Ki mikor akar szülés után vissza menni dolgozni?
Két gyereket szeretnénk, nem tervezek visszamenni dolgozni a kettő között, mert nem látom értelmét. Úgy tervezzük, hogy az első baba egy éves korában elkezdünk próbálkozni a másodikkal, reméljük, ő is ugyanolyan hamar összejön és akkor mire az elsőre lejár a GYED, már jóformán kapni fogom a másodikra, szóval anyagilag nem lesz nagy kiesés.
A GYES viszont nyilván semmi, ezért ha visszamegyek dolgozni, azt a második baba 2 éves kora körül tervezem. De a következő 3-4 évet gyerekek mellett azzal töltöm majd, hogy megpróbálok beindítani egy kis vállalkozást, meglátjuk, mi lesz.
Kislányom 2 éves korától szeretnék majd fél állásban dolgozni, így fél napokat lenne bölcsiben/csanában.
Egyedüli gyerek, illetve sajnos a járvány miatt (beteg családtag érdekében) nem mertünk más kisgyerekes családokkal találkozni, ahol a nagyobb gyerek közösségbe jár. Emiatt csak séták alatt lát gyerekeket, de örülnék ha látná közelebbről is ahogy játszanak, esznek stb kicsit majd közösségben is lehetne, ha nem is játszanak annyira sokat még együtt.
Kis korkülönbséggel nem tervezünk tesót, így nálunk az is szempont hogy barátokra találjon, hátha valakivel lehetne közös programra menni majd néha.
Nagyszülők dolgoznak, így ők nem tudnának ebben délelőttönként segíteni.
Nekünk felnőtteknek is jót tenne majd a közösség a folyamatos itthon lét után.
És hát ahogy írtad az anyagiak miatt is, mert a gyes már tényleg nagyon kevés.
Mi a két éves kort megvárjuk, nemrég múlt 1 éves de még én nagyon kicsinek érezném őt ahhoz hogy több órát nélkülem töltsön bárhol napi rendszerességgel. Néha 1 órát Apujával vagy Anyukámmal már elvan, ha dolgom van, de a közösségre hosszabb időre még nem lenne érett. Nem csak lelkileg, de fizikailag is így látom, még meg kell tanulnia biztosan járni, egyedül enni, pár szóban kifejezni magát stb amikben csak két éves korára lesz majd érett ( kicsit lassabb is a fejlődése fizikailag mint a kortársainak, ő mostanra érte majdnem utol őket spec. okból) .
Én nem szívesen adom bölcsibe, de valószínűleg a kisebb 2 éves korától vissza megyek dolgozni, igaz csak 6 órában. Meglátjuk, hogy szükség van-e rá anyagilag. Én jól érzem magam itthon a gyerekekkel, a nagyobb fiam is csak felnapozik óvodában.
De a munkámat is szerettem előtte, csak a kettő együtt meg nem tudom hogy fér majd meg.
Fiam 22 hónapos. Itthon vagyok vele, maradok is.
7hetes terhes vagyok. A kicsi 3éves koráig tervezzük az itthon maradásom.
Mivel férjem jól keres, nincs anyagi oka a visszamenetelemnek (máskülönben nem is vállaltuk volna őket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!