Hogy kezeljem a saját dührohamom? 7 hónapos babával. Ne ítéljetek el, kérlek!
4 hónapos korába elromlott az alvása. Addig egyszer, max kétszer ébredt.. Most meg Óránként, 2-3 óranként kel. Én meg lassan megbolondulok. Dührohamok, sírás, csapkodás stb. Nem akarom, hogy ezeket hallja a babám. De mikor mar egy órája altatom vissza nem birom, elpukkan valami. Természetesen azután jön a szégyenerzet stb.
Lehet ez még szülés utani depresszió?
Volt korabban is sok siras, alkalmatlanság érzés, de ezek a dührohamok a nem alvassal jöttek elő.
Magamra se ismerek, korabban sose tudtam volna ilyet csinálni. Most meg...
Szaranyavagyok
Probaltam,utolso. Ha sirni hagyom, még jobban felébred es masfel ora mig visszaalszik.
Együtt alszunk egyébként.
Új mutatvány, hogy ha kiságyat ér 10perc utan felsír...
12.-re, a kérdezőnek.
Tudja, hogy becsicskulsz, és ha sír akkor rohansz hozzá.
Hagyd sírni! Abba fogja hagyni.
13 te egy paraszt vagy 😂
Amúgy esetleg ezt nem tudod hogy miért kel fel folyton? Zaj, sokat alszik napközben, száraz levegő stb?
13!
Elmondom mi a képlet, 4 gyereket neveltem fel, úgyhogy a tapasztalat megvan. Ha semmi baja a babának ám mégis sír, akkor is érdemes felvenni. Azt tapasztaltam, hogyha hagyom sírni, akkor nagyon sokára megnyugszik, kicsit elvan és újra sír.
Ellenben ha odamegyek hozzá és megnyugtatom akkor utána sokkal tovább marad nyugodt.
Teljesen érthető ha ingerült vagy amiatt h. nem alszik a babád rendesen. Engem is zavart, míg el nem engedtem. Illetve nappal alszok a gyerekkel, ha nagyon gáz az éjszaka.
Plussz éjszaka ha nem alszik vissza jó nagy káromkodások közepette kimegyek vele az ágyból és leviszem a nappaliba. Ott eszik vagy mesét olvasok neki, esetleg játszunk. Hamarabb vissza alszik így.
Annak örülök egyébként h. nem folyamatosan ordít, hanem igazából jó kedélyállapotú. A fiam ennyi idősen folyamatosan ordított.
Egyébként a haragra az alvás az első megoldás vagy énidő, hobbi. Pszichológus is tud segíteni a harag kezelésében ha az evés, (víz)ivás, alvás, fürdés, hajmosás, magadra szánt idő, szociális kapcsolatok nem segítenek.
Esetleg egy ágyban alvás nem válhat be? Addig míg mély alomba nem kerül, utána becsempészni a kisagyba. Vagy együtt aludni ha biztonságosnak érzed.
Mi babafészekben altattuk a saját ágyunkban amikor felkelt valahányszor betettem a kiságyba.
Egy időben csak velem aludt el, de ra némáikra at tudtam helyezni a kiságyba.
Azóta Már velem max.nagyon ritkán alszik el, mar jól meg tudja nyugtatni magát a saját ágyikójában. 15 hónapos.
Egy alvóka nagyon jól tud jönni.
Nálunk egy párnahuzatot választott magának, viszont egy barátnőm mesélte, hogy az Ő gyereke 1 fogkefét választott ki, s azt fogdossa ugy alszik el.
Kb.ilyen idős korban nevezte ki alvokanak,mint a te babád.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!