Miért vagy büszke a gyerekedre?
Hát ez nagyon vicces 🤣🤣🤣
Elképzeltem, ahogy az óvodában amerikai gettós állapotok uralkodnak, térdig járnak a szemétben, húgyban-szarban, Lilikét épp ájultra verik, Benike a sarokban elernyedt állapotban lóg a falon beállva, Bence meg Danika épp lövöldözik egy AKSZ–74U-val.
De! Jön a gyermeked, aki hősiesen, kommandósokat megszégyenítő módon rendet tesz a nehézfiúk között, majd traumatikus jeleket nem mutatva, mosolyogva fogyasztja el a kakaóját.
21
Igazad van. Nevetséges a kissszony.
Ilyen lehet amikor valakinek végképp elmegy az esze a gyerekétől.
Vagy ilyen lehet, amikor csúfolják, egyik ráfekszik, másik kettő rugdossa, homokot szórnak a szemébe, dobálják kavicsos hógolyóval, kirekesztik játékokból, mellé autista kislány, alacsonyabb, vékony, és most meg haverok, és a maga árán is bevédi az udvaron a csigát, hogy ne tapossák el, illetve hogy ne dobják a gilisztát a pocsolyába. Egy csúnya szót se mond soha, akàrmilyen mérges is. Most meg ezekkel a gyerekkekkel értett szót, játszanak együtt, akik korábban durván megverték napi szinten több egy arányban!
Rettenetesen büszke vagyok, ha csak belegondolok, hogy ezek felnőtt világban velem történtek volna felnőttekkel, akàr csak egy is, a leglazább, hogy látom hogy a szàmomra kedves kis csigát tapossák a felnőttek.. majd vágjak hozzá jóképet..és bele lettem volna kényszerítve, hogy másnap mosolyogjak és játsszak velük, mintha minden oké lenne.. az óvoda egy durva hely. Értelmiségi gyerekek, budai agglomeráció, nagyon sok sztorim van. Az előbb egy 4 éves közölte a játszón a nagyijával hogy “fákjú” és bemutatott neki, mire a nagyi elkapta a bokáját a hintán, hogy vele nem szórakozhat, mint az anyjával.. Tegnap egy kissrác esett rá csúszdán visszamászás közben egy 1 évesre, majd szemrebbenés nélkül hazudta, hogy a kisfiú hibája volt, jó balhé lett, mert a kicsi anyja rárivallt az 5 évesre, hogy “ne hazudjon bele ilyen pofátlanul az anyja szemébe, ő látta az egészet”
Gyereknek lenni kegyetlen nehéz(itt legalábbis). A legártatlanabb dolgok, pl két kismotor, a nagyobb lány közölte az enyémmel, hogy szálljon le a nagyobb kismotorról, mert ő a nagyobb. Képzeljétek már el ezeket felnőttekkel, mennyire traumatikus lenne, ha a 2 mèteres 90 kilós Pista rádszólna, hogy le arról a bubiról, az nekem kell, nagyobb vagyok nálad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!