Fiús anyukák, akik mindig vàgytatok kislányra, hogyan éltètek meg hogy végül nem lett?
Sziasztok. Először is köszönöm ha válaszoltok, kérlek ne ítéljetek el a kérdésemért. Abszolút nem gondolom, hogy egyik vagy másik nemű gyermek jobb lenne, sőt! De kiváncsi vagyok ilyen élethelyzetet megélt édesanyák érzéseire, tapasztalataira.
Nekem ugyan még csak 1 kisfiam van, és nem rudom mikor lesz testvére, de valahogy mind a ketten úgy érezzük a férjemmel hogy a következő is kisfiú lesz majd. Pedig már elsőre is valahigy inkább lányt képzeltünk magunknak.
És mivel már 33 éves vagyok és 1-1,5 éven belül tervezzük a tesót így 3.baba biztos nem lesz.
Egyébként bevallom most már abszolút mindegynek érzem, hogy milyen nemű baba jön majd, mert sokkal jobban megszerettem a fiús anyuka szerepet mint valaha is reméltem. Olyannyira imádom a dràga kisfiamat hogy cseppet sem bánnám ha a következő is fiú lenne. De néha mégis bevillan 1-1 érzés vagy gondolat, hogy:
“hm..de kár lesz ha nem lesz lányom..”
Olyankor irigykedve nézem a barátnőim, ismerőseim kislànyait és vàgyom arra higy én is átélhessem azt. Van egy húgom, mindig arra gondolok hogy majd legfeljebb az ô kislányával sokat foglalkozom-ha lesz neki-. De nyilván az nem olyan.
Kiváncsi vagyok ti mit írtok majd nekem erről. Szomorúak voltatok vagy könnyen továbbléptetek?
Köszönöm előre is❤️
Első babánál örültem volna ha lány lesz, de fiú lett.
Most a másodiknál fiút szerettem volna, és fiú lesz. El se tudnám képzelni magam már lányos anyukaként.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon megértem, amit írtok.
Az a vicces, hogy a fenti gondolataim ellenére sokszor úgy érzem hogy kifejezetten örülnék én is még egy kis csibésznek.💙
De amit az első valaszoló írt az nagyon idegesítő lehet, a “lányos” kérdésekre gondolok. Nekem is volt már aki az elsőnél ilyeneket mondott (“Nem baj, majd a második lány lesz..”, “hát akkor neked nem lesz ilyen anya-lánya programod”)
amiket te írtál is baromi idegesítő lehet...
A második terhességemnél minden hülyétől távol tartom majd magam🤦🏻♀️
Nekem kislányom van, tervezzük a tesót és remélem ő kisfiú lesz. :) De igazából mindegy csak egészséges legyen.
Mostohanővérem jelenleg várandós, először azt mondta mindegy milyen nemű lesz, csak minden rendben legyen. A lánynevet már kiválasztották, mire közölték velük, hogy 95%-ig biztos, hogy kisfiú. Persze örül neki, de picit csalódott lett. Addig azt mondta második terhességet nem vállal, mert ezt is rosszul viseli, de így, hogy kisfiút vár, mégis akar tesót is, mert reméli ő kislány lesz.
Hű én sokat sírtam emiatt.. Fiús család a férjemé, a miénk lányos, de ahogy születni kezdtek a férjem családjában a gyerekek látható volt hogy erős a fiú vonal. Aztán egyszer csak született egy kislány, ó igen van remény..!
Két gyereket terveztünk, az első fiú lett és amikor várandós voltam a másodikkal, teljesen más volt a terhesség is, reménykedtünk hátha lány lesz. Fiú lett (ami nem baj, mert imádjuk). Viszont lesújtott a gondolat, hogy fiús család leszünk és nem lesz benne lányos gondoskodás vagy szoros kapcsolat anya lánya között. Hogy a fiúk ha családot alapítanak csak remélni tudom hogy hozzánk is fognak annyit menni az unokákkal mint a lány családjához. Mert azért általában a nők jobban ragaszkodnak az anyjukhoz mint az anyósukhoz. Nekem is szoros a kapcsolatom anyummal, de egy fiú másképp ragaszkodik. Tudom hogy ezek alaptalan hülye gondolatok, de ilyenek kavarogtak bennem.. Ja és akkor jött az hogy a tesómnak lánya fog születni.. 😄
Most eltelt egy fél év és már megbékéltem. Ezeket a dolgokat nem lehet megválasztani. És hiszek benne hogy minden okkal történik.
Köszi a további válaszokat is.
A 6-os válaszoló gondolatai nekem is sokat cikáztak már a fejemben.
Abban pl. szinte tuti biztos vagyok, hogy a tesómnak lánya lesz, bár ő ettől még messzebb van, de egyszer így lesz, fogadni mernék. Mondjuk kicsit úgy vagyok vele hogy ha más nem, akkor majd az ő kislànyán gyakorolom a lányos “anya” szerepkört, mert elég jóban vagyunk, biztos sokat találkozunk majd akkor is-remélem.
Egyébként nekem talán a legnagyobb bajom az, hogy mi már a terhesség előtt annyira elterveztük magát a gyereket, hogy furcsa volt azonosulni azzal, hogy végül teljesen másra kell átàllni. Ráadásul a családban (az én rokonságomban) rengeteg a kislány gyerek, és hülyén hangzik, de valahol szerintem tőlem is mindenki azt várt. A fenti megjegyzések is a családomtól származnak (amúgy jobb fejek🙄). És tudom, hogy nem megbántani akartak, de valahogy annyira beleégtek a fejembe ezek meg a hasonló megjegyzések.
Egyébként persze minden barátnőmnek lány van, meg mostanában olyan érzésem is van, mintha tényleg mindenkinek csakis lánya születne a környezetemben, ismerőseim között. És ettől néha összeszorul a gyomrom. Tesót is hamarabb szerettünk volna már, de bevallom kicsit félek a csalódástól és sokszor arra gondolok, lehet meg se kérdezem mi lesz, nehogy rossz érzésem legyen végig..majd a végén úgyis kiderül😃
Mellette meg valahol tökre örülnék tényleg még egy ilyen tüneményes kisfiúnak is és még lelkifurdalásom is van ha néha napján nem így érzek..nem is értem magam.
Furcsa ez. 🤷🏻♀️
Köszönöm, hogy leírtátok!
Nekem erről kicsit nehezebb bárkivel is beszélni, mert attól félek hülyének néznének.
Én fordítva vagyok ezzel, én pont hogy fiút szerettem volna, de nem az lett, bár nekünk még tervben van kistesó, szóval még van remény, viszont mivel én alapból fiúsabb voltam kislánykorom óta, és most is inkább sportos vagyok, mint nőcis, valahogy mindig úgy gondoltam, hogy fiús anyuka leszek, erre elsőre jött egy kislány. Most egyelőre csak reménykedem, hogy ő sem lesz majd egy nagyon lányos lány, mert akkor kevés közös témánk lesz. 😅 Közben látom, ahogy a nővérem a saját ovis kislányát balettes szoknyába, meg fidres-fodros ruhákba öltözteti, meg mindenféle izét rakosgat a hajába, és nekem csak az jár a fejemben, hogy én nem öltöztetném így a lányomat, tőlem ez nagyon távol áll. Viszont rossz érzésem van ettől, mintha a saját ízlésem miatt megfosztanám a kislányságától, vagy ilyesmi. Nyilván nem fiúruhákba öltöztetem, csak ezeket a nagyon fodros-habcsókos darabokat hanyagolom. De például nem akarom kilyukasztatni a fülét se, mert nekem nem tetszik, ha egy babán fülbevaló van, az anyám viszont piszkál emiatt, mert szerinte ki KELL lyukasztani a kislányok fület, de én akkor is úgy gondolom, hogy ha majd tini korában szeretne lyukasztatni, akkor nyugodtan. Ezt azért gondolom, mert én pl tíz évesen kivettem a gyerekfülbevalóimat, azóta se hordtam semmit, szerintem be is nőtt a lyuk azóta. Ezért úgy vagyok vele, hogy majd ő eldönti mit akar, ha nagyobb lesz. Szóval ha majd tud beszélni, és ő fogja kérni a lányos cuccokat, ruhákat, akármit akkor veszek neki, ebben nem lesz vita, de tényleg szinte rettegek attól, hogy idősebb korában nagyon lányos lesz, és semmi közös programunk vagy szeretett időtöltésünk nem lesz, annyira különbözőek leszünk. Sajnos ezt a saját anyám és a testvéreim miatt gondolom, mivel ők nagyon nőcis nők, tökjól elvannak egymással, én meg afféle kívülálló vagyok, nem nagyon élvezem azokat a programokat és beszélgetéseket amiket velük folytatok, ezért apukámmal sokkal szorosabb a kapcsolatom mint velük.
Bocs, hogy egy kicsit off, es frusztrállak titeket azzal, hogy itt panaszkodok a kislány miatt, de ritka az efféle kérdés itt, és jól esett most ezen elgondolkodni és leírni, mert amúgy tényleg nehéz ilyenekről másokkal beszélni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!