anonim ***** válasza:
79%

Hónap elején beszéljetek meg egy összeget, akkor adjon annyit.

Nálunk egyébként kb. az én (apa) számlámról éltünk. Mivelhogy nálunk eleve külön bankszámlánk van. Szóval a közüzemi díjak mindig az én számlámról mentek, és mivel én jártam dolgozni, kézenfekvő volt, hogy a napi dolgokat én vásároltam meg hazafelé jövet. Ha saját magának vagy a gyerekeknek kellett valamit vennie a feleségemnek (pl. ruhát), akkor azt maga intézte a maga pénzéből. De én is mondtam neki, hogy bármikor adok, ha kér. Szerintem sosem kért. Sokszor a gyógyszereket is ő váltotta ki (egy torokgyulladás a gyerekeknek lazán ötezer forint szokott lenni).

Igazából, amióta visszament dolgozni, azóta is így vagyunk a költségekkel: mivel én gyakran autóval járok, meg minden szempontból mobilisabb vagyok, legtöbbször még mindig én vásárolok be. A közüzemi díjak természetesen most is az én számlámról mennek. Az autóval kapcsolatos költségek is nyilván, hisz mindig én intéztem, és csak én vezetek kettőnk közül. Így most szépen hízik feleségem bankszámlája. :-)

De ennek nincs jelentősége, hisz a házasság vagyonközösség.

2021. febr. 21. 21:51
 3/25 A kérdező kommentje:
Én is így akarnám de azt mondja neki így jó, hogy kézbe kapja, nem akar kártyával kinlódni.
2021. febr. 21. 21:52
 4/25 anonim ***** válasza:
74%

Pont úgy mint az egyesnél.

Nem is értem hogy lehet úgy együtt élni, gyereket nevelni, hogy külön pénzeznek.

2021. febr. 21. 21:52
 5/25 anonim ***** válasza:
94%
Akkor összeteszitek az összes pénzt otthon egy zárható fiókba. Amikor valakinek kell, fogja és vesz ki belőle.
2021. febr. 21. 21:54
 6/25 anonim ***** válasza:
86%
Igen, ez furcsa és elhiszem hogy megalázó.Beszéljétek meg mert a közös kassza nem így működik! Idén októberben lesz 40. házassági évfordulónk, esküvőnk napja óta csak közös kassza van, nem tudjuk ki mennyit tett bele mert mindkettőnk minden (fekete és adózott) jövedelme ott van, két bankkártyával bárki bármit vásárolhat nem kell a másikat megkérdezni. (Mielőtt bárki beszólna, nincs olyan hogy nem számít a pénz,lakáskölcsönnel kezdtünk,pedagógus, gépész házaspár vagyunk.Ha tízezrekről van szó, megbeszéljük.
2021. febr. 21. 21:54
 7/25 anonim ***** válasza:
87%

Nálam van a kártyája.

A családi pótlék amit én kapok csak a tel. számlámra és az egyik gyerek megtakarítására elég

2021. febr. 21. 21:57
 8/25 anonim ***** válasza:
94%
Nekünk külön bankszámlánk van. Megegyeztünk, hogy a férjem keresetéből fizetünk mindent, az enyémet gyűjtjük\lekötjük a gyerekeknek.
2021. febr. 21. 22:06
 9/25 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk uaz mint a #6-nál.

Megcis őrülnék ha könyvel3st kéne vezetni, hogy ki pénzéből mit....

Ahogy már írták, a házasság vagyonközösség. Ha nem bíztok meg egymásban, miért házasodtatok össze??

2021. febr. 21. 22:16
 10/25 anonim ***** válasza:
74%

Éppen még gyeden vagyok, de előző gyereknél is úgy ment, hogy be volt állítva egy fix átutalás hónap elejére az ő szlájáról az enyémre, ami nagyjából fedezte azt, amire én szoktam költeni.

Én fizetem a szlákat, háztartási (vegyi) költségeket, gyerekek ruházkodását; jellemzően ő jár élelmiszert vásárolni.

A megtakarítást én kezelem az ő szlájához hozzáférve.

Közös kassza nem csak kozös számlával lehetséges.

2021. febr. 21. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!