Mosható vagy eldobható pelenka?
Eldobható.
Volt mosink. Gyakran cseréltem mégis folyton gombás volt a popsija illetve olvastam,hogy fiúknál az a nagy csomag nagyon melegíti a heréket ami nem tesz jót a későbbiekre nézve. Bónuszban láttam face csopin,hogy rendszeres mosás tisztítás ellenére "megette a baci" a pelust na akkor el is adtam.Sajnálom amúgy de nekem ez így nem ment.
11. A mosiban kissebb a hőmérséklet mint a dobósban. Lemérték.
Na nem vitaindítás gyanánt írtam, csak hogy ne kapjon senki hamis infót.
Amúgy én abból indulok ki, mennyire rüheltem betétet használni. Belepálik az ember micsodája. Na kb ugyan ez lehet a dobós pelus.
Én csak eldobhatót használtam, nekem nem volt időm mosogatni, szárítani. 2hónapos korától itthonról dolgoztam, könyvelő vagyok.
Nem hiszem el mennyire környezetbarát azt a sok vizet elfolyasztani, amennyi pelust mosni kellene.
Ez is nekem a tipikus ősanyákhoz tartozó feladat.
Gondolom sokan lepontoznak de nekem ez a mostani hordozós minden áron szoptatós dolog sok.
Aztaaa!! Eddig nem is tudtam hogy ősanya vagyok.😲😲 De jó nekem.
Elég szomorú, hogy ha máshogy áll bizonyos dolgokhoz, azt egyből negatív (mert igen az ősanyát is negatív értelemben használják) jelzőkkel kell illetni.
Mosizok anyagi, természeti megfontolásból és mert jó a babám bőrének.
Hordoztam mert iszonyatosan igényelte a fiam e testközelt. Jóformán ha nem volt a karomban csak sírt.
És igen mindent megtettem a szoptatásért mert számomra fontos volt.
Ettől nem érzem magam többnek de kevesebbnek sem
Ha mosizni szeretnél, akkor nagyon nézz utána, hogy melyik milyen, hogy működik, lépj be a fb-os csoportba is, ott is sokat segítenek. Én elkövettem azt a hibát, hogy csak felületesen informálódtam (pedig még a youtube is tele van akár magyar nyelvű összefoglalókkal), és az első típusból, amit megértettem, betáraztam. Ugyan abból a típusból 3 márkát is beszereztem, de sajnos az egyik egyáltalán nem lett fazon, a másik kettő, ha jó is lett volna, túl macerás volt a sokat pisilő, kakiló kisfiamnak, állandóan minden kiázott kb 1 óra után. Aztán tartottam egy pár hét szünetet, végig néztem minden videót ezzel kapcsolatban és a 8. héttől kezdtünk el újra mosizni, egy teljesen más típussal (ami ráadásul jóval egyszerűbb is, mint amit eredetileg kiválasztottam). Több helyen írják, hogy nem érdemes egy típusból betárazni, vegyél ilyet is olyat is használtan, vagy akár kölcsönözni is lehet és meglátod, mi válik be.
Én ún. All in one pelust használok, bárki rá tudja adni, a tisztítása kb napi 5-10 perc energia befektetés, ami azért szerintem nem az a kategória, hogy “nincs rá időm”, de amúgy meg a környezetvédelem már csak ilyen, némi időt kell ráfordítani. Nekem fontos, hogy jóval kevesebb szemetet termelünk, 3. emeleten lakunk, kukák a háztömb mögött, nem mindegy, hogy naponta, vagy hetente 2x kell levinni a szemetet, nekem már csak ilyen alapon is megéri. Hozzáteszem, hogy pl az egyik mosipelus még jobban is bírja ázás ügyileg, mint a bolti pelenkák, tehát nekem etéren is jobban bevált. De nem akarok senkit térítgetni, én a sok kicsi sokra megy elv alapján mosizok 90%ban, ettől nem leszek még ősanya, mert úgy gondolom, hogy ami csak minimális energia befektetést igényel, arra igenis érdemes figyelmet fordítani. Ez az én részemről például a mosipelus, másnak nem biztos, hogy beválik, meg ki tudja, hogy mennyire támogató a család (nálunk mindenki húzza rá a száját), akkor az az illető majd másban tud egy picit tudatosabb lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!