Hogy kezeljem a saját dührohamom? 7 hónapos babával. Ne ítéljetek el, kérlek!
4 hónapos korába elromlott az alvása. Addig egyszer, max kétszer ébredt.. Most meg Óránként, 2-3 óranként kel. Én meg lassan megbolondulok. Dührohamok, sírás, csapkodás stb. Nem akarom, hogy ezeket hallja a babám. De mikor mar egy órája altatom vissza nem birom, elpukkan valami. Természetesen azután jön a szégyenerzet stb.
Lehet ez még szülés utani depresszió?
Volt korabban is sok siras, alkalmatlanság érzés, de ezek a dührohamok a nem alvassal jöttek elő.
Magamra se ismerek, korabban sose tudtam volna ilyet csinálni. Most meg...
Szaranyavagyok
Tüneteket *
Megszünteti *
Bocsi, mar alig látok a fáradságtól
Mássz be aludni a gyerek kiságyába, illetve ha melletted a nagyágyon alszik, akkor vegyèl nagyon hangosan ütemesen levegőt. Van akinek a fehér zaj jön be, vagy ki tudja, egy elektromos fogkefét is tehetsz mellé, hadd rezegjen neki, esetleg egy adamo hintába rakhatod, vagy veszel hintaszéket és úgy altatod..
Mindenkit kikészít a nem alvás, az enyém jobb alvó volt, de vendégségben nem ment neki, pedig velem aludt, akkor nagyon kiakadtam én is, mert másnap teljesíteni kellett és molyogoni a rokonoknak.
Van melatonin spray, illetve sötétben, hűvösben, esetleg egy kád melegvízben fürdetőszivacson, vagy mondjuk autóban, de van, akinek a nehezebb takaró jön be.
Amikor már 3 órája fent voltunk éjszaka, hát, nekem is könnyen elpattant az agyam. Néha ott hagytam öt percre és egy korty röviddel az ereimben tértem vissza. (No ne gondoljatok alkoholistának, ez alkalomadtán történt csak)
Ez segített visszahűteni az agyvizemet.
Egyébként én is próbáltam abban az időszakban mindent, de semmi nem volt jó. Ez egészen addig tartott, amíg nem tanult meg magától elaludni. Fürdés után megetettem, betettem a kiságyba, cumi, alvós nyuszi, textilpelus, fehér zaj. Kellett néhány nap, amíg 20szor mentem be visszaadni a cumit, ma már 5 perc és alszik. Ugyanez van az éjszakai etetés után is. Nappal sosem altatom a kiságyban, szerintem ez is hozzájárult, hogy tudja, a kiságyban a "hosszú" alvás ideje van.
Nem vagy egyedül, én is csináltam ezt és nagyon szégyellem. Sajnos akkor, amikor pici volt... hasfájós is volt... az apja már elvette tőlem, mert félt, hogy megrázom 😶
Most már alszik egész éjjel, de ezt úgy érem el, hogy ha megmoccan, akkor vagy hasra fordítom, vagy, ha erre felébred, akkor cici. Lassan 7 hónapos, a hozzátáplálás lassan megy, de már türelmes vagyok, megszoktam a terhelést. Hónapok óta nem aludtam egyben 2 órát... de sírni nem hagynám. Most alakul az idegrendszere, ez a legfontosabb befektetés a jövőjébe, nem a babakötvény. Gondolj erre. Ha most mindig minden nyűgjére választ kap, akkor nem lesznek később abnormális stresszreakciói. És nem, ebből te nem profitálsz, hanem ő, de az anyaság ezt jelenti. Én erre gondoltam, mikor a legjobban kivoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!