Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit engeded mobilozni 2,5...

Mennyit engeded mobilozni 2,5 eves gyermeked?

Figyelt kérdés
Ferjem es koztem egyre tobb a konfliktus, mivel szerinte nagyon jo, hogy odaadjuk a mobilt a gyereknek es azzal elvan. En ezt nagyon ellenzem es emiatt allando a vita koztunk. Sajnos semmi segitsegunk nincs, amire a virus is ratesz, igy ha picit nyugiban akarunk lenni, akkor igy lehet lefoglalni, vagy tvvel. Sajnos egyedul hamar elunja magat, keveset jatszik. De kezd visszajara elsulni a dolog, minnel tobbet mobilozik, annal kevesebbet jatszik el egyedul es annal nyugtalanabb. Ma nagyon osszevesztem a ferjemmel es megmondtam hogy kidobom a mobilt a kukaba, amit a gyerek szokott nezni....o nem ert velem egyet, meghogy tul van ez az egesz gondolva. A gyerek nagyon rossz alvo, siman van, hogy en meg a ferjem mar reg elalszunk, de o nezi a mobilt es ugy elvan, de kulonben fennt van es egyedul nem lenne el. Voltam mar gyogypedagogusnal is es mondta, hogy nagyon eretlen az idegrendszere es ezert tsmt tornazunk vele egy ideje, ami az idegrendszerre hat.De ugy erzem, ha utana meg nezetjuk a mobilt akkor semmi ertelme. Az a baj, ha nem nezi akkor csak olyanokat csinal, amit nem szabad... en rengeteget foglalkozom vele egesz nap, csak le vagyok mar faradva en is. Ferjem dolgozik, hetvegen meg pihenne ezert ugy van vele had nezze a gyerek. Mar felek erre megy ra a hazassagunk, a kulonbozo gyermeknevelesi nezeteinkre. Normalis, segito valaszt aki tud irjon.

2021. márc. 14. 22:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
86%

Ez a mobil tényleg egy ördögi kör. Én drasztikusan megszüntetném. Ahogy írtad is, minél inkább rászokik, annál kevésbé képes magát elszórakoztatni bármivel, tehát még többet mobilozik.

Szerezzetek be jó minőségű vízálló ruhát, és ha esik, ha fúj, menjetek ki sétálni. A gyereknek a pocsolyába ugrálás, kavics dobálás is jó játék, de lehet fogócskázni, labdát rugdalni, vagy egyszerűen csak sétálni és nézelődni.

Otthonra vegyetek benti mozgásos játékokat (füleslabda, kis trambulin, egyensúlyozó deszka). Legyen stabil napirendetek, azonos időben kelés, séta, játékidő, és legyen benne a pihenés ideje is. Ekkor nem kell aludnia a gyereknek, de azt elvárhatod tőle, hogy az ágyában maradjon, és csendesen foglalja el magát. Ugyanez van este is. Nem baj, ha nem alszik, de lefekvés idő után az ágyában van a helye. Egy ekkora gyerek 10-12 órát kell aludjon, szóval este 8-kor nyugodtan lefektetheted, az reggel 6-ig 10 óra, és akkor még egy óra délutáni pihenés is belefér.

Kezdd el jutalmazni, ha mondjuk ebéd után nyugodtan pihen, vagy szépen játszik egyedül. Először csak egész rövid időtartamot várj el tőle (5perc), aztán örülj nagyon, és adj neki valami apró tárgyi jutalmat. Talán már megértené a gyűjthető csillagok rendszerét is, főleg ha egész kevés csillagot valami nagyobb jutalomra válthat. később persze fokozatosan növelni lehet a kihívást.

A férjedet meg vonszold el magatokkal a gyógypedagógushoz aki a gyerekkel foglalkozik. Hátha neki jobban elhiszi, hogy a pillanatnyi könnyebbséggel (most odaadom mobilt, csak legyen nyugi) hosszútávon nagyon megnehezítitek a gyerek helyzetét, de a saját életeteket is.

Egyébként heti pár órában egy bébiszitterre is nagy szükséged volna, ha az apuka ennyire kivonja magát a gyerekek körüli teendőkből. Nehéz dolgod lesz, mikor a kicsi mászna, tehát otthon kéne letenni a padlóra, de a naggyal muszáj kimenni, közben még hideg is van, és csöpög az eső...

2021. márc. 15. 09:18
 22/25 anonim ***** válasza:

Ne engedd mobilozni!

Az ismerősök között van két család is akiknél nagy bajt okozott a mobiltelefon.

Az egyik kisfiú 5 éves. Az anyja már 6 hónapos korátóp berakta a karámba és sz*rt rá konkrétan. Egy évesen a kezébe nyomta a telefont meg a tabletet. 4 évesen elvitte orvoshoz mert csak halandzsázott a gyerek. Sőt rettentő rossz és szófogadatlan. Az orvos aki vizsgálta a szemébe vágta, hogy foglalkozni kellene egy gyerekkel. Amin persze besértődött. Most fejlesztést kap.

A másik gyereknél szinte ugyanet volt. Azt mondták, hogy autista a kisfiú. De utólag kiderült, hogy a villógó fények amik a tabletből érzékelt rossz hatással volt az idegrendszerére. Ő sem beszél és idegileg kivan.

Nem így kell lefoglalni egy gyereket. Magaddal tolsz ki. Én ha a nagy nagyon rossz vagy unja magát sz*rok mindenre és lefoglalom. Nem érdekelne, hogy a férjem munkába megy másnap. Hiszen azt mondod, hogy kettőtök közül ő a felelőtlenebb. Elvenném tőle a telefont és lássa a férjed is, hogy milyen elvonási tünetei lesznek a gyereknek. Nem az a megoldás, hogy nincs kedvem foglalkozni a gyerekkel és mindent ráhagyok! Tudtad, hogy nehéz lesz amikor a tesót beválaltad. Sokszor a 9 évesem is hangos és nem tud tőle aludni a kicsi. Akkor sem csinálnám ezt.

2021. márc. 15. 21:25
 23/25 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom a valaszokat. Termeszetesen nem egesz nap nezi, mivel en rengeteget foglalkozok vele, csak pl. nekem is a mosast, fozest, takaritast intezni kell, plusz a masik gyerekem is itt van es igy nehez, hogy nem nagyon van el egyedul. Illetve kimondottan az elalvas nehez.

Kulon koszonom, hogy egyetlen rosszindulatu kommentet sem kaptam.

A ferjem kicsit ugy vqn vele, hogy az o gyerekkoraban nem is volt tevejuk, utana nagy ritkan nezhetett, es o ugy van vele hogy ez milyen jo dolog, hovy az o gyereke azt nezhet amit akar es meg valogathat is. Ez persze nem mentseg. Ma sokat beszelgettem vele errol, eddig ugy nez ki eszreveszi hogy mi a bajom..

2021. márc. 15. 21:35
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Vond be a nagyobbat a házimunkába! Hidd el, élvezni fogja.

Nyilván nem arra gondolok, hogy adj kést a kezébe, vagy ő kavarja meg a forró levest, de pl miután te felszeletelted a kruplit a püréhéz, ő rakosgassa bele egyesével a darabokat az edénybe, majd ha végzett, akkor töltesz rá vizet és mehet a tűzhelyre. Segítsen tésztátnyújtani,palacsinta tésztát keverni vagy húst klopfolni.

A lányom nagy kedvence a mosás. Bepakolni a ruhát a mosógépbe, együtt megnyomni a gombot, kiszedni a vizes ruhát, csipeszeket adogatni. Rohadt lassan halad, de legalább lefoglalom, ha a játék már nem érdekes neki.

Vagy ha beszél a nagy gyereked, akkor kérd meg, hogy hozzon egy meséskönyvet és mondjátok együtt egy mesét a kicsinek, te mesélsz, ő meg mutogatja a képeket a babának. Ezer meg egy dolog van (amit gondolom még is teszel vele napközben), este meg noszogasd apát, hogy szedje össze magát.

2021. márc. 15. 22:13
 25/25 anonim ***** válasza:

Semennyit sem játszhatnak telefonon. Nem tudják kezelni.

Nálunk tabu a telefon.

Laptopon is max youtubot és általam letöltött mesét nézhetnek.

2021. márc. 20. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!