Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, nektek párotok/...

Anyukák, nektek párotok/ férjetek mennyire veszi ki a részét a gyereknevelésben?

Figyelt kérdés

2,5 éves kislányommal itthon vagyok gyesen, és párom azon a véleményen van, hogy minden az én feladatom. Mosok, főzök, takarítok, ügyeket intézek, gyereket nevelek, ha beteg lesz én rohanok a gyógyszertárba, hiába itthon van a párom, abszolút semmiben nem segít se fürdetni, se ennivalót nem készít neki ha éhes, hiába kéri a gyerek tőle, mintha meg sem hallaná. Hiába beszél hozzá, 90% ban meg sem hallja, soha le nem vinné a játszótérre hiába itt van mellettünk. Egész nap csak fekszik ha itthon van. Kezdek besokallni minden teljesen rám hárul, az ő dolgai is ugyanúgy. Ez valóban így van rendjén?

És nem, nem volt ő ilyen néhány hónapja ilyen. Arra fogja hogy 8 órába dolgozik ő halál fáradt.

Nem kérek én tőle nagy dolgokat, pláne nem hétköznap, maximum annyit segít hogy pár cuccot elhoz a boltból, a többit én rendezem, mert mintha direkt meg se hallaná mit hozzon, mindig rosszat hoz már mostanában azt sem bízom rá.

Már nem egyszer kértem normálisan hogy legalább a gyerekkel törődjön picit többet, de nem...

33 f és n

2021. ápr. 18. 17:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Persze hogy van kifogása,már bizonyította, én nem lehetek beteg sosem mert akkor itt a gyerek nincsen ellátva. Múltkor meg volt fázva köhögött össze vissza, és rászóltam erre azt mondta mit számít ha elkapjuk, hisz mi úgyis itthon vagyunk.

Ő csak akkor kedves velem, ha jön az ebéd vagy vacsora idő.

Mindig csak ez a duma hogy én itthon ülök mindig mindenre ezt mondja. Hiába mondom hogy mennyi dolog van egy nap, ő csak ezt vágja a fejemhez.

2021. ápr. 18. 20:08
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem pár hónapja ilyen, hanem mindig ez volt.

És természetesen ez nem normális, te is tudod. A helyedben nem főznék neki, nem mosnám a ruháit, stb.

Persze előre szólnék neki, hogy ez lesz ha nem segít és be is tartanám amit ígérek.

2021. ápr. 18. 20:14
 13/19 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen. 15 hónapos. Cseréltünk. Most ő van itthon. De eddig is 100%-os szülő volt ő is. Jó 95% mert vedonot orvost csak en intéztem. Most csak ő.
2021. ápr. 18. 20:32
 14/19 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nem normális. Nem tudom meddig bírom így.

Nem tudom mivel kellene már rá hatni.

Mondtam már hogy nem főzök rá.

Az volt a válasza hogy amúgy sem kéri sose.

Elég az hogy reggel, munkába menet hiába pakolok neki egy rakat ennivalót ő meg megveszi magának a legdrágább nasikat.

Jó vegye, de ha nem főznék lemenne délután a boltba, ugyanaz lenne, rengeteg pénz elmenne kajára. Mert nem főz soha.

2021. ápr. 18. 20:42
 15/19 anonim ***** válasza:
96%
Akkor ne mosd a ruháit. Csak feltűnik neki, ha nincs mit felvennie.
2021. ápr. 18. 20:46
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha elváltok, legalább nem lesz rá dolgod, ellenben eddig is mindent te csináltál tehát kb könnyebb is lesz. Mert úgy néz ki elege van a családból a gyermekből nem tisztel téged és még házi személyzetnek is néz.

Milyen jellegű munkád van?

Nem beteges a gyermeked, ne így fogalmazz. Az enyém is bölcsi és ovi első évében sokat hiányzott, és utána erősödött meg a szervezete. Manapság egy nátha 4 nap, régen 2 hét is volt.

2021. ápr. 18. 21:17
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

Az ilyenre nem tudsz hatni semmivel. Azért azt vett számításba, hogy az ilyen max a kötelező minimumot fogja fizetni majd, illetve egy idő után a gyereket is leszarja majd, látogatni nem fogja.

A bölcsi meg az ovi eleje ilyen. 1 hét járás, 2 hét otthon. A legtöbb gyerek így nyomja végig. Nagycsoportra már nem lesz gond.

2021. ápr. 18. 21:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs így rendjén és ezt te is tudod. Belehal heti 7 napból 5x8 órába? Akkor te mégis miért nem halsz bele 2,5 év óta 24/24 órában? Ráadásul neki van szabadnapja, elmehet táppénzre ha beteg, de te nem.

A probléma majd akkor fog kiütközni, amikor te is visszamész dolgozni, mert akkor a háztartás és gyerek, ügyintézés mellett még dolgoznod is kell. Na abba bele fogsz rokkanni. Ha van egy kis eszed, ultimátumot adsz neki, hogy vagy kiveszi a részét a gyereknevelésből, házimunkából (igen, házimunkából, mert egyszer majd te is visszamész dolgozni), vagy elhagyod. Egy ilyen ember mellett, aki nem figyel a gyerekére és nem szereti, nem kell vele maradni.

2021. ápr. 18. 22:56
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Vegyen ki egy 1 hét szabit és csinálja utánad a dolgokat.

Ha erre sem hajlandó, akkor már nincs miről beszélni.

Azon kellene elgondolkodnod kérdező, hogy a gyereknek milyen példát akarsz mutatni. Mert ha ezt látja otthon, ha ebben nő fel, akkor neki ez lesz a normális. Szeretnéd, hogy hasonló kaliberű hímet (mert férfinek az ilyet nem nevezném) fogjon ki majd magának?

2021. ápr. 19. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!