1 hónaposan van már olyan jelenség, hogy hiszti és elkapatás? Meg tudja annyira szokni a hasfájás miatti mellkasunkon alvást, hogy utána nem tudjuk már sosem letenni?
Nálunk is hasonló volt a helyzet. Hordozókendőben aludt, rajtam lógva hason stb.
Ez egy ilyen időszak, mindenképp arra kell gondolnod, hogy picike még és mivel gondja van, az a legjobb ha a közeledben van. Pár hét és enyhülhet is, akkor meg már egészen más lesz a napi rutin.
A fiam most lesz 3 hónapos. 2 hónapos korától elhagytuk az Espumisan-t, nem is nagyon fájt már utána a hasa. Napközben a játszószőnyegen töltötte az egész napját szinte, ott aludt, ott játszott amikor épp nem sétáltunk vagy más.. Elhagyta a "közelséget", simán elalszik már magától egyedül. Ha a kiságyba teszem ott, ha elfárad és a szőnyegen, amott.
Amint enyhülnek a fájdalmai, más lesz a nap :)
Hogy szoktad kiságyba tenni? Mert logikus, hogy ha hason teszed le, össze tudja húzni magát és kevésbé fájhat neki. És könnyebben ki is tudja nyomni a pukit.
Ja igen, még egy gondolat. Mivel a játszószőnyegen hagytuk elaludni magától, szinte sose kellett azóta altatnunk. Se este se napközben. Megtanult egyedül elaludni. Egyszerűen csak ki kellett várnunk, hogy felismerje: elfáradt és aludnia kell. Ahogy ezt megtanulta, maga is tudta ezt irányítani. Volt pár hét, de kialakult :D
Te vagy a szülője, aki segít a bajban. Jelenleg épp megbízni tanítod, nem fogod elkapatni. Sőt azt is megengedheted magadnak, hogy élvezd ezt a közelséget. ;-)
Én már alig várom. Negyedjére... :-)
Én is sokat altattam a mellkasomon, meg hassal alkarra fektetve közben járkáltam vele.
Az átszokás nem volt vészesen nehéz, az első pár alkalommal néha ki kellett venni az ágyból de 1-2 nap alatt megszokta 3,5 hónaposan, hogy a kiságyban alszik el miközben rázogatom a fenekét.
Ja, a háton altatás viszont esélytelen lett. A mellkasomon és az alkaromon is hason aludt el, hason alvó is maradt.
Az enyém is 5 hetes, a negyedik.
Ha fáj a hasa, vagy valami baja van, gyakran alszik éjjel is a mellkasomon. Vagyis együtt alszunk így, mert akkor én is alszom.
Ahogy egyik előző válaszoló írta, élvezd ki a közelségét, az illatát, azt, hogy most te vagy számára az egész világ.
Nagyon hamar vége van ennek az időszaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!