Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy boldogtalan a...

Úgy érzem, hogy boldogtalan a babám, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
1 hónapos a babám. Szokott fájni a hasa, bár egy ideje javult a helyzet, kap rá cseppeket. Viszont valamiért úgy érzem, nem egy elégedett és boldog baba. Igyekszem igény szerint szoptatni, de az sem jó, ha túl gyakran kap enni, mert olyankor fáj a hasa. Félek, hogy néha rosszul értelmezem a jelzéseit és túl sokszor szoptatom vagy éppen ellenkezőleg: az éhség miatti sírást nem ismerem fel. Nagyon szeret karban lenni, de amiatt is aggódom, hogy így nem fejlődik majd jól a mozgása. Ha naponta többször rábízom a férjemre, bűntudatom van, főleg ha éppen sír, de néha muszáj, hiszen egyedül még nem tudja elfoglalni magát, nekem meg kell ennem, fürödnöm és néha pihennem is. Próbálok vele minden nap játszani, ilyenkor figyel, reagál, mosolyog. De ez mondjuk egy nap kétszer fél óra, ez elég? Annyi mindenben bizonytalan vagyok, és nem tudom, mit tehetnék, hogy kiegyensúlyozott legyen. Sose hagyom sírni, mindig igyekszem megtalálni az okát és/vagy megnyugtatni. Szoktunk járni sétálni is, szinte minden nap, olyankor mindig nyugodt. Napirendje még nincs, ebben is bizonytalan vagyok, hogy mennyire próbáljam kialakítani vagy teljesen hagyjam, hogy akkor aludjon/egyen, amikor éppen akar? Ami még rátesz egy lapáttal, hogy amikor anyukámmal van, mindig tök higgadt, nyugis baba. És nem tudom, velünk miért nem. Sokszor rossz anyáknak érzem magamat. Mit tudok tenni, hogy boldog legyen a babám?

2021. febr. 12. 17:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon sok újdonsült anyuka érez úgy ahogy Te kedves kérdező és a 10-es válaszoló...en is ezt éreztem...szerintem ehhez nagyon hozzá segít a media meg a sok álszent anyuka...mikor mindenhol azt olvasod h az anyai ösztön igy meg ugy...es h a kisbabadnak te leszel a minden es h rögtön egymásra talaltok bla bla bla. Az egesz csak egy maszlag...igenis idő kell mindkettőtöknek ahhoz h megismerjétek egymást es ossze csiszolodjatok...nem megy minden rögtön...neki megkell szoknia a kint létet neked/nekünk pedig azt h egy brutális felelősség zúdul a nyakunkba...vége a gondtalan életnek es annak h akkor mész fürdeni amikor te akarsz, akkor eszel mikor te akarsz...teljesen a háttérbe szorulsz/szoritod magad...mert anyuka vagy!!! Egy nagyon jó anyuka...es hidd el csak idő kell nektek...ne erőltesd a napirendet felesleges arra az 1 hónapra se 🤣 aztan úgyis változik...rengetegszer nem fogod még tudni h mi baja...de megoldod majd...fel a fejjel es ahogy mar feljebb is írták bízz magatokban ❤ ha nagyobb lesz a babád es sokkal több tapasztalatod lesz, majd mosolyogni fogsz ezeken az aggodalmakon...próbáld meg kiélvezni megha néha kegyetlen nehéz is...nagyon gyorsan nőnek...az én lányom még csak most született és mar 15 hónapos 🤣🤣🤣

Kitartást és csak ügyesen....belerázódtok ❤❤❤

2021. febr. 13. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!