Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan jut időtök mindenre...

Hogyan jut időtök mindenre olyan gyerkőc mellett, akire folyamatosan oda kell figyelni?

Figyelt kérdés

Nálam mindig megsínyli valami. A gyerekekkel töltött idő rovására nem fogok semmit bepótolni, mert a tesó miatt amúgy is elhanyagolva érzik magukat, így viszont sokszor elúszok a háztartással, a kerttel stb. Kinek mi vált be? A legkisebbnek folyton a nyomában kell lennem, mert félelemérzet nélkül a legvadabb dolgokat képes megcsinálni. A testvérei is odafigyelnek rá, de nem az ő feladatuk a tesó őrzése.

Próbálom bevonni a tennivalókba, de csak azt és úgy csinálja ahogy akarja. Próbálom számára kedves feladatokkal lekötni, de ez sem tart tovább pár percnél. Mindig mindent félbe kell hagynom. Sajnos reményem sem sok van arra, hogy ez valaha változna, tehát így kellene valahogy boldogulnunk.

Kinek mi vált be?

2021. ápr. 26. 07:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
66%
14-es te nyomorult! hogy mondhatsz ilyet?? nem o akarta hogy a gyermeke beteg legyen!
2021. ápr. 26. 11:50
 22/32 anonim ***** válasza:
67%

Úristen milyen válaszok... ha nem szülsz az a baj, mert milyen önző disznó vagy és életed élményéről maradsz le és soha nem fogod megtudni, ha meg szülsz az a baj, mert minek csináltad, ha gyerek mellett nem tud háztartást vezetni, főzni, iskolába járni, dolgozni, edzeni, manikűröshöz járni és amúgy is ami most van, az bakfitty, mert MAJD MEGTUDOD.

Kérdező, nem tudok neked tanácsot adni, mert egyelőre egy gyerekem van, ő is még csak 2 hónapos. De talán az működhet, ha lejjebb adsz az igényekből. Állítani egy fontossági sorrendet és eldönteni, mi az, ami nélkül nem tudsz élni és csak azt elvégezni. Nálunk pl fontosabb a tisztaság, minthogy mindennap házikoszt legyen, így nem főzünk (előtte sem volt jellemző), nagyon jó és változatos a menü a közeli étteremben is, cserébe fel van takarítva. Viszont a személyes higiénia fontosabb, minthogy épp fel legyen azonnal mosva, így a hajmosás nekem előrébb való, mint a parketta fényesre mosása. Lehet neked is valamit el kellene engedned, csak olyan munkába bele kezdeni, ami vagy nagyon rövid idő vagy valóban félbe hagyható, illetve szerintem az sem ördögtől való, ha pl 2 hetente jár egy takarítónő, aki megcsinálja az időigényesebb munkákat. Más ötletem sajnos nincsen.

2021. ápr. 26. 12:16
 23/32 anonim ***** válasza:
86%

Aki kritizálni jött, annak külön gratulálok. Nincs elég baja így is a kérdezőnek, még belerúgtok egyet, ez aztán a 100 % empátia.

Ezért tartunk ott, ahol tartunk. Még egy tisztességeset panaszkodni sem lehet ANONIM. Elkeserítő.

A fogamzásgátlás tanácsokkal is mire megy itt bárki? Mi a sz*rnak koptattátok a billentyűzetet ezért a válaszért? A kisgyermek már megszületett, a jelenből kell kihozni a legjobbat.

Kérdező, itt már sokan írtak nagyon jó tippeket, vedd végig őket, hátha átültethető a ti életetekre is. Igazából csak együttérzésemet szerettem volna kifejezni. Egyébként mi a diagnózisa a kicsinek?

2021. ápr. 26. 13:15
 24/32 anonim ***** válasza:
22%
14-es vagyok, elnezest, en nem tudtam mi az a gyod, Szerbiaban elek, nem Magyarorszagon.
2021. ápr. 26. 13:34
 25/32 anonim ***** válasza:
85%
Én úgy kűzdök a többemberes gyerkőccel, hogy járatom az ebédet (a menü nem annyira sok), plusz kispóroltunk egy márkás robot porszívót, ami porszívózik és felmosni is fel tud. Ezzel a kettővel órákat spórolok. Hétvégén a férjem segít. Van, hogy úszik a mosás, de teszek rá. Vendég úgyse jön kovid miatt, a védőnő csak a nappaliig szokott.
2021. ápr. 26. 13:43
 26/32 anonim ***** válasza:
34%

Én pl tudatosan nem szülök többet, miért csesznék ki magammal?

Másrészt van a gyereknek apja, mikor ő foglalkozik vele akkor csinálom a háztartást.

Harmadrészt őt is bevonom.

Negyedrészt ha kell este 11-kor is megcsinálom, úgy hogy kelek 5:30kor mert én dolgozik is már gyes mellett.

Nem szuperanyaság, nekem igényem van a rendre és nem is érzem magam másképp jól.

2021. ápr. 26. 19:19
 27/32 anonim ***** válasza:
63%
26 #! Ha nem tudnál önállóan olvasni akkor elmondom hogy a kérdező gyod-on van otthon a beteg gyermekével! Így kicsit másabb a helyzet mint nálad. Nem mindjárt támadni kell az embert hanem kicsit belegondolni is az ő helyzetébe!
2021. ápr. 26. 19:27
 28/32 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező # ha esetleg van rá lehetőséged ebédet igényelni akkor már egy gonddal kevesebb.

Egy mosogatógép is nagy segítség tud lenni.

Minden jót!

2021. ápr. 26. 19:29
 29/32 anonim ***** válasza:
37%

Olvastam, hogy gyodon van, de kérdéséből kiindulva a gyereke nem ágyban fekvő gondozást igénylő beteg. Nem írta mi baja van. Csak azt hogy 3 emberes gyerek..

Ilyen betegség nincs. Nem írta le mi a konkrét baja, így nem tudhatjuk.

Az én gyerekem is kb 5 emberes, bírni nem lehet vele, de a kérdés nem erről szólt, nem?

2021. ápr. 26. 19:31
 30/32 anonim ***** válasza:
66%
Nevetséges hogy itt már túl akarják licitálni az emberek egymást hogy az ő gyereke 3 embere,nem nem az övé 5.A Gyod-ot elég szigorúan veszik, nem adják meg arra ha a gyerek simán csak rosszcsont, vagy eleven.
2021. ápr. 26. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!