Nem értem, mit jelent, hogy ismét 3 éves a GYES, a 2 év helyett?

Kedves értetlen kérdező:léteznek olyanok,akiknek nem volt megfelelő idejű biztosított viszonyuk a szülés előtt,gondolom te is hallottál már ilyenekről.Ők azonnal gyest kapnak,mert nem jár nekik tgyás sem.
Ilyen egyedek előfordulhatnak egyetemről frissen kikerültek között,és a cigánysoron is.

2 éven belül 365 napon át biztosított volt, hogy pontosítsunk, hogy kinek jár a gyed.
-ebbe a nappali tagozatú tanulás, ha több, mint egy év,akkor 180 nap beleszámít.
Szóval nem 2 évet kell dolgoozni, hogy járjon a gyed.

OFF
Köszönöm a leszólást "kedves" kérdező, más fehér bőrű társam nevében is, akik pici gyerek mellett nem tudtak elhelyezkedni, vagy akiket kirúgtak, és nem maradt meg az 1 munkahely :P

Én is kissé lesajnálónak érzem azt, amit a kérdező írt, még ha engem nem is érint, mert munkahelyről mentem táppénzre, majd onnan babázni, volt GYED-em.
De nagyon sokan vannak olyanok, akik önhibájukon kívül nem rendelkeznek annyi biztosított nappal, amennyi kéne, ja, és hányan vannak olyanok, akik ebben a nagy munkanélküliségben annak is örülnek, ha olyan állásuk van, ami nincs bejelentve. És nem azért, mert ilyet akarnak, hanem mert másmilyet nem kapnak. Vagy akik a tanulmányaik után akarnak babát vállalni, mert konkrétan így döntöttek. Meg még számtalan más oka lehet. Nem hiszem, hogy ők kevesebbet érnének másnál, fognak ők is még épp eleget dolgozni életükben.

Én csak azért vagyok szomorú, hogy nem lehet majd 8 órában dolgozni majd a gyes mellett. Akkor még annyi lehetősége sem lesz az embernek. Akkor vagy megtartja a gyest, vagy a munkát választja. Igazából így is úgy is elveszik. Legfőképpen attól aki dolgozna azért.
Az a baj, hogy a mai Mo-on nincsenek, alig akadnak 4-6 órás munkahelyek. Sajnos! Ha 8 órásat talál valaki és felveszik az már maga a menyország.
Tehát így is úgy is elveszik a gyest attól akinek nem elég a gyed után és a munkát választják. Mivel 4-6 órás nincs, és akad véletlenül 1000-ből 1 8órás azt fogják választani, mert a gyes=éhenhalás. Viszont munka mellett kapni a gyest, segít az elején, míg a gyerek beteges, megszokja a közösséget, az anyukának a munkábajárást stb stb, aki benne van, volt az tudja miről beszélek.
Úgyhogy én nagyon szomorú vagyok! Nem is tudom mi lesz velem! Meg sok más dolgozni akaró, de még gyesen lévő anyukával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!