Hogyan élvezzem ki, hogy még nincs gyerekem?
Azt élvezd ki, hogy van idő magadra és a jobbik feledre. Persze mondják, hogy a gyerekek mellett is lehet, de MINŐSÉGI időből sokkal kevesebb jut. Nekünk még csak kettő van (jön a 3.) de azon kívül, hogy este 8-tól 10-ig beszélgetünk, vagy nézünk valamit, semmire nem jut időnk.
Gyereket vállalni fárasztó. Ha megszületik, évekig nincs mozi, kirándulás, buszos túrázás, hajnalba nyúló bulizás, társasjátékozás, olvasás, festés, modellezés (kinek mire van igénye), mert még ha el is jutsz oda 1) idegeskedni fogsz , hogy mi van a gyerekkel 2) holt fáradt leszel és nem fogod annyira élvezni.
Szóval élvezd ki a magadra és párodra jutó minőségi időt, és csináld azt, ami örömet okoz, és amiről tudod, hogy gyerek mellett nem fog rá időd jutni.
Végső megjegyzés: Ha megszületik a pici akkor sem örökre kell ezekről a dolgokról lemondanod, csak egy időre. Ezt sose felejtsd el!

Én hasonló helyzetben vagyok mint te, épp most döntöttem el, hogy ha már a baba nem akar jonni, akkor legalább legyen jó az alakom, nézzék ki nyáron jól a bikiniben. Elkezdtem tornázni, ügyelek az etkezesre.
Plusz amit a többiek írták, közös esti beszélgetés, filmezés, borogatás, reggeli lustizas, szex a lakás bármely részén, túrázás.

Amikor megszületett a gyerekem, egyből elkezdett hiányozni a baráti társaság. Ha visszamehetnék az időbe, több időt töltöttem volna velük, mielőtt megszültem volna.
Te tudod egyébként, hogy mi hiányzik az életedből, és hogy ebben a helyzetben mit tudsz megvalósítani belőlük.

Hogy még azt is szervezni kell, hogy a kisboltba átugorjak ami 2 percre van.
Vagy hogy korábban minden reggelt úgy indítottam, hogy zuhany, átöltözés magam rendbe szedése (utálok alváson kívül pizsamában lenni, kócosan). Most meg van hogy 2 órát ülök a kanapén pizsamában éhesen, mert meg kell etetni a babát, nem lehet letenni stb.
Persze tudtam hogy ilyen lesz, és nekem is hiába mondta mindneki, nem vette el a kedvem, meg simán túl lehet élni, csak más.
Vagy pl az olyanok jók lennének, mint régen, hogy férjemmel atugrunk ismerősékhez, ami annyiból áll, hogy farmert felkapjuk és indulás. Na ez egy darabig nem lesz. :D

Pihenj, amennyit csak tudsz. Élvezd, hogy bármikor van időd a hobbijaidra, a párodra, a lustálkodásra, a kirándulásra a természetben.
Sok nagyon tanulságos és hasznos válasz volt a korábbiakban. Ha megszületik a pici a testvérednél, próbálj ott segíteni minél többet. Hogy valós képet kapj arról, milyen a csecsemőzés, és ne legyenek irreális elvárásaid.
A facebook-ra feltöltött sok cuki, mosolygós, csöpögős anya-baba fotó azért nem a teljes valóságot tükrözi. Nekem előtte semmilyen babás tapasztalatom nem volt, és nagyot koppantam. Mert nagyon nem ezt vártam. Az én babám a szoptatás-etetés-altatás szempontjából is problémás volt mondjuk. Ja és 10 hónaposan sem alussza át az éjszakát. Ebben a 10 hónapban 7 összefüggő napnál több nem volt, amikor tényleg reggelig aludt. Nekem ez pl. nagyon durva. Én naiv azt hittem, egy szuper boldog anya leszek, nem egy zombi a kialvatlanságtól. Ami megviseli az összes társas kapcsolatomat is. Igen, a párkapcsolatot is.
Nálunk a rózsaszín csillámos "póni puki", a tömény boldog cukiság egy ötöd rész. Egy ötöd rész bezártság, egy ötöd rész agyrém (mikor pl. három óráig altatsz...), és két ötöd rész kialvatlanság és brutális, korábban soha nem tapasztalt fáradtság. Én pl. erre nem voltam felkészülve. És ha nincs nagymama vagy más baby sitter, és a baba nem tud nagyokat aludni nappal, akkor a párommal töltött idő max. este 8-tól 10-ig jut kettőnkre. Ami egy idő után irtó kevés. Főleg úgy, hogy sokszor bedőlök az ágyba már este 9-kor, mert tudom, hogy a baba valószínű 10 hónaposan is minimum háromszor kel éjszaka.
Egy szó mint száz: imádom a lányom, de nekem ez az év eddigi életem legkimerítőbb, leginkább embert próbáló időszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!