Kezdek depresszióba esni? Hogyan lendüljek túl ezen?
3-as vagyok. Azóta eltelt másfél év. Magamra találtam. A volt férjem mindenben segít, részt vesz a gyerek életében, nincs senkije, de láthatóan nem kér belőlem többet. Elmondása szerint sose gondolta volna, hogy el fog akarni hagyni egyszer, de nem bírta, hogy ennyire kivetkőztem magamból. Rám se lehetett ismerni. Már sokkal jobb, imádom a gyereket, pedig nehéz természetű, hisztis fényevő. Levontam a tanulságot is, nagyon nagy pofon volt a válás.
A helyzet az, hogy a gyereket neked kell nagyrészt megoldani, mert a férjed dolgozik. Csak annyit tudok mondani, hogy semmilyen para nem éri meg, hogy a gyereked csonka családban nőjön fel, és te egyedülálló anya légy. Tudom, téged sose hagy el a férjed. Én is ezt gondoltam, meg a környezetemben mindenki...
Fogadd el, hogy ez most ilyen, hogy semmi se úgy történik, ahogy szeretnéd, hogy fáradt vagy, mint a dög. Oldd meg, És ne engedd el magad, ne hagyd, hogy magad alá temessen. Ne zsarold és manipuláld a férjed, mert attól nem lesz jobb. Egyszer felnő az a gyerek, nem lesz mindig ez. Sokkal több lazasag, nem lesz semmi baj.
Baromi nehéz szerintem, én csak úgy tudtam túl lendülni, hogy elmentunk közösségbe, ahova tudom most nem lehet, de próbálj meg anyukákkal barátkozni.
Általában van helyi Facebook csoport, vagy akár csinálj te.
Mi osszejarunk heti 2x.
A babák ilyenkor tok jól elvannak azzal, hogy kB egymást nézik.
Mi meg dumálunk, panaszkodunk.
Nekem ezt például elkezdeni volt nehéz, mármint barátkozni. Most már nagyon jó, azóta is van egy kis "mag".
Emellett szerintem is a séta, mozgás segít.
Mivel lassan már elég nagy, vegyél csatos hordozót, kendővel én is szenvedtem, közben üvöltött a lányom én is majdnem felrobbantam mire megkötöttem egyedül szabályosan.
Közben tudsz zenét is hallgatni, vagy akár hangoskönyvet.
Ha akarsz szoptatni muszáj dietaznod, ha nem, akkor fejj egyre kevesebbet és lassan elapad, legvégső esetben kérj gyógyszert, bár kevés orvos támogatja, illetve én nem szívesen venném be, csak indokolt esetben.
#8 Ha nem tudsz segíteni, maradj csöndben és görgess tovább. Az ilyen jellegű kommentekre semmi szükség.
Kérdező:
Én ugyanígy éltem meg az első 8-9 hónapot. Azután lett jobb, hogy elindult kb 1 évesen. Plusz ez egybeesett azzal hogy elkezdte átaludni az éjszakát, de legalábbis sokkal ritkábban kelt.
Ezen kívül fizetett segítségünk vagyis babysitterünk lett heti egyszer. Valamint lett egy anyuka, akivel összebarátkoztunk, a gyerekek is jól elvannak együtt és velük járunk össze heti egy-kétszer. Gyorsabban megy az idő.
Tény hogy nem lesz könnyebb, de másképp lesz nehéz és ez nagy különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!