Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valakik használnak itt hagyomá...

Valakik használnak itt hagyományos textilpelenkát, mint ami 20-30 éve volt általános? Miért döntöttetek emellett, és nem eldobható vagy az ilyen "modern mosható pelenkák" mellett?

Figyelt kérdés

Milyen külsőt használtok hozzá, valami betétet raktok bele? Kimosni hogy szoktátok?

Állítólag még manapság is olcsóbb ilyet használni és a gyerek is hamarabb lesz benne szobatiszta, azért érdekel minket is.

2015. jún. 15. 21:26
 1/5 anonim ***** válasza:

PUL külsőt szoktak hozzá választani

itt le vannak írva az alapok

a mosás is, a mosógép ábra alatt

[link]

2015. jún. 15. 21:33
 2/5 anonim ***** válasza:
71%

Amit az első linkelt, az a modern mosható pelenka. A klasszikusra kívülről guminadrágot tesznek. A legolcsóbb a modern mosható szerinte.

A szobatisztaság az rajtad múlik, nem a pelenkán.

2015. jún. 15. 23:16
 3/5 sandrachnologic ***** válasza:
68%
Mi modern moshatozunk, de van par jo minőségű tetrank, aminek nagyon jo a nedvszivasa, igy a vízzáró kulsobe (mint regena a gumibugyi, csak mostmar tepoazarosak vagy patentosak) néha tetrat hajtok. Nagyon szeretjük a moshatozast ee nagyon elegedettek vagyuk vele. Ma 6 hetes a babank, csak anyatejes. A korhazon kivul 2 alkalommal volt rajta eldobható plnka, folyt mindenfele az anyatejes kaki, pedig nem gagyi pelus volt. Moshatoval ez meg sose fordult elo. :) es csodaszép a bőre is, pedig krémet nem használunk. Nem buzolog a kukában, nem termelpdik a szemet. Nem kell pelenkavasarlas miatt boltba mennunk. Olcsobb. Nekunk ezek voltak a fő indokok, de a legfobb a bőre épsége, mivel nagyon érzékeny boru a baba, az eldobható pelus vastagon kremezve is tonkrevagta a bőrét.
2015. jún. 16. 04:48
 4/5 anonim ***** válasza:
80%

Én ötvöztem a "modern" mosható pelussal:

Volt sok hagyományos "tetra pelusunk", ezeket töltöttem bele ún. zsebes pelenkabelsőbe, melynek nem volt nedvszívó magja. (a pelenkabelsőket én készítettem). Vettem hozzá 2-3 PUL külsőt, melyeket nem kellett minden pelenkázáskor cserélni, csak ha véletlenül kakis lett, vagy már picit büdösödni kezdett. Ekkor ezeket kézzel kimostam, kiteregettem. Gyorsan száradtak. A nedvszívókat simán beraktam a többi ruha közé épp mikor összegyűlt egy mosásnyi.

Én egyszerűen azért döntöttem a tetra pelus használata mellett, mert szerettünk volna moshatózni és ha már volt otthon korábbról akkor gondoltam használom is. Teljesen ól bevált. Valóban korán, két éves kora előtt szobatiszta lett a kisfiam. (nappalra, estére csak később)

Egyértelműen olcsóbb volt, mert került egy összegbe a készlet, majd a végén abból az összegből vissza is jött valamennyi, mert használtan eladtam a pelusokat. (Ha a tetrákat nem számolom, mert azok amúgy is megvoltak, akkor minimális volt a készletre költött pénz) Esetünkben a mosás költség volt szinte csak ami havi 1000-1500 Ft kb. Plusz még ha a hamarabbi szobatisztulást is veszem, egyértelműen jó anyagilag és nem utolsó szempont az sem, hogy egészségesebb is textilben lenni, mint eldobhatóban.

2015. jún. 20. 11:32
 5/5 anonim ***** válasza:
63%

A gumibugyi felejtős, mert nem lélegzik egyáltalán. De van már helyette sokkal jobb. A tetra pelenka egy jó prefitartós külsővel teljesen használható alternatíva. ÉS sokkal olcsóbb.

1. egészségesebb, mert sokkal gyakrabban cseréled, így nem a saját pisijében dunsztolódik a gyermek órákat.

2. olcsóbb nemrég egy másik kérdésben számolgattam ki, hogy én a 3 gyerek mellett ezt használva minimum fél millió Ft-ot sprólotam meg. Pedig a legolcsóbb eldobhatóval számoltam, amit csak ismerek, és a szemétszállítást meg a bevásárlás költségeit nem is számoltam bele. Ha ezt is hozzáveszem akkor inkább 700 000 lehet.

Nekem nagyon fontos volt, hogy egészségesebb a gyereknek (nem műanyag) és hogy ne gyártsak több tonna szemetet a földnek. Elsősorban emiatt választottam a moshatót. Először nem is tudtam, hogy még olcsóbb is, de azért örülök neki.

Mivel én nem hagytam tocsogni a pisiben a legényeket, így nekem nem lettek hamarabb szobatiszták. Ugyanolyan jól érezték magukat (ha nem jobban) a mosiban, mint az eldobhatósban. A leszoktatás amúgy rajtad és nem a pelenkán múlik. Ha unod a mosást, akkor azt az energiát a gyerekre fordítod, és megtanítod a WC-be tenni, ami oda való.

A mosás nem egy nagy cucc. sokan túlbonyolítják, mert attól jobban érzik magukat, de felesleges. Kell egy vödör hideg víz egy kis ecet meg egy méretes mosóháló. Ha kakis a pelus, akkor zuhannyal a WC-be kell "söpörni" a szilárd részeket. Aztán mehet a vödörbe. A pisis simán mehet a vödörbe. minden 3. napon a mosóhálóval együtt bedobjuk a mosógépbe a pelenkákat és elindítunk egy 60 fokos fehér mosást. Ha kész kiteregetjük. Legjobb a csipeszes zokniszárító, arra kb 5-10 perc alatt ki lehet csipeszelni 30 db pelenkát. Heti 1-1,5 óra munka és egy gyereknél is legalább 100-150 000 Ft spórolás de a 2. és a 3. gyereknél már sokkal több, mert a készlet már megvan.

2017. jan. 17. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!