Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám elfogadni, hogy...

Hogyan tudnám elfogadni, hogy az életem már soha nem lesz olyan, mint gyerek előtt?

Figyelt kérdés
Már elmúlt fél éves a kislányunk, pár hónap és eléri az 1 éves kort. Első baba, viszont engem váratlanul ért, mikor megláttam a terhességi tesztet anno, mivel úgy éreztem nekem úgyis nehéz lesz teherbe esnem. Ráadásul akkor még házasok sem voltunk és együtt sem laktunk a párommal. Ő mindig is szeretett volna családot meg tervezte az esküvőt is csak a baba miatt hirtelen történt minden. Már jobb a helyzet, mert megszoktam hogy hozzájuk költöztem hogy itt neveljük a gyermekünket, de sokszor még mindig hiányzik a nyugis életünk. Régebben többet jártunk ide oda, hozzánk haza, de ez a vírusos időszak ugye most akadályoz. A másik hogy sokan mondják ahogy egyre nagyobb lesz könnyebb lesz vele de úgy érzem alig tudok mostanában megcsinálni mellette bármit is. Van segitségem az igaz de legtöbbször egyedül vagyok vele. Régen sokkal több idő jutott magamra is, szerettem csinosan öltözködni fodrászhoz, kozmetikushoz eljárni de amióta megszületett a kislányunk nagyon elhanyagoltam magamat és alig tudok kimozdulni otthonról. Sokszor látok más anyukákat és azon csodálkozok hogyan tudnak ilyen csinosan kinézni és lehet van 2-3 gyerekük is. (szép haj, smink, mennek ide oda ugyanúgy mint azelőtt ) Hogyan tudnak ilyen boldogok lenni? Úgy szeretnék kicsit néha kimozdulni, magammal is törődni, kicsit megpihenni, feltöltődni. Engem nagyon kimerít a gyereknevelés sajnos.
2021. febr. 17. 11:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem viszont valóban nagyon más minden ha gyereked van, ezért kell akkor vállalni ha tényleg szeretnéd. Az egy dolog, hogy kis szervezéssel elmehetsz a fodrászhoz, de nyaralni kettesben, vagy wellness hétvégére csak akkor ha a nagyszülők bevállalják, sőt minden randi, amikor kettesben lennél a férjeddel, csak nagyszülő, vagy baby sitter segítségével fog menni, ez nagy változás az eddigi spontán élethez képest, plusz itt a korona, ami végképp beszűkíti a lehetőségeket.
2021. febr. 17. 13:01
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Sok mindent tudnék írni a kérdésedre.

Egyrészt látható, hogy még alapvetően nem szoktad meg, hogy anya vagy, innen ered a legtöbb bajod.

Irod, hogy covid miatt amugy se mentek, amúgy meg ott éltek a szulőknél, szóval egy esti kimenő biztos játszana, csak ugye a covid. Ez meg nem csak te eléd így meg, hanem az egész világ, ezen kár nyafogni. Senki se megy, nem csak te és nem a gyereked miatt.

Minden korszaknak megvannak a maga nehézségei és könnyebbségei, nekem a korai dackorszaktól 4 éves korig volt nehéz, és ezen belül is hullámzó. Szóval ne egy 8-10 honapossal várd, hogy ha nagyobb lesz, könnyebb lesz.

Legyél rugalmasabb, ha most már gond van ebből akkor azon kár sírni hogy azt hitted később esel teherbe, mert később még jobban megszokod a független önálló életet és még nehezebben szoktál volna bele ebbe.

Inkább örült, hogy fiatalon lettél anya, bőven van időd még világot látni vele. Most inkább csendesedj le és örülj a jelenednek

2021. febr. 17. 13:09
 13/21 anonim ***** válasza:
71%

"Mi az hogy az apa teljes értékű szülő ezért órákra rá kéne hagyni?"

Hát kŕpzeld vagdalkózó momzillám, pont az amit írtam, hogy teljesértékű szülő ez meg pont azt jelenti, hogy igen rá lehet hagyni. Hallatlan mi? Értem en hogy nálatok apuci 2 percre nem venné fel a gyereket, mert az a zasszonyďoga, de azért nem kell itt bepipulni. Röhejes a vagdalózásod😂

A szex hogy jön ide? Honnan tudod mennyi van, és mi közöd hozzá?

Én meg a sok csicska nőt bírom itt gyk-n akiknek mindent egyedül kell megoldani mert szent apuci dolgozik, és hát nincs 1 órája a saját gyerekére, mellé még elvárás a smink meg a puccparádé, az ilyen hülyék meg még meg is magyarázzák.

Neked kéne felnőnöd kisszivem, vagy legalábbis kinyitni a 2 kicsi szemed. 21.század van tudod, ahol a nő nem köteles mindent egyedül megoldani közbe neki kuss a neve.

Ha neked meg ez jó bújj vissza a barlangodba ne itt osztogasd a nem létező eszedet.

2021. febr. 17. 14:31
 14/21 anonim ***** válasza:
3%

13as oké akkor anyuci is repeszthet pénzt keresni, és akkor apa is bevállalja felesbe. Mert tudom marha kényelmes ha apa kidolgozza a belét anyuci meg otthon sír hogy semmire sincs ideje, holott van segítség de dolgozni azt lusta. A többség max gyest kap tehát eltartják.

DE persze szent anyuci menjen körmöshöz szoliba, fodrászhoz, nehogy foglalkozzon a gyerekkel, ott a nagyszülő a szitter, apuci, hiszen neki jár minden mert pottyantott egyet.

2021. febr. 17. 15:41
 15/21 anonim ***** válasza:
96%

#14 én elhiszem, hogy a te köreidben a nők csak gyest kapnak, de ez rólad árul el sokat. Én meg minden ismerősöm kap csedet, majd a maximálisan adható gyed jár, ami ugyan közel nem a teljes fizetés, de szó sincs eltartásról. Tekints már ki a kis köreidből könyörgöm.

Mellesleg birom ezt az anyici otthon mereszti kezdetű lelkizsarolást. Miért anyuci egyedül döntött arról, hogy gyerek lesz? Tudod normáliséknál tudva levő, hogy ha szüketik egy gyerek, akkor az egyik fél -többnyire anya, és azért mert ebben az országban még nem jutottunk el agyban odáig hogy apa is mehetne gyedre- kiesik a munkából. Az meg nem tudom mifèle kapcsolat, ahol vállalnak közösen egy gyerekety majd apuci lelkizsatolásba kezd, hogy bezzeg ő dolgozik. Nem kellett volna gyereket csinálni, ha aztán az első adandó alkalommal bedobja az "én dolgozom" kártyát.

És hát ja "szent" anyuci sem lesz házicseléd csak azért mert "pottyantott egyet" helyett szült egy gyereket. De nem firtatom tovabb felétek biztos pottyantásnak hívják. Munka nèlkül, gyesre.

Legyèl magaddal nagyon megelégedve aztán visszs is húzhatsz wc-t fémyesre nyalni.

2021. febr. 17. 15:51
 16/21 anonim ***** válasza:
96%

Az ilyen kérdéseknél folyton előmászik néhány ilyen 14es féle proli, akinek egyszerűen nem fér bele a kis világképébe, hogy sok nő teljesen korrekt, jól fizető munkahelyet ad fel akkor, mikor gyereket szül. Mert előtte nem derogákt neki tanulni, dolgozni.

Érdekes, hogy mindig ti vagytok akik jöttök az eltartással, a gyesezéssel, a húzz vissza dolgoznival, ti, akik valószínű életükben nem fogtok annyit keresni mint szülés előtt ezek az "eltartott" nők.

Mert aki leragadt ott hogy nő=munkanèlküli eltartott, az kèpzelem a társadalom mely rétegét képviseli. Kár volt ideírnod, csak magadat égeted.

2021. febr. 17. 16:13
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Na kis anyám. Nem mondta senki hogy csináljatok gyereket. Újra egy nyanyogo aki megbánta. 😅😅 Megérdemled. A kotont nem disznek találták fel.
2021. febr. 17. 17:48
 18/21 anonim ***** válasza:
97%
#17 apád is felhúzhatta volna 😂😂
2021. febr. 17. 18:56
 19/21 anonim ***** válasza:
96%
15 a csedem 100 ezerrel több volt mint a ferjem fizuja. Ez ugye 6 hónapig járt. Utána max gyedet kapok ami persze lokuki de mégsem semmi 169050Ft. So? És attól hogy apuci elmegy dolgozni, attól meg neki is van gyereke. Vagy ha mind a ketten dolgozunk majd, mi lesz a különbség? Akkor hirtelen nem lesz már faradt foglalkozni a gyerekével, csak amíg itthon vagyok addig derogal? Amúgy en megyek vissza dolgozni és nalunk ő lesz itthon meg egy évig. Akkor en munka után szarjam le a gyerekem? Vagy? Mi a megoldás?
2021. febr. 17. 20:30
 20/21 anonim ***** válasza:
90%
Bocs, 14-nek szólt.
2021. febr. 17. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!