Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy néz ki nálatok ez a...

Hogy néz ki nálatok ez a közös kassza dolog ha gyest kaptok vagy épp gyes után nem találtok egyből munkát?

Figyelt kérdés
Mikor még dolgoztam akkor hol én fizettem hol ő, ezzel nem volt gond. Viszont mióta gyest kapom már csak az ugye kb 2 vásárlásra elég és ha mondom a férjemnek, hogy adjon már pénzt akkor ad egy 20 ezrest, ha az elfogy megint ad következő héten. Nekem ez annyira megalázó, de mikor mondom ezt neki annyit mond szóljak ha kell. Kézbe kapja a fizetést, nem kártyára, hogy letudjak róla venni mikor kell.

#Közös kassza,
2021. febr. 21. 21:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%

Az elejétől fogva közös a pénz, ami kp az itthon van, bárki bármikor hozzáfér. És egy közös számlánk van.

Azt nem értem esetedben, hogy a férjed viszi magával mindig az összes készpénzt? Nem otthon tárolja, hogy hozzáférj? Valóban nagyon megalázó kéregetni szerintem is. Egy házasság nem szabad, hogy ilyen legyen. Eléggé ronda dolog ez a férjedtől. Ráadásul 20e ft kb 2 napra elég, nem egy hétre.

2021. febr. 21. 22:33
 12/25 anonim ***** válasza:
85%
11: igen , ez jó kérdés, h a kérdező férje hol dugdossa a kp-t... és hogy miért zárja el a felesége elől...
2021. febr. 21. 22:38
 13/25 anonim ***** válasza:
68%

Külön számlán vagyunk, de mindent közösen fizetünk, épp kinek van több pénz a számláján/kp-ban, stb.

Rezsi az én nevemen van, azt én rendezem. Férjemtől vonják a hitelt, tankolni ő szokott, bérletét megveszi. Én rendelem/veszem a gyerek dolgait többnyire, az online rendeléseket én fizetem. Nekem kevesebb pénz van a számlámon, ha épp abban a hónapban az én részemről több kiadás volt, akkor utána a vásárlásoknál már csak ő fizet, vagy online rendezem az ő számlájáról. Kezdetektől fogva így megosztottunk mindent, nálunk ez nagyon jól működik. Sacc/kb ugyanannyi fogy hó végére amúgy, mert én lekötöm mindig egy részét, a maradékot "feléljük". Neki meg gyűlik a többi.

2021. febr. 21. 22:53
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Kozos számla. A kp-t otthon tartja. Kiveszem ha vasatolni kell.
2021. febr. 22. 01:21
 15/25 anonim ***** válasza:
29%

Külön számla,férjem fizete míg Magyarországon laktunk rezsit az autó fenntartását.

Én meg az élelmiszert ruházkodást ,óvodai,iskolai dolgokat,fizetem.

Most Németországban lakunk férjem fizeti lakbért rezsivel,netet én az élelmiszert és ruházkodást, és a tisztítószerek,és egyebeket.

19 éve együtt vagyunk és be vált nálunk külön számla, külön pénz.

Én helyedben írto régen elmentem volna dolgozni ,hogy legyen saját kerestem.

Mondjuk én el is mentem legkisebb gyerekem 1 éves kora után dolgozni,hogy ne kelljen férjemtöl pénzt kérni.

2021. febr. 22. 06:29
 16/25 anonim ***** válasza:
22%
Mindkettőnknek van külön bankszámlája, ez enyémre gyűjtünk, a férjeméről költünk. Egyébként szültél egy gyereket, nem tudom, mi neked ebben a helyzetben a megalázó...
2021. febr. 22. 06:59
 17/25 anonim ***** válasza:
80%

Nem olvastam a kommenteket.

Míg gyedet kaptam, arról ment a rezsi, a hitel meg egy nagyobb bevásárlás. Férjem a többi bevásárlást állta meg a lakásfelújításty autókat, egyéb kiadásokat.

Most, hogy csak gyest kapok +családit, arrol megy a retsi. Mivel várandós lettem újra, a hitel szünetel.

Bevásárlás mostmár csak a férjeméből megy. Van egy doboz, oda van betéve a fizuja. Akinek kell, az vesz ki belőle. Persze mindig szólunk, hogs vettem ki ennyit meg annyit erre meg arra. Ha nagyobb kiadás, akkor meg megbeszéljük, hogy kell-e egyáltalán.

2021. febr. 22. 07:59
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk most jelenleg úgy van kb fél éve, hogy az én fizetésem 70-80%-ban megmarad, mert ház vásárlás előtt állunk. A férjem dolgozik és maszekol is. Keres annyit, hogy az albérletet és a rezsit kifizeti. Havonta 2x van egy nagyobb bevásárlás amit vagy ő vagy én fizetek. Ha magunknak vagy a gyerekünknek kell valami pluszban, akkor azt megbeszéljük, hogy a kártyámmal fizessem vagy vegyek ki a közösből. Egyébként az elején nekem is fura volt, amikor ezt a rendszert kitalálta, hogy így próbáljunk meg spórolni és ha kell pénz tőle kérjek és ne használjam a saját fizetésem de működik. A 2 nagy bevásárlás után szinte nem is kell boltba mennem, mert minden van itthon, max hoz a férjem kenyeret magának.
2021. febr. 22. 08:09
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld megbeszélni a férjeddel hogy legyetek közös kasszán. Az, hogy kézbe kapja a pénzt, nem jelent semmit - elzárja előled, vagy mindig magánál hordja az összeset, te mért nem férsz hozzá? Úgy kellene, ahogy előttem már leírták, hogy egy helyen tartjátok a pénzt, és mondjuk bevásárlás előtt te is kiveszel onnan.

Nagyon fura ez, hogy úgy kell húszezreseket kunyerálnod. Nem találok rá indokot - vagy élvezi, hogy ő az "úr" anyagilag a háznál, vagy fél, hogy elszórod?? NEm értem, nyilván olyan dolgokra költenéd amire szükség van. Ez inkább ilyen hatalomfitogtatás a részéről.

Mi egyébként közös bankszámlán vagyunk két bankkártyával, nem nézzük h kinek mennyi a fizuja vagy ki mikor ment bevásásolni. Nyilván egy nagyobb kiadást megbeszélünk közösen és ennyi.

2021. febr. 22. 08:44
 20/25 anonim ***** válasza:
15%

Valaki mesélje már el, miért lettem lepontozva 😂😂

17#

2021. febr. 22. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!