A gyakori kérdéseken bizonyos kérdésekre mert van sokszor az a válasz 18 év feletti gyerekek esetében hogy nagykorú?
Lerí minden szavadból, hogy te a 18 éves gyereked minden mozdulatát szabályozni szeretnéd, mert úgy gondolod hogy ő még a te kicsi fiad/lányod. Ha szerinted nem 18 éves kor a "határ", akkor mégis meddig szeretnél teljes befolyással lenni a felnőtt gyereked életére? 22, 23, 38 éves koráig? Ezzel a viselkedéssel meg fogod fojtani a gyereked.
A gyakorlatban az átlag ember életében amúgy is van 18 éves kora körül egy hatalmas váltás azzal, hogy befejezi a középfokú tanulmányait, normális esetben vagy elmegy egyetemre, elköltözik kollégiumba/albérletbe vagy elmegy dolgozni és egészséges esetben ekkor is elköltözik albérletbe. Azért egy a szüleitől külön élő, önálló életvitelt folytató emberre nyilvánvaló nincs és nem is lehet olyan befolyása a szülőnek mint egy otthonélő középiskolásra, akkor se ha a két "állapot" között csak pár hónap telik el. Ha 18 éves, ha 21 egy külön élő felnőtt ember egészséges esetben nem fog naponta beszámolni a tőle tök külön élő szüleinek arról, hogy mikor hova megy, kivel találkozik, mit vesz a boltban, mit eszik, mit sportol, mit olvas, akkor se ha a költözés előtt 10 nappal ez még teljesen természetes volt. Itt nem csak az életkor, a megváltozott élethelyzet is befolyásoló tényező.
“ vagy ha a szülők vele tudnak költözni abba a városba ahol tanulni fog”
Ilyen van???
27 éves vagyok, a barátaim 90%-a tud főzni.
“ Egyébként igen normál esetben ha a szülők tudnak költöznek a gyerekkel az egyetemhez.”
Örültem, hogy végre tudtam kicsit önálló lehetek, és nem kell a szüleimmel élnek. Te valami nagyon elbaszott környéken élhetsz, hogy ezt látod és ezt tartod normálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!