Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit engeded mobilozni 2,5...

Mennyit engeded mobilozni 2,5 eves gyermeked?

Figyelt kérdés
Ferjem es koztem egyre tobb a konfliktus, mivel szerinte nagyon jo, hogy odaadjuk a mobilt a gyereknek es azzal elvan. En ezt nagyon ellenzem es emiatt allando a vita koztunk. Sajnos semmi segitsegunk nincs, amire a virus is ratesz, igy ha picit nyugiban akarunk lenni, akkor igy lehet lefoglalni, vagy tvvel. Sajnos egyedul hamar elunja magat, keveset jatszik. De kezd visszajara elsulni a dolog, minnel tobbet mobilozik, annal kevesebbet jatszik el egyedul es annal nyugtalanabb. Ma nagyon osszevesztem a ferjemmel es megmondtam hogy kidobom a mobilt a kukaba, amit a gyerek szokott nezni....o nem ert velem egyet, meghogy tul van ez az egesz gondolva. A gyerek nagyon rossz alvo, siman van, hogy en meg a ferjem mar reg elalszunk, de o nezi a mobilt es ugy elvan, de kulonben fennt van es egyedul nem lenne el. Voltam mar gyogypedagogusnal is es mondta, hogy nagyon eretlen az idegrendszere es ezert tsmt tornazunk vele egy ideje, ami az idegrendszerre hat.De ugy erzem, ha utana meg nezetjuk a mobilt akkor semmi ertelme. Az a baj, ha nem nezi akkor csak olyanokat csinal, amit nem szabad... en rengeteget foglalkozom vele egesz nap, csak le vagyok mar faradva en is. Ferjem dolgozik, hetvegen meg pihenne ezert ugy van vele had nezze a gyerek. Mar felek erre megy ra a hazassagunk, a kulonbozo gyermeknevelesi nezeteinkre. Normalis, segito valaszt aki tud irjon.

2021. márc. 14. 22:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

Szia

Nálunk is hasonló a dolog, de a tvvel, az én férjem sem érti meg, hogy nem kell állandóan mesét nézni, ha elkapcsolja akkor a telón mutogat neki szarokat. Én ammikor nincs itthon nem kapcsolok semmit, úgy is eleget néz vele.

De telefont sosem kap a kezébe.

Nekik az idegrencerét ez a sok vacak felhergeli, ezért sem alszik el. Nálunk az alvás fix jó 1 éve, most lesz 2 éves.

Én most, hogy kicst enyhült az idő, hogy délután se a tvt bámulja az urral, megyünk ki 6 ig 7 ig kint vagyunk. Amúgy nálunk is ha nem tvzik, az a játék hogy dobál kifele mindent, de akkor is inkább ez mint, hogy én is leba,,,m a tv elé.

2021. márc. 14. 23:20
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ahogyan mondtad, ezt teljesen ki kell zárni ezek után és megtanítani, hogy más dolgokkal is lefoglalja magát, egy idő után remélhetőleg elfelejti és nem fogja igényelni vagy követelni a telefont. Ennyire pici korban rettenetesen káros a látásra, az idegrendszerre, az agyi fejlődésre a mobil. Illetve ha most nem korlátozzátok, később lehetetlen lesz. Tudom, hogy a mai világban ez nehéz, és sokkal könnyebb, ha a gyerek lefoglalja magát vele és "legalább akkor csendben van", de ez egyáltalán nem megoldás erre, mert előbb utóbb egyre több problémát szül
2021. márc. 14. 23:20
 13/25 anonim ***** válasza:
82%

#7 vagyok, leírom a mai napunkat. Reggel felkeltünk, amíg megcsináltam a reggelit, a férjem körbejárt a gyerekszobákban és kiosztotta a reggeli kakaókat. A nagyoknak segített ruhát választani, a kicsiket felöltöztette. Együtt megreggeliztünk, majd kimentünk a kertbe. Elültettem a 2 nagyobbal a borsót, addig a kicsik hintáztak. A férjem rendbe tette a tyúkokat (kaja, víz, friss szalma az ólba) közben. 11 körül bementem a legkisebbel, amíg ő “segített” megfőzni az ebédet, a nagyok sétáltak a férjemmel a környéken. Ebédeltünk, a gyerekeket letettük aludni, majd online színházba mentünk a hálóban. Ahogy keltek a gyerekek, mentem hozzájuk szépen sorban, a férjem addig összevagdosott és megmosott egy rakat gyümit nekik, ez volt az uzsi. Nálunk mindig van valami süti vasárnap, ezúttal kókuszgolyót készítettünk, a 2 nagy segített golyózni, a 2 éves megforgatta a kókuszban, a kicsi addig a férjemmel böngészett. Pár szem süti után kimentünk még egy órára a kertbe, meglocsoltuk a virágokat, aztán bejöttünk, én mentem a konyhába kenyeret dagasztani, a gyerekek szabadon játszottak a férjem felügyeletében (rajzoltak, színeztek, babakonyhában főztek). Mikor betettem a kenyeret a sütőbe, a férjem elkezdett fürdetni, kettesével szoktuk ezt is. A 2 kicsit öltöztettem, amíg a nagyok fürödtek, utána előpakoltunk sajtot, sonkát, zöldségeket, megvacsoráztunk. Diavetítőztünk, picit beszélgettünk, aztán vittük őket aludni. 9-re csend volt, társasoztunk kicsit, megbeszéltük, hogy holnap merre menjünk kirándulni, aztán a férjem elment aludni, én meg néztem 2 részt a sorozatomból.

Hkn kicsit több a holtidő, hiszen nem tudok egyszerre pelust cserélni és kaját csinálni, de elfoglalják magukat akkor is.

2021. márc. 15. 02:11
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

A 4,5 évesem egyáltalán nem mobilozik. Azt sem tudja, hogy mit lehetne rajta csinálni. Tv-t nézhet, azon youtube, vagy amit akar, de nyilván azt sem egész nap.

Pont hogy alvás előtt nagyon rossz ezeket a kütyüket nézni. Felnőttnek is, nemhogy egy kisgyereknek. Nézz csak utána!

2021. márc. 15. 07:07
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

YouTube mese miatt nézték amikor még nem volt TV de most már van. De igazából tök mindegy, mindkettő ugyanúgy képernyő ami alvás előtt nem jó, úgyhogy lefekvés előtt semmiképp sem hagyjuk tevezni, ezt megdöbbenéssel olvasom. Három gyerekünk van (4 éves, 2 éves és egy baba), nyilván csak a két nagyobb szokott, azt is inkább délelőtt.

A te leirt esetedben én egy darabig 100% megvonast csinálnék, mert úgy érzem ez nagyon rossz irányba ment el.

Mi este könyvből vagy telefonbol(Anna Peti Gergő csak úgy van meg sajnos...) olvasunk mesét nekik aztán alszik a két nagyobb.

2021. márc. 15. 07:53
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A képernyő fénye, meg a millió villódzó színes fény csak még jobban leterheli az idegrendszerét. Fejletlen idegrendszer mellett ez a legrosszabb, amit csinálhattok.

A férjed meg legyen kedves foglalkozni a gyerekével. Értem én, hogy dolgozik és fáradt, de te is dolgozol és fáradt vagy, mégsem nyomod a kezébe a telefont a gyereknek.

2021. márc. 15. 07:59
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg amúgy nem értem este a férjed miért nem altatja el a nagyobbat? Felnőtt ember hogy aludhat előbb mint egy 2 éves??

Én is járok dolgozni, feleségem van itthon a három picivel de este tudok segíteni fürdetni, altatni, mesét olvasni.

2021. márc. 15. 08:07
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Semennyit nem engedtem, DE tény, hogy ez nálunk azzal járt, hogy még enni sem tudtam tőle. Neki sem ok az idegrendszere, így sosem volt képes normálisan elfoglalni magát egy-két percecskére sem, mindig keveset és rosszul aludt, ha 2 percre levettem róla a tekintetem, már kiborult, amiből kihozni alig lehetett stb. Én tönkrementem, ez volt az ára annak, hogy a gyerek idegrendszere ne károsodjon tovább. Olyan alternatíva egy hasonló gyerekkel nincs, hogy ő is rendben legyen, meg te se lehetetlenülj el, mert ők legalább egy embert teljesen, 100%-ban igényelnek minden nap, minden percben. Mérlegelni kell, hogy mi fér bele jobban... A 13-as szuperül leírta, hogy náluk hogy van, de ez csak "normál" idegrendszerű gyerek(ek)kel működik, meg egy olyan férjjel, akinek van kapacitása bevonódni, illetve az sem mindegy, hogy náluk a nagyobb gyerekek már egymással is ellehetnek, míg nálatok a 9 hónapossal nyilván nem lesz, az enyém pedig egyke.
2021. márc. 15. 08:20
 19/25 anonim ***** válasza:
92%

Egyezek azzal, hogy a 13-nál a nagyobb gyerekek elszórakoztatják egymást és azért az sokat számít, de könyörgöm, az alap, hogy apuka is kiveszi a részét az aktív gyereknevelésből (ahogy a 13-nál is történik). Miért kellett neki gyerek (ráadásul 2 is), ha utána előbb alszik, mint a gyerkőcök?

Ok, ő dolgozik... Mások is dolgoznak! Mi pl. férjemmel mindketten melózunk, segítségünk nincs és egy autistát nevelünk, szóval nem egy leányálom, de egyikünknek sem jut eszébe egész este rajzfilmet nézetni a gyerekkel azért, hogy mi pihenhessünk.

Apukát kellene fenékbe rugdosni, hogy márpedig segítsen, vagy neked kell jobban megszervezned a napod. Ezt nem támadásból írom, de sokkal nagyobb gondok lesznek, ha most a könnyebb utat választjátok.

2021. márc. 15. 08:47
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit, de az 5,5 éves nagy se mobilozik és tévézni is csak szökőévente szokott. Születése óta hordjuk fejlesztésre, nem fogom szopatni magam azzal, hogy az eredményeket elrontom a képernyőidővel.

A kisebb 2 éves. Amikor csecsemő volt, volt hogy tévé elé tettük a nagyot (akkor volt 3), de 1-2 alkalom is rontott rajta, így gyorsan viszakoztunk és kibírtuk tv nélkül.

2021. márc. 15. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!