Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudjam hol a határ...

Honnan tudjam hol a határ elkapatás és "hagyjuk hogy élvezze a gyerekkort" között?

Figyelt kérdés
11 hónapos. Egyáltalán kell már nevelni ilyen korán? Persze a "nem" - et mondom neki. Apukája már nagyon nevelné, szerintem még korai.
2019. júl. 9. 10:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Hát konkrét példa nélkül nehéz erre mit mondani, de igazából mindkettő egyszerre ( (szerintem).

Nagy felfedezések kora ez most, hagynám, hogy bontakozzon ki, de közben természetesen ami később srm megengedhető, az most sem. Pl hagyom, hogy dobálja szét a játékokat, de még nem várom el tőle, hogy össze is pakoljon. De ugyanakkor hagyom, hogy a tv távirányítójának gombjait nyomogassa, de nem engedem, hogy földhöz vágja. Ha ezt teszi, elveszem. Ezek ilyen egyszerű példák, de érthetőek a határok.

2019. júl. 9. 11:05
 2/13 anonim ***** válasza:
28%
Ugyis azt fogjak ra mondani hogy el van kenyeztetve. Engedd tagra a hatarokat de azokat maximalisan be kell tartatni. Ha folyton fegyelmezed mindig azt hallja hogy n3m akkor probalni fogja te meg engedsz....
2019. júl. 9. 11:10
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ekkora gyereknél olyan nevelésről mint kb 2 éves korától folyamatosan lesz, na olyanról nem lehet beszélni. Ebben a korban én csak azt nem hagytam, ami veszély volt rá, illetve, ami tényleg abszurd lett volna hagyni pl a távirányító dobálás. Nem is értem. Mondj már egy példát hogy a párod hogyan akarná most nevelni!
2019. júl. 9. 11:15
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Miért ne segíthetne összepakolni egy egyéves gyerek a szétdobált játékait? Nálunk az a szabály a kezdetektől, hogy ami nem veszélyes, vagy nem tesz kárt valamiben, azt szabad, de a helyreállításban is segíteniük kell. Dobálhatják a plüssöket, de segíteniük kell visszapakolni a helyükre. Ugrálhatnak kint eső után a sárban, de utána kötelező a zuhany. Levehetik a zoknit, de akkor vigyék ki a szennyesbe.
2019. júl. 9. 11:58
 5/13 anonim ***** válasza:
Az ekkora gyerek nevelése leginkább pont a "nem"-ekből áll, illetve, hogy megmutatod neki, mit lehet helyette meg hogyan szoktuk. Pl. hogyan fogja meg a zsírkrétát, hogy fogjon, de pont a szekrényre nem szabad rajzolni. És persze, hogy példát mutattok. pl. köszöntök és megköszöntök és bocsánatot kértek, ha kell, jó étvágyat kívántok és utána egészséges ételeket esztek együtt az ebédlőasztalnál és nem folyton a telefonotokat nyomkodjátok... :D Ezen túl nem tudom, mit akart még rajta a párod nevelni? Sarokba rakni, pláne rá "legyinteni" vagy beígérni hogy otthon majd mit kap vagy nem kap ezért nem érdemes, mert agresszióból csak agressziót tanul, a késleltetett büntetést meg nem tudja összekötni még a tettel, tehát nem fogja érteni. Annyi bőven elég, hogy egy "nem" után a hónod alá csapod és jó pár méterre elviszed onnan, ahol rosszalkodik, lehetőleg oda, ahol valami sokkal érdekesebb van és megmutatod, mit csinálhat mást vagy hogy csinálhatja jól (pl. ne húzd meg a haját, inkább simogasd meg)... aztán ezt meg lehet ismételni jó sokszor, ha meg kiborultál, úgyis valami tök más tevékenységbe kell kezdenetek. Vagyis muszáj a sarkában lenni.
2019. júl. 9. 13:23
 6/13 anonim ***** válasza:
43%
A 6 hónaposnak én is a "nem"-et használom, de nehéz, mert pl múltkor sikongatott meg hangosan gagyogott a buszon, többször kellett neki szólni, rá is kiáltani, de szerintem nem értette meg, hogy a buszon nem szabad, a parkban igen.
2019. júl. 9. 14:51
 7/13 anonim ***** válasza:

#4-es! Nem írtam, hogy ne segíthetne elpakolni a játékait. Azt írtam, hogy nem várom el egy 11 hónapostól...

Az, hogy önként segít nekem teregetni, az nem jelenti azt, hogy bármikor mosok, utána befogom őt teregetéshez, mert meg tudja csinálni. Ha van kedve hozzá, csinálja. Pont ez a lényeg. Ami tilos, azt nem engedem csinálni, amiben kibontakozik, abban hagyom. 11 hónaposan nem rakattam vele rendet és nem is vártam el. Bőven a rombolós korszak elején... Először talán tanuljon rendesen járni, nem?

2019. júl. 9. 15:09
 8/13 anonim ***** válasza:
66%

6os...Hát te sem vagy normális. Rákiáltani egy 6! hónaposra

... Hát persze hogy nem érti meg

Úr isten..Ilyen embereket

2019. júl. 9. 15:38
 9/13 anonim ***** válasza:
55%

Hát aki egy 6 hónapost akar fegyelmezni, az tényleg elég beteg... Szegény gyerek.

"Szerintem nem értette"... Nahááát! Komolyan??? Fél éve a világon van és még nem érti mit illik csinálni a buszon???? Fúúú

2019. júl. 9. 15:56
 10/13 anonim ***** válasza:
39%
Inkább ordítson a buszon? A "nem"-et amúgy érti. Különben már tönkretette volna a szemüvegemet pl.
2019. júl. 9. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!