Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is érzi/érezte ugy, hogy...

Más is érzi/érezte ugy, hogy a gyereke születése után ez nem neki való?

Figyelt kérdés
Néha alkalmatlannak érzem magam, ellátom a babát és kötődöm hozzá de a sírástól ideges leszek és frusztrált... nagyon idegesít amikor nem fáj semmi testrésze, nem éhes megis sír meg sír meg sír... néha nem tudom eldönteni ez a depresszió vagy egyszerűen ilyen vagyok.... hasonló cipőben járt még valaki?

2021. febr. 16. 05:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%

Mennyi idős a baba? Egyébként teljesen normális, hiszen fenekestül felfordult az életed hirtelen meg kell felelni non-stop egy baba mellett, ami kimeritő, frusztráló mert nem tudod mit tegyél, mi a jó vagy mi nem. Senki sem születik ebbe bele, mindenki beletanul és könnyebb lesz.

Aztán meg majd jön a dac korszak meg kamaszkor és kezdődik minden elölről 😅

2021. febr. 16. 06:05
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
szerintem inkább csak kimerült vagy, azért vannak ilyen problémák. kitartás, lassan jobb lesz! 😉
2021. febr. 16. 06:05
 3/17 anonim ***** válasza:
90%
A baba sírása mindenkiből erős stresszt vált ki, így alakította a termèszet, hogy el akarjuk látni:)
2021. febr. 16. 06:07
 4/17 anonim ***** válasza:
96%

Igen, lassan 6 honapos ugy erzem alakul a lelkem de brutal erzes tudom...

Foleg az eleje. Az elso masfel honapban hasfajos volt nagyon, aztan szinte megszunt a siras azota minosegi javulas allt be. Amint kevesebbet fog sirni jobb lesz ne aggodj. Bar tudom nehez elhinni az elejen lehetsz nagyon. Hagyd hogy sodrodj az esemenyekkel. En mindennap iszom 2 citromteat, az picit feltolt lelkileg. Ha szoptatsz nezz kozbe sorozatokat.

Egyebkent en nehany hete kezdtem erezni iranta anyai szeretetet, addig csak ellattam.

2021. febr. 16. 06:16
 5/17 A kérdező kommentje:
2 hónapos lesz a picuri... az elmúlt két hétbe már kb rettegek mikor fog hisztizni és meddig fog tartani :(
2021. febr. 16. 06:48
 6/17 anonim ***** válasza:
84%
Hisztizni kb. 2 évesen, addig még sok idő...
2021. febr. 16. 07:16
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Jelen 🙋

1 éves és még most is vannak szarabb napok. Néha csak az a baja, hogy nem vagyok ott vele, de közben nekem a fejemben ott egy lista, hogy miket szeretnék megcsinálni, pl enni, wc-re menni...

Próbáltam Sedacurt, én brutális sirogorcsot kaptam tőle. Orbáncfű, citromfű meg semmit se ér. Néha nagyon bekattanok én is, olyankor próbálok arra gondolni, hogy elmúlik, ahogy nő, változik.

Az anyai szeretet nekem sem jött csak úgy, hipp-hopp.

Néha azt gondolom, hogy alapból van borderline-om vagy valami hormonális jövő-menő, esetleg enyhe mániás depresszióm, vagy a tél visel meg durván. Régebben is voltak ilyen időszakok, amikor még nem volt gyerekem.

Talán a tudatosítás segít elviselni. Nálam ez 2-3 hetente, havonta 1-2 nap.

2021. febr. 16. 07:20
 8/17 anonim ***** válasza:
86%

Friss anyukák szoktak így érezni, teljesen normális. Idő kell, amíg az ember belerázódik.

Azt viszont sürgősen felejtsd el, hogy egy nem egészen 2 hónapos baba hisztizik. Az még nagyon odébb van. Ha nem éhes, nem fáj semmije (amúgy ebben sem lehetsz biztos), akkor is sírhat azért, mert egyedül van, testközelségre vágyik, nem tud elaludni, bármi. Az ennyi időseknek még rengeteg a nyűgjük, nemrég születtek, nem azért "hisztiznek", hogy a szüleiket bosszantsák.

Tél végén amúgy is hajlamosabb az ember a depire, én is magam alatt vagyok, pedig már rég nincsenek csecsemőim. Kitartás, lassan kitavaszodik, és minden jobb lesz.

2021. febr. 16. 07:54
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves szavakat, jó érzés tudni, hogy nem csak én vagyok ilyen lelkis ebben az időszakban
2021. febr. 16. 08:07
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Fél éves a kislányom, imádom és nem vagyok depressziós, de amikor vég nélkül sír, és fogalmam sincs mi baja, vagy hogyan segíthetnék rajta, akkor bizony én is kiborulok. Főleg, hogy amúgy nyugodt baba, nem szokott sokat nyafogni vagy nyűglődni, de nyilván babából van ő is, vannak napok, amikor nyűgösebb, és olyankor teljesen ki vagyok én is. Ez nem azt jelenti, hogy alkalmatlanok lennénk vagy ne lenne nekünk való az egész gyerekvállalásos téma, egyszerűen csak kimerültek vagyunk (én legalábbis biztosan, lassan 7 hónapja nem aludtam összefüggő 2-3 óránál többet egyhuzamban), és a sírás egyébként is egy erős stresszválaszt hoz a felnőttek szervezetébe, hogy nagyon motiváltak legyünk csillapítani a baba baját. Ha sokszor sír, akkor sok stresszt kapunk, ami csak tovább meríti a tartalékokat. Kitartást, kérdező, egyszer tuti jobb lesz. Ha mást nem, 18-20 év múlva már biztosan :D
2021. febr. 16. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!