Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Névadót szeretnénk a kislányun...

Névadót szeretnénk a kislányunknak. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Egyetlenegy hölgy rendezi a névadó ünnepségeket, aki annyira elfoglalt most az esküvők miatt, hogy nem lehet telón elérni, az e-mailjeimre sem válaszol már. Többet is írtam.

Beszéltem az anyakönyvvezető vel is, és azt mondta hogy csak ő tudja megszervezni. Annyira mérges vagyok már rá, hogy legszívesebben írnék neki, és elküldeném melegebb éghajlatra.

De akkor meg csakazértsem fogja megszervezni. Mit tennétek?

2021. máj. 6. 10:51
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
74%
De mi értelme a névadónak?
2021. máj. 6. 11:37
 12/37 anonim ***** válasza:
96%
Régen volt divat a névadó.. nekünk is lesz, de nem hivatalos ceremónia, hanem egy családi összejövetel és kész.
2021. máj. 6. 11:40
 13/37 A kérdező kommentje:
11-es, az, hogy ha nem tudsz keresztelőt tartani a babának azért legyen valami ünnepsége
2021. máj. 6. 11:42
 14/37 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező a gyereknek oly mindegy, hogy van-e. Ez rólad szólna, nem róla.
2021. máj. 6. 12:00
 15/37 anonim ***** válasza:
76%
Egy mű ünnepséggel rabolnád az idejét.
2021. máj. 6. 12:04
 16/37 anonim ***** válasza:
78%
Azt se tudtam eddig, hogy van ilyen névadó. Ez magyarország, vagy máshol laksz?
2021. máj. 6. 12:13
 17/37 anonim ***** válasza:
71%
Besszarok, miket ki nem találnak...
2021. máj. 6. 12:44
 18/37 anonim ***** válasza:
56%

Miket ki nem találnak??? 40 éve is volt már ilyen, sőt inkább akkor volt divat, mint most.

Biztos, hogy csak ő tart ilyet? Esetleg egy közeli nagyobb városban?

2021. máj. 6. 12:53
 19/37 anonim ***** válasza:
96%

Ez nem egy újkeletű dolog, épphogy elég "retró". Ezt az utolsó válaszolóknak mondom. :)

Régen akinek nem keresztelője volt, annak névadója. Mint az egyházi vs polgári esküvő. (Leszámítva azt a részt, hogy az egyházi esküvő önmagában nem elég.) A gyereknek pedig névadó szülője lesz és nem keresztanyja/apja. Nekem is ilyenem volt gyerekként, mondjuk a névadó helyett persze azt mondom, hogy keresztanyám. Ahogy én is "névadó" vagyok, egy családi (nem hivatalos) ceremónia keretein belül, viszont a úgy mondjuk, hogy keresztlányom van, ő pedig keresztanyunak hív.

Manapság ilyet már nem tartanak, legalábbis egyáltalán nem divat. Ha a gyereknek nincs tényleges keresztelője, akkor csak simán felkérik a keresztszülőket egy találkozáskor, esetleg csapnak valami családi bulit és ennyi.

2021. máj. 6. 12:56
 20/37 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom, mit nem lehet azon érteni, hogy a nem vallásos emberek életében is lehetnek fontosak a szertartások, ceremóniák, mindenféle egyházi körítés nélkül.
2021. máj. 6. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!