Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor mi legyen a fiam...

Most akkor mi legyen a fiam kinőtt ruháival? Tényleg a lányomra nem adhatok egy két fiús ruhát?

Figyelt kérdés

Mind a rugik, mind a bodyk unisexek, aranyos micimacis, kiskutyusosak, a farmerek sem annyira pasisak, annyi, hogy nincs rajtuk csajos minta, de pasis sem. 56-68as méretekben vannak. Max9hónapos korig.

És kapom a kedves megjegyzéseket, hogy hát egy kislányra nem szabad ilyen ruhákat adni, nekik szoknya meg ilyenek kellenek, meg rózsaszín nem kékes árnyalatok. Minek vesződök a régiek tisztogatásával, dobjam ki őket vagy adjam oda koszosan valami szegény családnak, a lánynak dukál a csak csajos ruha. Már az újszülöttre is miniszoknya, boleróval kiscipővel... és max halvány barnásban, de az már nagyon komor...

Nem azt mondom fog kapni lány ruhákat is, de pl a pár hónapos csecsemőre nem adok miniszoknyát körömcipővel. A nagy fiam 14hónapos, és még a mai napig megkérdezik, hogy kislány, pedig ennél fiúsabb ruhákat nem lehet ráadni, nincs se borostyán lánca, sem fülbevalója... akkor egy pár hónapos csecsemőnek nem mindegy, hogy télen kék bundazsákban alszik séta közben, nem rózsaszínben pl?

2010. aug. 17. 10:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
A lányomnak én is próbáltam unisex ruhákat venni, ha kistesó fiú lesz, akkor a kisméreteket ugyanúgy ráadhassam. Neki is vannak barnás, drapp ruhái. A szoknyától pl. hisztizik, mert abban nem lehet mászni. Persze van neki csajos rucija is. Szerintem nyugodtan add rá, ha te úgy gondolod.
2010. aug. 17. 10:49
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Szia.

Szerintem vegyél neki pár csajos ruhát, ha mentek valahová olyan "ünneplőset".

De sétálni meg otthonra tökéletes a bátyó ruhája is:)

És az unisex ruhákat nyugodtan ráadhatod, a fiúsabb darabok pedig maradnak otthonra.

2010. aug. 17. 10:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Jaj! Dehogy kell kidobni! Ahogy írod, unisex színek... Különben is nem annyira kötöttek a mostani színek, mint régen. Miért kellene egy kislányra csak rózsaszín ruhát adni?? Nem selyemcukor... Szerintem egy halvány kék vagy egy sárga, egy zöld teljesen jó kislányra és fiúcskára is. Az idegenek még akkor is tudnak butaságot kérdezni, a a gyereken épp rózsaszín ruha, fülében fülbevaló és szoknyácska van... Tőlem pl. megkérdezték, mikor így volt felöltöztetve a lányom, hogy kisfiú-e... Pedig igazán lányos pofija és hosszú haja is van...

Mosd ki nyugodtan azokat a ruhácskákat és add majd rá a kislányodra! Nem lesz tőlük kevésbé kislány :))))

2010. aug. 17. 10:50
 4/13 anonim ***** válasza:
83%
Szia!Én sem foglalkoztam azzal "színügyileg" hogy csecsemőként mit adtam a lányomra.Persze ha mentünk a védőnőkhöz akkor kislányos ruhát adtam rá.Voltak fiús tipegőim,bodykák,takarók és csak a színük miatt nem dobtam ki vagy ajándékoztam el.Itthon engem nem zavart hogy kékben van a lányom,séta közben sem pláne télen mikor csak a szemei és az orrocskája látszott ki a vastag pléd alól :)
2010. aug. 17. 10:55
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem borzasztó rossz helyen laksz! Egyszerűen engedd el a füled mellett! Komolyan!

Nekem lányom van (21 hónapos), és most még nem tudjuk, hogy a pocakban kisfiú vagy kislány lakik.

Szerinted fogok venni külön egy rakás kék ruhát, ha fiam lesz?!

A lányomon már egészen kicsinek is sok v.kék, s.kék, zöld, barna, sárga ruha volt. Mellette persze van neki egy csomó rózsaszín, piros, ... Szoknyája is van rengeteg, de őszintén szólva jobban szeretem, ha rövid- ill. hosszúnadrág van rajta, mert a szoknya-harisnya párossal csak gondunk van.

A mélykocsink kék, a sportjaink fekete-kék, és piros-fekete színűek. A babahordozónk s.kék, az autósülésünk kék-szürke. A kisautónk piros-kék-sárga, a hintáink s.kék-narancs, és piros-sárga színűek.

Gondolod, hogy nem sz..om le magasról, hogy ki mit gondol?

Ha most fiam lesz, itthon igenis ráadom a lányos ruhákat is csúszni-mászni, mert nem mindegy? Az utcára megkapja a lányom uniszex, vagy fiús ruháit, és alig egy-két újat fogok venni fiús színben.

Ha lányom lesz megint, akkor meg ugyanaz a szitu, mint a nagyobbnál. Fiús és lányos cuccokat egyformán fog hordani.

Ja, és egy barna nadrág tök csajos egy rózsaszín vagy c.sárga felsővel! ;)

Amúgy soha nem kérdezett rá senki, hogy a lányom fiú-e. Habár ő már a kórházban kapott fülbevalót.

Engedd el a füled mellett az idióta megjegyzéseket!

2010. aug. 17. 10:57
 6/13 anonim ***** válasza:
86%

Butaság,hogy nem adhatod rá a fiad kinőtt ruháit a lányodra!Nálunk ugyanez a felállás,a fiam az idősebb és simán ráadom a kinőtt ruháit a kislányomra is,nem csak kék dolgai vannak a fiamnak,hanem unisex szinűek és jól jönnek,mert legalább nem kell annyi mindent megvenni a kislányomnak,mint annak idején a fiamnak!Persze van hogy kap csajos holmikat,mert nem tudom megállni,hogy ne vegyek,meg kapott is szoknyácskákat ajándékba,én is vettem neki,de nincs túl sok és nem is kell hogy egy halommal legyen.Itthon úgyis rövidnaciban van,mert a játszáshoz nem az igazi a szoknya,ahogy az egyik válaszoló is irta.

Szóval ha olyan helyre megyünk mint pl. doki,vagy valami alkalom,persze szoknyácskát kap,de ha itthon vagyunk,vagy játszóterezünk tökéletesen megfelel az esetleg kék póló,vagy sárga és hozzá rövidnaci.

Ne törődj mások véleményével és butaságával!

2010. aug. 17. 11:07
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem úgyis érzed, mi az a ruha, amit simán rá lehet adni fiúra, lányra, mi az, amit nem:) Nekem mindkét lányomnak sötétkék babakocsija volt, soha senki nem tett rá megjegyzést, pedig falun élünk. Itt elég sok kislánynak sötétkék a babakocsija, én nem látok ebben semmi furcsát. Mindkét lányomnak világoskék bundazsákja is volt. A másodiknak már volt egy rózsaszín is, a fiamnak drapp, úgy kaptuk kölcsön a barátnőmtől.

Valóban vehetsz pár csajos ruhát is, mert úgysem tudja senki megállni, hogy ne vegyen. De kúszni-mászni, játszótérre, sétálni, otthon, kirándulni nagyon jók a fiúsabb ruhák is.

2010. aug. 17. 11:45
 8/13 A kérdező kommentje:

Na igen, én is úgy vagyok vele, hogy édesmindegy melyik nadrág térdét mássza ki, sőt ezekért már nem is vérezne a szívem úgy, mint mondjuk az új csaj farosokért(amúgy mivel minden babán bugyor a pelenka még a szabása is mindegy ekkora emberkéken), vagy, hogy fiús ruhára borul a főzelék.

Persze, hogy lesznek csaj ruhák is, pláne mikor már nagy totyogós lesz, lehet nőcizni, na meg a nagytotyogós fiú ruhákat már nem adnám rá, ezek tényleg kispasis cuccok, de nagyon:D ez meg még messze van.

Amúgy az a szomszéd aki ezzel nyaggat, megtette, hogy minden kinőtt lány ruháját kidobta, meg sem nézte mi az amit még a fiára is ráadhat, mondván ami a csaj soron van az csak csajra mehet, és mindent elölről bevásárolt a kicsire... pedig anyagilag nem tehetik meg már, és a turi meg abszolút sértés... mikor én kérdeztem, hogy adjak e át, na minden voltam csak jófej nem, pedig csak úgy isten nevében adtam volna a ruhákat...

2010. aug. 17. 12:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem egyéves koráig szerintem nem kell divatozni még a kislányokkal, az a lényeg, hogy a kisbabának kényelmes legyen., hiszen majdnem egész nap fekszik, alszik, egy fidres fodros kisruha csak akadályozná. Nekem mindkét gyermekem kislány, eléggé lányos a ruháik színvilága, mindkettőnek van fülbevalója, mégis rendszeresen megkérdezik, hogy "LÁNYOK?" Nem b*meg, fiúk, csak lánynak öltöztetjük őket..
2010. aug. 17. 12:17
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Off: én szóról szóra ugyanazt szoktam mondani, mint a 12:17-es válaszoló. Az én lányom is csak lányos színű ruhákban járkál, csattal a hajában, rózsaszín fejpánttal, és mégis!

Kérdezőnek: szerintem nyugodtan ráadhatod, én is vettem sárga, kék bodyt a kislányomnak, mert az tetszett!

2010. aug. 17. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!