Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vélemények a sharenting nevű...

Vélemények a sharenting nevű jelenségről?

Figyelt kérdés
Tudjátok, amikor egy szülő a gyerek szinte összes pillanatát megörökíti és feltölti a közösségi oldalakra. Túlzásba vitt posztolás, megosztások.

2021. ápr. 17. 19:40
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Szívemből szóltál. Köszönöm a választ! :)
2021. ápr. 18. 10:04
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen egy darab képet nem tettem fel sehova a gyerekemről. Nem is fogok. Nem értem én sem, hogy miért nem hiányzik sokaknak a magánszféra. Ha valaki megnézi a facebook oldalam, nem jön rá, hogy van gyerekem. Meg arra sem, hogy mikor merre, kivel járok, mit csinálok. Van egy ismerősöm, több gyermeke is van, és vlogot vezet a mindennapjaikról... Borzalom, ilyeneket videóz, hogy a 2 évese ül a wc-n, meg hogy megigazítja az ágyneműt a hálószobájukban, meg ilyenek. Én nem tudnék aludni nyugodtan abban az ágyban azután, hogy megmutattam az egész világnak, hogy hol alszok és szexelek a férjemmel... Annyira gáz.
2021. ápr. 19. 17:19
 13/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :)
2021. ápr. 19. 17:30
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben a 3-as válaszolóval értek egyet. Csak a szülők próbálnak vele büszkélkedni. Nekem is van egy-két ilyen ismerősöm, aki ha nem is napi, de heti szinten biztos rak ki a gyerekről képet. És még oda is írja, hogy a leggyönyörűbb a világon, stb..öhm.. én teljes mértékben elhiszem, hogy mindenkinek a saját gyereke a leggyönyörűbb, de attól más nem biztos, hogy szépnek látja. Épp ezért nem szoktam posztolni a gyerekről, mások úgyse látják benne azt a szépséget és csodálatot, mint én. Azt nem lehet kifejezni, főleg nem minden héten egy ugyanolyan profilból készült képpel. Amikor megszületett, pár naposan jöttek hozzánk fotósok, na abból tettem ki egyet, semmi többet soha. Szerintem 20 év múlva hálás lesz ezért, hogy nem talál magáról vahy 100 kiskori képet az anyja facebook oldalán, amiket én ultracukinak találom, ő meg elsüllyed szégyenében.
2021. ápr. 20. 09:20
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Én nem posztolok, akinek a kaleta ügy nem volt elég, hogy felnyissa a szemét, annak semmi se lesz az. És ő azért kapott ekkora média visszhangot, mert politikus, a "sima pedofilok" egész sokáig el tudnak lenni anélkül, hogy bárkit is érdekelne mit csinálnak.

A másik, a legtöbb ember már attól heves tiltakozásba kezd, hogy egy közös képet csak úgy feltöltsenek róla, mert nem úgy néz ki rajta, ahogy neki tetszik, nem megfelelő a szög, nincs hozzá kedve, stb. De ha ez a gyerekről készül, valahogy teljesen elfelejtik, hogy neki is lehetnek később ellenérzései, amikről egyelőre véleményt se tud formálni.

Szerintem jó dolog, hogy lehet képeket készíteni, és megörökíteni családi pillanatokat, de ezeket nem szabad a nagyérdemű arcába tolni. Ha a gyerek 18 évesen még mindig büszkén vállalja a pelenkás valagát a neten, akkor majd feltölti, én meg elrakom a képet a nyugdíjas éveimre, hogy legyen min nosztalgiázni.

2021. ápr. 20. 09:37
 16/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Jól látjátok a dolgokat.
2021. ápr. 20. 09:38
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Az évi pár kép megosztása sem igazán oké, főleg pici gyerekekről, ha még nem tudnak erről véleményt nyilvánítani. Egy kamaszt nyilván meg lehet kérdezni, hogy nincs-e ellenére, hogy kiraksz egy vele közös képet. Minden más viszont a személyes jogok megsértése (visszaélés a gyerek képmásával), és ezt bizony a szülő is el tudja követni a gyerek sérelmére, annak ellenére, hogy ő a törvényes képviselője. Persze nem küldik emiatt tömött sorokban a börtönbe a szülőket, de egy nyilvánosan megosztott gyerekfotó a statisztikák szerint átlagosan kb. fél óra alatt eljut a dark webre
2021. ápr. 20. 10:18
 18/36 A kérdező kommentje:
Ebben van valami.
2021. ápr. 20. 10:56
 19/36 anonim ***** válasza:
Helló. Én is ismerek egy női személyiséget, aki egyben közeli ismerősöm. Mondtam neki, hogy ne nyilvánosan posztolgassa a lányát, mert bajok lesznek. Azt értem el vele, hogy összevesztem vele. Úgy kell elképzelni, hogy medencés képet mutogat a lányáról, ahol pucér. Meg voltak olyanok is szerencsére leszedte, hogy a Balatonon bikiniben van. Tavaly lett egy eléggé kihívó posztja, hogy bikiniben posztolta a lányát a Balatonon az ő kis unokatesójával. Nem 100-as nő ez, azt már ismerősök is megmondták. Sokszor nem bírom ki, hogy ne ejtsem ki mérgemet ismerősöknek, hogy valakinek elmondjam a gondomat. Ők mondják ne foglalkozzak vele, nem kell a szintjére lesüllyedni.
2022. jún. 1. 18:55
 20/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Irritáló nő lehet. Tényleg nem ártana vigyáznia, én ilyen képeket biztosan nem osztottam volna meg.

2022. jún. 1. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!