Hogy kezeljem a saját dührohamom? 7 hónapos babával. Ne ítéljetek el, kérlek!
4 hónapos korába elromlott az alvása. Addig egyszer, max kétszer ébredt.. Most meg Óránként, 2-3 óranként kel. Én meg lassan megbolondulok. Dührohamok, sírás, csapkodás stb. Nem akarom, hogy ezeket hallja a babám. De mikor mar egy órája altatom vissza nem birom, elpukkan valami. Természetesen azután jön a szégyenerzet stb.
Lehet ez még szülés utani depresszió?
Volt korabban is sok siras, alkalmatlanság érzés, de ezek a dührohamok a nem alvassal jöttek elő.
Magamra se ismerek, korabban sose tudtam volna ilyet csinálni. Most meg...
Szaranyavagyok
A szaranyák nem ismerik be hogy valamit nem jól csinálnak. Te beismered és keresed, hogyan változtass. Kezdetnek ez szuper.
Lehet szülés utáni depresszió,de alváshiány is. Nincs aki segítsen, hogy egyszer végre alhass egyhuzamban hat-nyolc-tíz órát,addig ő átvállalná a babát?
Elmehetsz pszichológushoz is, de én elsőként gyermekágyi dúlához vagy védőnőhöz fordulnék.
Az 1-es szuper dolgokat írt. Csak annyival egészíteném ki, hogy csak akkor válaszd a védőnői segítséget, ha jó kapcsolatban vagytok.
Mikor a lányom 5-6 hónapos volt nekem is volt egy mélypontom. Nem aludt a gyerek, ezért én sem. Mikor végre elaludt pedig én nem tudtam az idegtől. Szinte egész nap sírtam, hisztiztem és semmiben nem láttam a jót. Elmeséltem a védőnőnek a problémát és konkrétan leszidott, hogy miért viselkedem úgy, mint egy hisztis 3 éves.
Na ezek után még 2 hónapig szenvedtem otthon, de már csendben magamban. Ezután mentem el pszichológushoz, aki nagyon sokat segített nekem.
Köszönöm! Jól esnek ezek a szavak.
Es igen, kedves utolsó, ha türelmetlenebb vagyok még nehezebb is a visszaaltatas tuti megérzik...
Na az a másik, a gyerek már vigan alszik, en meg alig tudok visszaaludni. Mire sikerül kb megint ébred...
Közbe jött még válasz, a 6ra reagaltam es a 3asra.
#7: nem hagyom sirni
A 7esnek igaza van. Nem kell folyton ugrálni a gyerekhez. Ha tudod hogy mem éhes szomjas stb, akkor hagyd hogy magát megnyugtassa.
Mellesleg semmi gond nincs veled a kialvatlanság az ilyen (régen kínozták vele az embereket...).
Jah, én is imádok egyedül sirdogálni..
Ne már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!