Hogyan jut időtök mindenre olyan gyerkőc mellett, akire folyamatosan oda kell figyelni?
Nálam mindig megsínyli valami. A gyerekekkel töltött idő rovására nem fogok semmit bepótolni, mert a tesó miatt amúgy is elhanyagolva érzik magukat, így viszont sokszor elúszok a háztartással, a kerttel stb. Kinek mi vált be? A legkisebbnek folyton a nyomában kell lennem, mert félelemérzet nélkül a legvadabb dolgokat képes megcsinálni. A testvérei is odafigyelnek rá, de nem az ő feladatuk a tesó őrzése.
Próbálom bevonni a tennivalókba, de csak azt és úgy csinálja ahogy akarja. Próbálom számára kedves feladatokkal lekötni, de ez sem tart tovább pár percnél. Mindig mindent félbe kell hagynom. Sajnos reményem sem sok van arra, hogy ez valaha változna, tehát így kellene valahogy boldogulnunk.
Kinek mi vált be?
Bírom, amikor egészséges gyerekek szülei magyarázzák meg, hogy márpedig az ő gyerekükkel milyen veszettül nehéz,azután összekerülnek egy sérült gyerek családjával és mindjárt nagy lesz a csend.
Oké, a kérdező se írta, hogy milyen problémája van a gyerekének, de miért kell rálicitálni? Miért kell bizonygatni, hogy bezzeg az enyémmel még nehezebb?
Én magamban csak mosolyogni tudok ezen. Az egyik barátnőm ilyen. Az ő gyerekével mindig piszkosul nehéz, én nem érthetem meg, ő pokolian fáradt. Makk egészséges, jól fejlődő gyereke van,meg egy háztartásbeli anyósa ugrásra készen a szomszédban. Az én gyerekem adhd-s és autista, mégsem bezzegelek, csak csinálom ahogy tudom, ha valaki segítséget kér, akkor próbálok tanácsot adni ahelyett, hogy mérlegre tenném kinek mennyire nehéz az élete.
Kérlek benneteket, ne ítéljétek el a kérdezőt, inkább segítsetek neki. (és ha nem hiszitek, hogy mennyi gond van egy fogyatékos gyereket nevelő családban, akkor nézzetek meg róla egy YouTube videót vagy akár jelentkezhettek is hozzájuk bébiszitternek, hogy 2-3 órára átvegyétek a terhet. Higyjétek el, úgy fogtok hazamenni, hogy otthon 10x körbepusziljátok a gyereketek és hálát adtok, amiért csak "ennyire eleven")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!