Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem értem, mit jelent, hogy...

Nem értem, mit jelent, hogy ismét 3 éves a GYES, a 2 év helyett?

Figyelt kérdés
Tudtommal sosem volt 3 éves a GYES... Szakik magyarázzátok el lécci!!! Jelenleg a gyerek 2 éves koráig jár a GYED, ha volt 2 éves munkaviszonyom a szülést megelőzően. Ezután mehetek 1 év GYESre. Hogy kell érteni, hogy visszatér a 3 éves GYES???
2010. aug. 18. 19:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Kedves értetlen kérdező:léteznek olyanok,akiknek nem volt megfelelő idejű biztosított viszonyuk a szülés előtt,gondolom te is hallottál már ilyenekről.Ők azonnal gyest kapnak,mert nem jár nekik tgyás sem.

Ilyen egyedek előfordulhatnak egyetemről frissen kikerültek között,és a cigánysoron is.

2010. aug. 18. 20:01
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
1. vagyok.elnézést,ha esetleg bántó volt a hangnem,de ha belegondolsz,elég utópisztikus világ az,ahol csak az szül a dolgozott-legalább-két évet szülés előtt.:/
2010. aug. 18. 20:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
AKI dolgozott
2010. aug. 18. 20:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan így van ahogy az első írta akinek nem volt munkaviszony a szülés előtt az egyből gyes-t kap 3 évig, amit most lecsökkentettek 2 évre.
2010. aug. 18. 20:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

2 éven belül 365 napon át biztosított volt, hogy pontosítsunk, hogy kinek jár a gyed.

-ebbe a nappali tagozatú tanulás, ha több, mint egy év,akkor 180 nap beleszámít.

Szóval nem 2 évet kell dolgoozni, hogy járjon a gyed.

[link]

2010. aug. 18. 20:08
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi a választ! Hát igen, az én életemben fontosabb volt hogy legyen hova és miből gyereket szülni és nem segélyekből tengődni, 16 évig dolgoztam gyerekvállalás előtt - 1 munkahelyen. Ez aztán az utópisztikum! :DDD
2010. aug. 18. 20:20
 7/11 anonim ***** válasza:
51%

OFF

Köszönöm a leszólást "kedves" kérdező, más fehér bőrű társam nevében is, akik pici gyerek mellett nem tudtak elhelyezkedni, vagy akiket kirúgtak, és nem maradt meg az 1 munkahely :P

2010. aug. 18. 21:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is kissé lesajnálónak érzem azt, amit a kérdező írt, még ha engem nem is érint, mert munkahelyről mentem táppénzre, majd onnan babázni, volt GYED-em.

De nagyon sokan vannak olyanok, akik önhibájukon kívül nem rendelkeznek annyi biztosított nappal, amennyi kéne, ja, és hányan vannak olyanok, akik ebben a nagy munkanélküliségben annak is örülnek, ha olyan állásuk van, ami nincs bejelentve. És nem azért, mert ilyet akarnak, hanem mert másmilyet nem kapnak. Vagy akik a tanulmányaik után akarnak babát vállalni, mert konkrétan így döntöttek. Meg még számtalan más oka lehet. Nem hiszem, hogy ők kevesebbet érnének másnál, fognak ők is még épp eleget dolgozni életükben.

2010. aug. 18. 22:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Én csak azért vagyok szomorú, hogy nem lehet majd 8 órában dolgozni majd a gyes mellett. Akkor még annyi lehetősége sem lesz az embernek. Akkor vagy megtartja a gyest, vagy a munkát választja. Igazából így is úgy is elveszik. Legfőképpen attól aki dolgozna azért.

Az a baj, hogy a mai Mo-on nincsenek, alig akadnak 4-6 órás munkahelyek. Sajnos! Ha 8 órásat talál valaki és felveszik az már maga a menyország.

Tehát így is úgy is elveszik a gyest attól akinek nem elég a gyed után és a munkát választják. Mivel 4-6 órás nincs, és akad véletlenül 1000-ből 1 8órás azt fogják választani, mert a gyes=éhenhalás. Viszont munka mellett kapni a gyest, segít az elején, míg a gyerek beteges, megszokja a közösséget, az anyukának a munkábajárást stb stb, aki benne van, volt az tudja miről beszélek.

Úgyhogy én nagyon szomorú vagyok! Nem is tudom mi lesz velem! Meg sok más dolgozni akaró, de még gyesen lévő anyukával!

2010. aug. 18. 22:37
 10/11 A kérdező kommentje:
nem sajnáltam én le senkit, csak mindenki a maga sorsának a kovácsa. Az "értetlen" jelző miatt reagáltam így, mert nem hinném, hogy ilyen stílusban kell válaszolni egy kérdésre, mint ahogy azt az első tette. Gondolom így már nyilvánvaló neki is, miért voltam "értetlen", engem sosem érintett, hogy segélyből kelljen gyereket nevelnem. És ezért nem fogok senkitől sem elnézést kérni:)
2010. aug. 19. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!