Számodra mit jelent hogy rossz szülő?
Azt amit anyám és apám. Mondom mit csinálj 10+1 lépésben:
1. Szülj négyet, úgy hogy egyet is képtelen vagy felnevelni
2. Bármi, ismétlem bármi történik a gyerekeddel, oszd meg a világgal. Mond neked egy titkot, mert megbízik benned? Mondd el mindenkinek. Hadd égjen a pofája.
3. A gyereknek sosincs igaza. Te vagy a felnőtt a gyereknek kuss a neve.
4. Az egyikőtök kezdjen alkoholizmusba, és haljon is bele, a másikótok pedig sajnáltassa magát élete végéig, de a 20 évig tartó ivászat során, még csak meg se próbáljon kimenni belőle, hiszen egy mentális beteg, függő biztosan megjavulhat, és addig nem teszed tönkre az életét a gyerekeidnek. Biztosan nem. (Lehet mondani, hogy nehéz kilépni.. de könyörgöm anyának vasacél szülői háttere volt, ők könyörögtek neki, hogy legalább a 2 kicsi gyereket vigye át hozzájuk, erre összeveszett velük)
5. Éreztesd a gyerekeiddel, hogy az egyikük fontosabb, mint a másik.
6. Az egyik gyereked nem akar gyereket? Külföldön akar élni? Fenyegesd meg, nevezd hülyének, küldd el pszchiólogushoz. Ha a pszchiólogus ezeket normálisnak találja, akkor legalább élete végéig kelts benne bűntudatot, hogy te pénzt adtál ki érte, és ő hálátlan.
7. A gyereked kötődik valamihez? Állathoz? Verd agyon. Mindkettőt.
8. Ordítsd le a fejüket napi 2x, az egyik, amelyik ötös tanuló volt, fenyegesd meg, hogy ha nem megy egyetemre akkor hülye, és sose fogod támogatni. (Úgy hogy egyikőtöknek sincs diplomája)
9. Az első hárommal vessz össze, az utolsót pedig fenyegesd meg napi 2x, vagy úgy bármikor amikor valamivel szarabb passzban vagy, hogy amint 18 lesz menjen el innen.
10. Ne adj nekik pénzt semmire. Hadd égjenek hogy 2 gatyájuk és 1 polójuk van összesen. Ez a pénz jól fog jönni piára, vagy drága autóra. Kivülről mutatni kell, hogy szuper család vagytok.
10+1. Bármilyen ambíciója van? Érdekli őt valami? Zúzd szét. Nevezd hülyének. Meséld el a rokonoknak. Röhögjetek rajta. Ezután ne is próbálj arra gondolni, hogy rossz szülő vagy. A gyerek a fogyatékos, hogy ezután szociális problémái lesznek, és nem mer kimenni a szobájából. Vagy pedig pánikrohamokkal és bizalmi problémákkal küzd.
Remélem segítettem, csak ne alkalmazzák mások is.
-sosem elismerni a gyerek jó dolgait
-a rosszakért viszont hetekig magyarázni neki
-rajta vezetni le a feszkót, amihez amúgy semmi köze
-ha elsőre nem ért meg valamit, odacsapni neki (kézzel, lábbal, bármivel)
-folyamatosan hitetni vele, hogy egy semmirekellő, élettelen
-a saját (diákmunkán megkeresett) pénzét elvenni, majd eldönteni tenylegesen mit vehet belőle, pont annyit visszaadni
-szülni 5 gyereket, a nagyobbal felneveltetni a kicsiket, de a nagy közben járjon suliba, cainaljon nyelvvizsgát, és diákmunkázzon is. Ja és a háztartásról nem beszéltem
-párkapcsolat? Amíg tanul tiltólistás... hiába 19éves
-házibuli? Este 10re haza...
-ottalvós buli? Mehetsz, pénteken VAGY szombaton. Másik nap akkor takarítás... ja és reggel 7re haza legkésöbb.
Vagy nem az én szüleimet kérdezted?! 😅 és csodálkoznak, hogy 20évesen leléptem otthonról, azóta nem nagyon tartom velük a kapcsolatot.
28l
Ja és +1 nálam is.
Mi akarsz lenni? Fodrász? Az tucatszakma, nem lehetsz... mehetsz rendőrnek, hq tetszik ha nem. Az biztos szakma. Leszarjuk, hogy lány vagy...
Nem vettek fel rendőrnek (mivel nevelőapám büntetett előéletű) biztos én intéztem el ezt is... fodrász? Felejtsd el még mindig, jó lesz neked a könyvelés, abba van a pénz, anyád majd beirat...
3#
Sajnálom, hogy ilyen szüleitek vannak. Őszintén. :(
Szerintem a nem sarkos példák, ha valaki úgy nevel gyereket, hogy csak a rossz dolgokra hívja fel a figyelmet. Én ezt egy ideje már nézem, később felnőtt korban is állandó, ha valaki képtelen jó dolgokat meglátni vagy elfogadni a saját életében, mert arra egyszerűen nincs szeme, csak és kizárólag a rosszra, hogy mi az amit nem jól csinál, nem ért el, nincs neki stb.
Vagy amikor egy szülő önön tudatlanságából rettegni kezd valamitől (pl a gyerek meleg lesz vagy zenész vagy vmi) és erőnek erejével ellentétes irányba neveli a gyereket, aki nem érti miért történik ez, mivel amit ráerőltetnek, annak semmi köze a dologhoz. (pl nem engedik a 4-5 éves kisfiút Barbival játszani, mert akkor meleg lesz, vagy nem hordhat lányos színt, stb).
Ezek szerintem nagyon rossz szülői minták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!