Mennyivel másabb a saját gyerekem felnevelni, mint a testvérem?
Anyukám otthagyta a családot, amikor a legkisebb testvérem 3 hónapos volt. Én keltem éjszaka hozzá, én néztem utána az életkori sajátosságoknak, hozzátáplálásnak. Apukám etette és vigyázott rá, amíg suliban volt, de ezen kívül nem nagyon nyúlt hozzá. Nem szereti a babákat. De bevásárolt mindent, amit kértem. 5 éves korában visszajött anyukám a családba, utána már csak testvére voltam a kicsinek.
Most a saját babám várom. Szerintetek sokkal nehezebb lesz a saját gyerekem nevelni? A hugom nagyon nyugis baba volt, csak enni kelt fel éjjel, nem volt hasfájós, egészséges volt, nem volt hisztis sem nagyobb korában. Gyerekként nem tűnt olyan nehéz dolognak a babázás. Szerintetek összehasonlítható az akkori "gyereknevelésem" a mostanival?
Az első 2 gyerekem nyugis gyerek volt, nem fájt a hasuk, semmi 2-3 hósan átaludták az éjszakát, sosem keltek csak enni. Na a 3. hasfájós volt, nehezen állt át arra, hogy éjszaka alszunk, de még ő sem extra szenvedős, 6 hósan már ő is beállt rendesen éjszaka.
A rokon gyerek egyidős a 3. gyerekkel egész nap cicin lógott, volt hogy egész éjjel üvöltött reggel 8 kor aludt csak el. Úgyhogy majd meglátod minden gyerek más.
A technikai része jön, részben jön magától, részben kapsz segítséget. Legyen ez egy jó védőnő vagy barátnő, tök mindegy.
Az érzelmi része egész más lesz, hiszen felnőtt lettél közben. Sokkal több élettapasztalatod van, több dologra látsz rá objektíven, ezért mindenképpen jobban fogsz pl aggódni érte.
Na meg bár baromi nehéz tud lenni a csecsemő kor (az én fiam mást sem csinált csak üvöltött, vagy rajtam aludt), az még nem a nevelés része. Nem az az igazán nehéz, hanem később pl a dackorszak, vagy kamaszkor. De minden feladathoz szépen felnősz majd vele együtt. De mindenképp más, minden szempontból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!