Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy boldogtalan a...

Úgy érzem, hogy boldogtalan a babám, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
1 hónapos a babám. Szokott fájni a hasa, bár egy ideje javult a helyzet, kap rá cseppeket. Viszont valamiért úgy érzem, nem egy elégedett és boldog baba. Igyekszem igény szerint szoptatni, de az sem jó, ha túl gyakran kap enni, mert olyankor fáj a hasa. Félek, hogy néha rosszul értelmezem a jelzéseit és túl sokszor szoptatom vagy éppen ellenkezőleg: az éhség miatti sírást nem ismerem fel. Nagyon szeret karban lenni, de amiatt is aggódom, hogy így nem fejlődik majd jól a mozgása. Ha naponta többször rábízom a férjemre, bűntudatom van, főleg ha éppen sír, de néha muszáj, hiszen egyedül még nem tudja elfoglalni magát, nekem meg kell ennem, fürödnöm és néha pihennem is. Próbálok vele minden nap játszani, ilyenkor figyel, reagál, mosolyog. De ez mondjuk egy nap kétszer fél óra, ez elég? Annyi mindenben bizonytalan vagyok, és nem tudom, mit tehetnék, hogy kiegyensúlyozott legyen. Sose hagyom sírni, mindig igyekszem megtalálni az okát és/vagy megnyugtatni. Szoktunk járni sétálni is, szinte minden nap, olyankor mindig nyugodt. Napirendje még nincs, ebben is bizonytalan vagyok, hogy mennyire próbáljam kialakítani vagy teljesen hagyjam, hogy akkor aludjon/egyen, amikor éppen akar? Ami még rátesz egy lapáttal, hogy amikor anyukámmal van, mindig tök higgadt, nyugis baba. És nem tudom, velünk miért nem. Sokszor rossz anyáknak érzem magamat. Mit tudok tenni, hogy boldog legyen a babám?

2021. febr. 12. 17:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Először is ne ostorozd magad! Nagyon jó anya vagy csak bele kell tanulnod! 1 hónapja van veled a pici, én egy felnőtt örökbefogadott kutyát ennyi idő alatt nem tudtam kiismerni, megérteni.

Adj időt magadnak! Ha valamit nem tudsz akkor anyukád vagy védőnő biztos segít.

De az az első, hogy adj időt magatoknak. Nem baj ha néha sír baba, az a dolga. Te ellátod, de neked is kell fürdeni, enni stb.

Szóval szerintem nincs semmi baj veletek. Nem vagy rossz anya csak nem szoktál bele a helyzetbe. De ennyi idő alatt nem is lehet.

2021. febr. 12. 17:24
 2/11 anonim ***** válasza:
98%
Dehogy boldogtalan! Azt sem tudja még, mi az :) semmit nem tudsz tenni, amit még ne tennél: legyél válaszkész, szeresd, tedd hasra sokszor, játssz vele, beszélj hozzá, mosolyogj rá... Minden rendben lesz :) a babák sírnak, ezen nem tudsz változtatni. Amúgy sokszor a szülő hangulatát is átveszi, próbálj nyugodt és boldog lenni, minden jó lesz, boldog baba ő :) amíg nem beszél, addig sokszor lesz, hogy nem tudod, mi baja... Az én lányom egy éves, mostanában kezdi mondani hogy hamm, ha éhes, meg mutat a konyhára, meg a fejére húzza a pulóvert, ha fázik, és dörgöli a szemét, ha álmos. Egy éves! Eddig én is csak tippeltem, hogy mikor miért sír :D amúgy a napirend kialakul magától, de sokszor változni is fog. Nem kell kétségbeesni, mindent jól csinálsz! Jó babázást :)
2021. febr. 12. 17:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nehogymár azért legyen bűntudatod, mert néha rábízod a gyereket az apjára! Azért van két szülője, mert egyedül nem lehet ellátni egy gyereket. Ha mindenképp bűntudatot akarsz, akkor legyen azért, mert egész nap te akarsz vele lenni, alig adsz lehetőséget nekik, hogy megismerjék egymást.
2021. febr. 12. 17:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást. Sokszor nekem úgy tűnik, hogy más anyukák jobban ráéreznek a babák igényeire. De akkor talán természetes, hogy néha nem tudom, miért sír. Próbálok pozitív és nyugodt maradni. A férjemmel amúgy sokat van a baba, lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Azért van bűntudatom, hogy olyankor nem vagyok ott velük én is, különösen ha sír a baba, én meg "ott hagyom". De persze tudom, hogy nem jó, ha csak velem nyugszik meg.
2021. febr. 12. 18:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a mai babák nagyon sok mindent kibirnak. Még azt is ha a mamájuk tök fölöslegesen összeaggodják magukat. Söt az ujabb kutatások szerint még azt is ha a mama nevü szolga negyedoráig nem áll rendelkezésükre. (Egy honapja probáljátok megismerni egymást. Lehet, hogy nem minden tökéletes de ne aggodj! Jo kezekben van a babád!)
2021. febr. 12. 18:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Rávetíted a kicsire a bizonytalanságodat. Nem ő boldogtalan most, hanem te. Próbálj egy kicsit jobban bízni benne és magadban, az alapvető összhangotokban, jólműködésetekben. Néha nincs különösebb oka, hogy sír, csak esetleg valami minimális diszkomfort. Öleld olyankor magadhoz és kész. A kisbabák nem olyanok, mint a reklámokban és más anyák fb profilján. Lazulj el egy kicsit, minden oké.
2021. febr. 12. 18:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy nehéz, de nem vagy rossz anya, csak még neked is új ez a helyzet. Az én fiam is egy hónapos és sokszor én sem tudom, miért sír, pedig második gyerek. A lányom nem volt ilyen sírós, nagyon jól el volt pihenő székben. De a fiam más, sokszor csak a kezemben nyugszik meg. Észrevettem, ha nekem is rossz napom van, akkor ő is nyűgös. Ezért próbálok pozitív, kiegyensúlyozott lenni, hogy ne vegye át. Amúgy a kisbabáknak is vannak rosszabb napjaink, ez normális, ettől még jó anya vagy. :)
2021. febr. 12. 19:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekem van, de én sosem tudtam melyik sírás miért van, csak a fájdalmas sírást tudtam megkülönböztetni😁 Anyukádnál azért nyugodt, mert ilyen piciként érzi a te állapotodat, így mivel aggódsz, idegeskedsz ő is ezt teszi. Engedd el olyan vagy amilyen így vagy neki a jó,és ne akarj a tökély lenni senki sem az, szeresd az a legfontosabb.
2021. febr. 12. 19:28
 9/11 anonim ***** válasza:
86%

Én is éreztem ezt. Főleg az esett rosszul, h.rám szinte nem mosolygott, az apjára meg mindig. De azért, mert őt nem látta egész nap.

Nekünk kb.6hónaposan állt be a napirend, bőven ráértek még.

Legyen egy-két fix dolog kb fix időben a napban pl.fürdetés, séta ideje. Mi ezeket lőttük be először, jó irányadók voltak. Meg nekem az segített, h.írtam egy jó darabig mindennap, h.mikor evett, aludt stb..Így kirajzokódott szép lassan mi mit követett.

Nyugi, ki fog alakulni, még nagyon az elején vagytok!

2021. febr. 12. 20:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Ugyanebben a cipőben járok én is. Vasárnap lesz egy hónapos a kislányom és én is rossz anyának érzem magam, pont ezek miatt amiket felsoroltál. Nálunk a cicizés is nehezen megy, két hetes volt mire sikerült normálisan mellre tenni, azóta sem tökéletes. Emiatt is bűntudatom van, hogy nem megy. Kap lefejt tejet és tápszert is. Sokan mondják hogy nehéz az első néhány hét.
2021. febr. 12. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!