A hagyományos textilpelustól tényleg hamarabb lesznek szobatiszták a gyerekek? Az eldobható pelenka tehet róla, hogy 2-3 évesen is pelenkások?
Lehet hozzá köze, de nem csak ezen múlik.
Illetve ma már nem hagyományos textilpelusokat használnak. Mosható pelenka, nagyon sokféle van és sokkal másabb mint régen.
Nem, ez hülyeség. Én 1982-ben születtem és nő vagyok (ugye az a sztereotípia, hogy a lányok hamarabb lesznek szobatiszták), és kb. 4 éves koromra hagytam el teljesen a pelust éjszakai bepisilésre is, pedig az én kiskoromban csak textilpelenka volt még, legalábbis Magyarországon.
A közhiedelemmel ellentétben a korabeli vélemény se volt olyan vaskalapos a gyerekek szobatisztasága felé, a szüleim szó nélkül tettek tisztába a 80-as években a tetrával, az anyukám anno jól be is fenyítette az apukámat, hogy még egy öklendezés kakis pelus cseréjekor, és elköltözik tőle. :)
Ez szerintem inkább a genetikától és a méhben töltött fejlődés, növekedés tempójától függ. Majd ha a gyerek készen lesz rá, akkor a bilibe/wc-be végzi a dolgát. Ezt már a 60-as, 70-es, 80-as évekbeli szülők is letudták ennyivel.
Szerintem inkább a mai korban alakult ki ilyen beteges "versenyszellem" ilyen pitiáner ügyben is.
....Hozzák összefüggésbe...
Ez a kulcskifejezés
Közben valószínűbb, hogy abban az időben “szobatisztaságra szoktattak”
Nem véletlen létezik a kifejezés.
Míg manapság, ha az ovi közeledte nem hajt, akkor megvárják, hogy szobatiszta legyen a gyerek.
Pl
Lányom màr egy jó ideje érzi, tudja, hogy pisi, kaka lesz.. de még ellógta sőt most is ellógná a kakát, ha bemegy a pelusba...ücsörög rajta...
De minden jel szerint szobatiszta, csak pelusba csinálnta.
Emiatt levettem róla a pelut..
Láss csodát a 2. Naptól balesetmentes ( nyííílván lesznek kilengések)
Megtehettem volna fèl évvel ezelőtt is ezt.. bilibe is végezte a dolgát, ha kertben medencéztünk, vízbe nem pisilt.
De volt hogy állt és elcsurgott mire a bilivel odaértem.
Nem
Tudta rendesen tartani..
Trenírozással biztosan hamarabb szobatiszta
De ez stressz lett volna nekem is , neki is.
Régebbeb szokás votl szoktatni..van aki most is teszi.. a 82-es válaszadónak nagyon felvilágosult szülei vannak 🥰
Régen a pelus mosása,és a munka miatt is szoktatták a gyerekeket, hogy minnél hamarabb elhagyják a pelust.
De ehhez meg kell érni a gyereknek..
Van az EC, hát az is kemény.
Őszintén?
Nekem könnyebb volt pelussal, mint folyamat észben tartani, hogy menjen pisilni, kakilni a gyerek, ha magától nem menne.
Ha sétálunk, hogy meddig menjünk, hogy vissza tudja tartani míg hazaérünk.
3, persze, azért van külön piaca az XL "toddler" mosható pelenkáknak.
Nemrég volt egy felmérés a 17000 tagot számláló mosható csoportban, hogy kinek hogy befolyásolta a szobatisztaságot a mosható és nem jött ki szignifikáns különbség.
A különbség a moshatót az EC-vel is kombináló szülők gyerekeinél volt csak, akiket hasonlóan treníroznak, mint régen (azért köztük is sokan panaszkodnak "bilisztrájkra").
2
82-ben már volt, és lehetett kapni Mo-on eldobható pelenkát. De bűn drága volt, és csak egyes kis boltokban volt. Ahonnan eljutott vidéke is, ha valaki nagyon akarta.
De még textil pelusban is volt vízhatlan, háromszög alakú, vékony sárga csíkos, olasz gyártmány. és tényleg vízhatlan volt, nem is volt drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!