Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megtehetnéd, hogy mindig...

Ha megtehetnéd, hogy mindig mindenből az újat veszed a gyereke(i)dnek, akkor is használtat vennél vagy vadiújat vennél?

Figyelt kérdés
2021. febr. 23. 19:26
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
27%
#29 1000%-ig igazad van. Attól, mert ők a használtat veszik, ami ki tudja kin volt utoljára (tudom, ki lehet mosni, de akkoris!), attól még készülnek új ruhák. Azért, mert én környezettudatosan élek, nem használok kocsit, buszt, még nem fognak kevesebb kocsit gyártani, a buszok nem fognak ritkábban jönni. Ráadásul a használt ruha is egyszer új volt.
2021. febr. 24. 11:32
 32/54 anonim ***** válasza:
35%

Igen, 29-es, roppant logikus, hogy ha holnaptól mondjuk 20 millió ember azt mondja, használt ruhát vesz és nem jár autóval vagy luffaszicaccsal kezd mosogatni műanyag helyett, akkor majd mindezekből ugyanannyit fognak gyártani a kereslet csökkenése ellenére. Matek-közgazd. nem volt a suliban?

De nyilván ez a legkönnyebb, megvonni a vállunkat, elhitetni magunkkal, hogy a mi tetteink nem számítanak és ha nem lehet tökéletesen csinálni, akkor inkább sehogy nem is csinálni, csak sz*rni bele az egészbe, mert nektek a gyerek arra jó, hogy lehessen Facebookon mutogatni, áldozatot hozni érte meg lemondani kicsit miatta a kényelemről, az meg kunszt.

Hiszen ha nem mindenből újat vesz az ember, akkor nem lehet élvezni az életet, nyilván. Meg aki igyekszik odafigyelni, biztos 4 Tipitaka kabátot fog venni egy normális használt helyett, logikus.

2021. febr. 24. 11:32
 33/54 anonim ***** válasza:
35%

27!

Ha anyira fontos a gyermekeink jövője, akkor tudod mi a legjobb megoldás ? Nem szülni. Az uygenis a legnagyobb problema: a túlnépesedés.

2021. febr. 24. 11:36
 34/54 anonim ***** válasza:
21%

30!

Mondjuk az az értelme, hogy nem a gyerekemen spórolsz? Nevetséges ez a kinövi indok. Ha magadnak megveszed az újat, akkor a gyereknek is jár.

2021. febr. 24. 11:38
 35/54 anonim ***** válasza:
28%
Miért ne spórolhatnék a gyereken? Nevetséges, hogy kb emiatt tűzre dobnák az embert. A gyerek le se szarja, hogy mi van rajta kb tinikorig. Inkább költök élményekre és utazok velük, mint hogy feszengjenek egy calvin klein szerelésben a homokozóban, 3 évesen :D
2021. febr. 24. 11:41
 36/54 anonim ***** válasza:
67%

35!

Azért az új ruha és a Calvin Klein között van különbség, dehat ugye ennek felfogasahoz kell egy kis értelem.

2021. febr. 24. 11:44
 37/54 anonim ***** válasza:
28%
Még midnig nem értem, miért ne spórolhatnék a gyereken. Tudom, hogy sokak szerint anyuci szeme fénye mindent is megérdemel és az egész világ álljon haptákban a létezésétől, de mint írtam, semmi baja nem lesz attól, ha nem kap új ruhákat, mivel rohadtul nem is érdekli még.
2021. febr. 24. 11:51
 38/54 anonim ***** válasza:
70%

37!

Spórolhatsz rajta. Nekem rohejes, amikor anyuka magának mindenből újat vesz, a gyereknek meg használtat. Kb olyan ez, mintha ő maga bélszínt enne minden nap, a gyerek meg száraz kenyérhéjat. Persze, lehet azt is, a te gyereked, de az átlag vagy azonos szinten tartja a gyereket magával, vagy magasabbon. Ha magadnak új ruhát veszel, a gyerek is azt érdemel. Ha magadnak kínaiban vásárolsz, akkor a gyereknek is jó a kínai. De ha magadnak megveszed a vadi új Calvin Kleint, akkor a saját gyerekedet is tiszteld már meg azzal használt cuccok helyett.

2021. febr. 24. 11:58
 39/54 anonim ***** válasza:
54%

Valakinek akkor is meg kell vennie egyszer az új ruhát, hogy azok akik szeretik a használtat vadászni találjanak ruhacsomagot a marketplacen,nem ? 🤔🤔🤔

Akkor miért fáj az,hogy ha valaki akciósan megveszi az újat? (Amit akár majd te is meg vehetsz a gyerekednek?)

Mellesleg mi örököltünk egy gyereket szolgált darabokat (next, gap, ilyesmi) hát mit ne mondjak át kellett válogatni,hogy mit teszek el a második gyereknek.(pl ezért is veszek újakat,hogy legyen a másodiknak)

2021. febr. 24. 12:02
 40/54 anonim ***** válasza:
28%
38, igen, magamnak megveszem, mert én utána hordom évekig. A gyerek meg két hónapig. Szerintem érezni a különbséget. Pazarlás lenne magamnak olcsó fast fashiont venni, amikor szétmegy néhány hónap alatt.
2021. febr. 24. 12:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!