Névadót szeretnénk a kislányunknak. Mit csináljak?
Egyetlenegy hölgy rendezi a névadó ünnepségeket, aki annyira elfoglalt most az esküvők miatt, hogy nem lehet telón elérni, az e-mailjeimre sem válaszol már. Többet is írtam.
Beszéltem az anyakönyvvezető vel is, és azt mondta hogy csak ő tudja megszervezni. Annyira mérges vagyok már rá, hogy legszívesebben írnék neki, és elküldeném melegebb éghajlatra.
De akkor meg csakazértsem fogja megszervezni. Mit tennétek?
22 szerintem ilyet most nem lehet, zenekart nem, lagzit se és ez hasonlónak tűnik.
Amúgy irdatlan baromságnak gondolom, ha bulit akarsz szervezd meg, nem kell hozzá a jegyző!
"hogy ha nem tudsz keresztelőt tartani a babának azért legyen valami ünnepsége"
Jobb esetben a keresztelőt sem a buli miatt tartják... az is inkább csak hagyomány manapság.
Névadót meg írtó felesleges azért tartani, hogy hát mert van ahol "ünnepelnek" akkor nektek is legyen már valami. Nagyon erőltetett...
Azt hittem, hogy a szocializmussal kihalt ez a "szokás".
Amúgy miért ne tarthatnátok egy összejövetelt csak úgy annak alkalmából, hogy megszületett a baba? Mi szoktunk ilyet a baráti körrel, meg családdal is lehet szerintem.
A keresztelés sem a névadásról szó.
De én sem értem. Nem vagytok keresztények, nem kereszteltek - ez teljesen ok. (Sőt jobb, mint azok, akik keresztetletnek, de azt se tudják, hogy ki az a János)
De ahhoz hogy megünnepeljétek a baba születését nem kell semmilyen ceremónia, vagy alkalom. Régen volt babaváró a nőknek, tejfakasztó a férfiaknak, mint "buli". Tehát ürügyet bármiból lehet fabrikálni.
Nevezheted névadónak, "Üdvacsaládban"-nak, vagy akár 0. születésnapnak is, ehhez nem kell külső embernek százezreket fizetni, te is meg tudod szervezni, hogy a család x tagja, y napon, z helyre jöjjön, és ez legyen a kaja.
Vagy fejtsd ki bővebben, te mire vágysz.
Létezik olyan, hogy szertartásvezető, olyanoknak, akiknek valamilyen oknál fogva nem felel meg a hivatalos anyakönyvvezető előtti szertartás az esküvőjükre (későbbi időpontban van a lakodalom, nem megy ki az anyakönyvvezető a helyszínre, stb.).
Lényegében ugyanolyan, mint az anyakönyvvezető (csak mindenképpen személyre szabott szöveget mondd, és nem a hivatalos anyakönyvet írják alá a résztvevők). Mivel gondolom egy névadónak eleve nincs kötelező, hivatalos része, hiszen a legtöbb gyereknek nincs ilyen ünnepsége, mégis kapnak nevet, ez a megoldás pont ideális lehetne neked. Szerintem a szertartásvezetőnek mindegy, hogy milyen ünnepséget vezet, üzleti alapon ugyanúgy vállalná ezt, mint egy esküvőt.
"Végre valaki, aki nem vallásosként azt akar tartani, ami neki való. Nem pedig a temolomban majomkodni."
Nekem elég sok nem vallásos ismerősöm van, de nem tartottak se névadót, se keresztelőt. Nem következik egyből az, hogy ha valaki nem vallásos, akkor a névadó "kell".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!