Névadót szeretnénk a kislányunknak. Mit csináljak?
Egyetlenegy hölgy rendezi a névadó ünnepségeket, aki annyira elfoglalt most az esküvők miatt, hogy nem lehet telón elérni, az e-mailjeimre sem válaszol már. Többet is írtam.
Beszéltem az anyakönyvvezető vel is, és azt mondta hogy csak ő tudja megszervezni. Annyira mérges vagyok már rá, hogy legszívesebben írnék neki, és elküldeném melegebb éghajlatra.
De akkor meg csakazértsem fogja megszervezni. Mit tennétek?
Miket ki nem találnak??? 40 éve is volt már ilyen, sőt inkább akkor volt divat, mint most.
Biztos, hogy csak ő tart ilyet? Esetleg egy közeli nagyobb városban?
Ez nem egy újkeletű dolog, épphogy elég "retró". Ezt az utolsó válaszolóknak mondom. :)
Régen akinek nem keresztelője volt, annak névadója. Mint az egyházi vs polgári esküvő. (Leszámítva azt a részt, hogy az egyházi esküvő önmagában nem elég.) A gyereknek pedig névadó szülője lesz és nem keresztanyja/apja. Nekem is ilyenem volt gyerekként, mondjuk a névadó helyett persze azt mondom, hogy keresztanyám. Ahogy én is "névadó" vagyok, egy családi (nem hivatalos) ceremónia keretein belül, viszont a úgy mondjuk, hogy keresztlányom van, ő pedig keresztanyunak hív.
Manapság ilyet már nem tartanak, legalábbis egyáltalán nem divat. Ha a gyereknek nincs tényleges keresztelője, akkor csak simán felkérik a keresztszülőket egy találkozáskor, esetleg csapnak valami családi bulit és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!