Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eldobható vagy mosható pelenka...

Eldobható vagy mosható pelenka a jobb és miért?

Figyelt kérdés
Sziasztok . Mi eldobhatót használunk de érdekelnének vélemények , tapasztalatok a mosható pelenkával kapcsolatban. Mennyi időnként cserélitek , mossátok , milyen márkát használtok , mennyibe kerülnek? Ha valaki az eldobható mellett voksol miért teszi? Köszönöm előre is a válaszokat.

2013. okt. 25. 21:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Eldobhatónál nincs macera, csak eldobod és kész! :)
2013. okt. 25. 21:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen. Mi is ezért használjuk :)
2013. okt. 25. 21:20
 3/9 anonim ***** válasza:
a moshatónak egy elönye van a környezetvédelmi szempont. Tény hoyg rengeteg nehezen lebomló hulladég lesz aa pelusokból, de szerintem van elég dolga egy anyukának mint még ezzel bajlódjon. Egy ismerösöm azt használ, de ök egyébkéntis nagyon nomád körülmények között élnek, még fürdőszobájuk sincs saját döntésből nem azért mert ne tudnának olyan házat venni. mosni eljár a nő a férje irodájába meg ott szoktak rendesen zuhanyozni is pár naponta, otthon csak mosakodnak, kútvizből.
2013. okt. 25. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Mosható. Nem akarok senkit megtéríteni, de muszáj vagyok leírni, mennyivel jobbnak tartom.

Nem termel 1 tonna nehezen vagy egyáltalán nem lebomló hulladékot a gyermek, gazdaságosabb, mert egy készlet elég egy gyerekkoron át, ami kb. 70 ezerbe kerül. Egyszer.

Nem tartalmaz vegyi anyagot, legalábbis mosások alkalmával ez eltűnik. Mivel mostanság sok mindenkinek A+ energiaosztályú mosógépe van, ezért a vízhasználat sem vészes ellentétben az eldobható pelenkák eljárása során alkalmazott vízmennyiséggel.

Egy csomag tartalmaz napi 6 pelenkát, tehát 3 napra elég egy csomag ami annyit jelent, hogy 3 naponta elég mosni. Persze nem kötelező, kimoshatod naponta is a felgyűlt adagot, de sokan ecetes vízbe áztatják.

Sokan nem tudják, de nem kell kézzel meg egyéb dolgokkal kikaparni a szilárdabb matériát, mert lehet csúnyán nevezve kakifogót használni, ami a wc-be dobva hamar lebomlik, tehát ez is kíméli a környezetet, és nem nehezebb, mint kidobni a pelenkát. Ez után a pelenkát beáztatod ecetes vízbe míg ki nem mosod, és cserélsz másikra. Mosás után kiteregeted napra akkor szép fehér lesz.

Emellett a sima pelenka nem tartalmaz természetes anyagokat, nem engedi szellőzni a baba fenekét, míg pl. egy bambusz betét igen.

Plusz érv, hogy szerintem jobban néznek ki.

Nem ilyet használok, és nem reklámozni akarok, de pl nézzétek meg milyen aranyos ez a minta :)

[link]

(sima google képkeresős kép!)

2013. okt. 25. 23:59
 5/9 anonim ***** válasza:
eljárása=gyártása
2013. okt. 26. 00:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem a mosható, mert próbáltam mindkettőt és ezt szerettem meg. A szempontjaim többsége szubjektív, (jó, azért döntően objektívek is vannak) én sem akarok téríteni. Csak ezek miatt, ha azt kérdezed, hogy nekem melyik, akkor egyértelműen vágom rá, hogy a mosható. De lehet, hogy te is kipróbálod majd mindkettőt és neked ugyanilyen egyértelműséggel marad az eldobható.

Amiért nekem "jobb": Olcsóbb, környezetkímélőbb, szebb, egészségesebb, kényelmesebb (persze nem próbáltam :), de hasonlíts össze egy pamut bugyit és egy eldobható bugyit), állítólag hamarabb szobatisztul benne a baba (ezt meg tudom erősíteni: 20 hónaposan hagytuk el a pelust)

Kérdéseidre válaszolva: kb egy napra jutott nekünk 6-7 pelus csere és kb 25 db-os volt a készletünk, én varrtam a belsőket, pár külsőt vettem hozzá, azokat egy nálam ügyesebb anyukára bíztam, de az is házi készítésű. Durva becsléssel 25. ezer Ft körül volt a készletünk, amiből valamennyit (kb. a felét) még vissza tudtam nyerni a használt pelusok eladásából.

Mindamellett, hogy nagyon megszerettem a mosható pelust, nem zárom ki, hogy vannak helyzetek amikor az eldobható jól jön: kiránduláskor, utazáskor, amikor nem megoldható a mosás, vagy a használt pelus cipelése. Ilyen esetekkor mi is használtunk eldobhatót.

2013. okt. 26. 07:41
 7/9 anonim ***** válasza:

én mosom. szeretem. pul külsőt használunk, a töltelék tetra pelus. így nagyon olcsó. pláne, h. nekwm a tera ingyen volt. egy pul külső minimum 3e ft, 3 db legalább kell belőle. tetrábók pedig úgy 20-25.

az utolsó válaszolóval anmyiban nem értek egyet, hogy ha 3 napra elegendô pelusunk van, akkor nem 3 naponta kell mosni, mert amíg száradnak, addig is kell valamit a gyerekre adni. kb. 2 óránként cserélem. mosás meg kb. 3 naponta. van két vödröm, a csap alá pont elférnek, ha megtelnek, mosok. addig ott állnak vízben. (nem, nem büdös !)

2013. okt. 26. 07:45
 8/9 anonim ***** válasza:
*utolsó előttivel
2013. okt. 26. 07:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Én eldobhatót használok, de bevallom, csak azért, mert kevésbé macerás. Amúgy elviekben sokkal jobbnak tartom a moshatót, mert:

- nem szennyezi a környezetet

- sokkal olcsóbb

- jobban szellőzik a baba bőre

- a mai eldobhatók olyan jól szívják magukba a nedvességet, hogy az én gyerekeimet egyáltalán nem zavarta, hogy pisis pelusban vannak, ezért sokkal nehezebb volt a szobatisztaság kezdete, mert őket semmi nem hajtotta afelé, hogy pelenka nélkül legyenek, hiszen így is teljes komfort érzetük volt (és ezt mástól is hallottam, hogy emiatt tolódik ki a szobatisztaság)

2013. okt. 26. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!