Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » S. O. S. Egy autista kisfiúra...

Piciregica kérdése:

S. O. S. Egy autista kisfiúra fogok felügyelni, hogy viselkedjek vele?

Figyelt kérdés

Mit lehet vele csinálni(mit játszak vele...)

stb...

Hogy keltsek jó benyomást?7éves körüli

2010. aug. 18. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

- a társas kapcsolatokban: pl. társaktól való elkülönülés vagy szokatlan közeledés, egyoldalú interakció;

- a kommunikációban (beszéd, gesztus, mimika): pl. a beszéd hiánya, a beszéd szintjéhez képest gyenge beszédhasználat, kommunikáció, vagy a nyelv szó szerinti értelmezése, furcsa tartalma, szokatlan hanghordozása;

- az érdeklõdés, aktivitás és játék területén: pl. szokatlan, sztereotip, repetitív tevékenységek, hobbik;

- a gondolkodásban, a tanulásban és a mindennapi alkalmazkodásban pl: ragaszkodás az állandósághoz, a megszokotthoz;

- a mozgás területén: pl. repkedõ kézmozgás, lábujjhegyen járás;

- az érzékelés-észlelés területén. pl. csökkent fájdalomérzés.

2010. aug. 18. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt az anyukájától kérdezd meg, mert minden autista más. De lehet, hogy rosszul tudom. Miket szeret játszani, van -e valami extra heppje, ezeket mind az anyukája tudja legjobban!
2010. aug. 18. 13:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz könnyű dolgod!!! Eddig még nem is találkoztatok? Az autisták között is vannak könnyebb és nehezebb esetek, tehát nem mindegy, mennyire súlyos autista a kisfiú. Az autisták általában nem kommunikálnak, bezárkóznak a saját belső világukba. Bármi is kizökkenti ebből, megijednek, bepánikolnak. Együtt játszani általában nem tudnak másokkal, mert nem tudnak kapcsolatot teremteni. Nekem volt egy autista ovisom, ő beszélni, kommunikálni tudott, de ő is a szokásai rabja volt. Megvolt a saját időbeosztása, nekünk kellett ahhoz igazodni. Előre kellett neki jeleznünk,hogy mi lesz a következő tevékenység, hogy fel tudjon rá időben készülni. Itt tudsz bővebben olvasni erről a betegségről: [link]
2010. aug. 18. 13:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Végtelenül türelmesen. Kerüld a testi kontaktust, hacsak nem ő kezdeményez. Ne lepődj meg, ha nem néz a szemedbe (nem tud kapcsolatot teremteni, ill. nagyon nehezen). Csak úgy fogj bele bármibe (játék, bármi), ha végig is tudjátok csinálni. Pl. ha célba dobtok, nincs olyan, hogy 3x próbálhatja, ő addig próbálkozik, amíg nem sikerül. Ha leköti valami a figyelmét, abban segíts neki, ne csapongj, ne zökkentsd ki. Ha huzamosabb ideig fogsz vigyázni rá, alakíts ki szoros napirendet, és azt következetesen tartsd is be: sokat segítesz ezzel neki és magadnak is.
2010. aug. 18. 13:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Még nem találkoztam vele.Holnap megyek megismerkedni vele,meg a tesójával.Ha elfogadnak,akkor felügyelhetek rájuk.
2010. aug. 18. 13:55
 6/6 A kérdező kommentje:

tök jól sült el:)

Egyből a szemebe nézett,megfogta a kezemet is,és amikor eljöttem,még puszit is kaptam:D

2010. aug. 20. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!